Kim Catrall nem vállalta a Szex és New York folytatásában, az És egyszer csak... című sorozatban való szereplést, ám a készítők megtalálták a módját, hogy a karaktere tovább éljen.

Még az idei évben debütál az HBO Max műsorán az És egyszer csak... című sorozat 2. évada. A Szex és New York-rajongók az első szezont is lélegzetvisszafojtva várták, és bár a fogadtatása vegyes megítélésű volt, már egy héttel a premiert követően kiderült, hogy a streaming szolgáltató berendelte a második évadot.

„Elragadtat bennünket a karakterek és a történeteik által generált kulturális beszélgetés. Ez a sorozat egy olyan világban játszódik, amelyet már mind ismerünk és szeretünk. Büszkék vagyunk Michael Patrick King és csodálatos íróink, producereink, szereplőink, stábunk munkájára, amellyel ezeket a történeteket a képernyőre vitték. Alig várjuk, hogy a rajongók lássák, mit tartogat a második évad” – nyilatkozta korábban Sarah Aubrey, az HBO Max tartalomért felelős vezetője.A nézők továbbra is kíváncsiak arra, hogyan alakul Carrie Bradshaw és barátai szerelmi élete,  pláne, hogy a rajongók legnagyobb bánatára a régi négyes fogatból csak hárman tértek vissza a folytatásba.

A sorozatot sokak szerint a hátán cipelő Samantha Jones karakterét alakító Kim Cattrall meggyőzhetetlennek bizonyult, így nem vállalta el újra a kissé nimfomán hősnő szerepét. Bár ennek okaként sokat cikkeztek a Cattrall és Sarah Jessica Parker közötti ellentétről, a 66 éves színésznő egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy ennyi idősen már nem szeretne bohócot csinálni magából. Mégis, a készítők megtalálták annak a módját, hogy valahogyan életben tartsák a karaktert. A sztori szerint Samantha Londonba költözött, ám már az első évadban üzengetni kezdtek egymásnak Carrie Bradshaw-val.

A készítők szerint az egykori barátnők továbbra is tartják majd a virtuális kapcsolatot a második évadban.

„Ez az évad az újrakezdésről szól és a nevetésről, valamint a jókedv újbóli megtalálásáról azok számára, akik gyászt éltek át. És persze a csodás új szereplőkről, akiket nagyon szeretünk” – mondta nemrég Sarah Jessica Parker. Márciusban a Charlotte férjét alakító Evan Handler is elejtett néhány megjegyzést a közelgő második évaddal kapcsolatban. A közösségi médián azt írta:

a sorozat visszatér a gyökereihez. 

Ennek megfelelően még egy ikonikus karakter is visszatér a sorozatba, nem mellesleg nem más, mint Carrie második legnagyobb szerelme, Aidan Shaw. A hírek szerint a karaktert megformáló John Corbett több epizódban is látható lesz, a paparazzók pedig már nem egy olyan képet tettek közzé, amelyen a két szereplő csókot váltott egymással.

nos, nem tudok tovább titkolózni!

– fogalmazott az újságírói kérdésekre egy alkalommal Parker, akiről egy sokat sejtető lesifotó is készült az És egyszer csak... második évadának forgatásán. A fotón az első filmben látott, ikonikus Vivienne Westwood esküvői ruhában látható a színésznő. Vajon kivel léphet ismét frigyre?

Tizenkét év után tértek vissza

Az eredeti Szex és New York című sorozatot 1998 és 2004 között sugározták. Ezt négy évvel később egy film követte, majd 2010-ben újabb egész estés alkotásban élvezhették a rajongók a négy New York-i barátnő kalandjait. Pár évvel később szó volt egy harmadik, befejező filmről is, amelynek már a szövegkönyve is elkészült, ám Kim Cattrall nem vállalta Samantha Jones karakterének megformálását, így jegelték a filmet. Végül az HBO úgy döntött: megújítja régi, nagy sikerű szériáját, és egy új címen, 2022-ben folytatja a ma már 50-es korosztályú szereplők életének bemutatását egy olyan világban, amely 13 év alatt 180 fokos fordulatot vett, átvészelt egy globális méretű járványt, valamint olyan topikok váltak újfent égetően aktuálissá, mint a gender-kérdés, valamint a rasszizmus, nem is beszélve a cancel culture-ről és a közösségi média hatalmas befolyásoló erejéről. Carrie Bradshaw karaktere például a cikkek és könyvek világából kénytelen volt felzárkózni a podcast-műsorok szabadosságához, miközben a gyásszal küzdött: az új sorozat első részében ugyanis egy szívinfarktus következtében meghal Carrie nagy szerelme, Mr. Big, ezzel pedig elindul az immár 50-es éveiben járó írónő életének egy új szakasza, ezzel pedig egy új kaland.

Nem Big az egyetlen veszteség

Míg Mr. Bignek, vagyis John James Prestonnak csak a karaktere távozott az élők sorából, addig a Carrie legjobb barátját, Stanford Blatch-et alakító Willie Garson valóban meghalt 2021 szeptemberében, 57 éves korában. Bár karakterét így csak néhány, már leforgatott epizódban láthattuk, a színész az eredeti terv szerint végig a stáb tagja lett volna. A tragédia miatt a készítők kénytelenek voltak átírni a történetet, mely szerint a szereplő Tokióba költözött a párjával, Anthony-val (Mario Cantone) való szakítását követően.

Messze még a premier

Az És egyszer csak... második évadának premierdátumáról még nem közölt információt az HBO Max, ám az előző szezon megjelenési időpontját tekintve nagy rá az esély, hogy a második évad is valamikor az év vége felé debütál majd.

(Borítókép: Kim Cattrall és Cynthia Nixon. Fotó: Getty Images)