Fordulóponthoz ért az Istenes Bence és Rácz Jenő közötti konfliktus. A Sztárboxban múlt vasárnap szereplő hírességek meccse kapcsán azért robbant ki botrány, mert a felek állítása szerint mindketten pocskondiázták a egymást a ringben. A két versenyző közötti üzengetés nagyjából egy teljes héten át tartott, most azonban úgy tűnik, megtört a jég.

Múlt vasárnap Rácz Jenő győzelmével zárult a Sztárbox legjobban várt mérkőzése, ám Istenes Bence kifogásolta, hogy a bíró nem állította le a meccset, amikor állítása szerint Rácz Jenő vulgáris szavakkal hergelte őt. Az eredményhirdetés után Istenes kezet sem fogott a sztárséffel, majd a kameráknak panaszkodni kezdett a sportszerűségéről. Rácz ellenben arról nyilatkozott később, hogy valójában Istenes illette őt bántó megjegyzésekkel, míg a mérkőzés bírája szerint mindketten beszéltek egymáshoz, ami miatt rájuk is szólt, ám azt a nagy hangzavarban nem hallotta, hogy miket mondanak.

Istenes és Rácz között szinte egy teljes héten át ment az üzengetés a közösségi médiában, különböző műsorokban és fórumokon, az RTL műsorvezetője például visszavágót követelt. A sztárséf ezt egyértelműen visszautasította, a konfliktus pedig tovább gyűrűzött. Egy ponton a felesége, Csobot Adél is védelmébe vette a férjét. Most, egy hét után, a mai műsor kezdete előtt egy nappal hirtelen megtört a jég, és a két celeb egy ölelkezős, közös fotóval jelentkezett.

„Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit esetlegesen bármivel megbántottam az elmúlt hónapokban! Szórakoztatni szerettem volna és minél népszerűbbé tenni ezt a sportot újra hazánkban, de olyan szinten szenvedélyemmé vált a box és bestenkelt, hogy hoztam rossz döntéseket. Most, hogy eltelt pár nap a meccs óta és tiszta fejjel, kívülről látom magam, tudom, hogy nekem is nagy felelősségem van abban, hogy idáig jutott ez a sztori és ezt őszintén sajnálom. Hála istennek Jenő is úgy gondolta, hogy ezt személyesen kell megbeszélnünk, mert ennek a felhajtásnak már semmi köze a boxhoz, pedig mindketten tiszteljük ezt a sportot. Átbeszéltük, hol csúsztak el a dolgok, bocsánatot kértünk egymástól, részünkről ez a téma le van zárva! Remélem, lesz még alkalom egy visszavágóra, ami tényleg csak a boxról szól. Legyen ez példa mindenkinek, hogy a legnagyobb vitákból is van kiút, mindent meg lehet beszélni! Liebe, Love, Peace!” – fogalmazott Istenes Bence.

(Borítókép: Istenes Bence és Rácz Jenő. Fotó: Balogh László/RTL Sajtóklub)