Csütörtöki hírösszefoglalónkban még: Gáspár Zsoltit máig rémálmok gyötrik a bűntudat miatt, Radics Gigi kislánya az édesanyja nyomdokaiba léphet.

Tóth Vera

Tóth Vera és séfként dolgozó szerelme, Pauli Zoltán öt éve jött össze, majd tavaly augusztusban házasodott meg egymással Tóth Gabi szentendrei álomotthonában. A kapcsolatuk azóta is tele van izgalmakkal, rengeteget utaznak együtt, a férfi pedig szüntelen meglepetésekkel halmozza el az énekesnőt. A külföldi kiruccanások is meglepetésként kezdődtek, a tenerifei út például karácsonyi, Izland pedig születésnapi ajándék volt, míg Rómába a nászútjukra mentek. Ezek után kiruccantak Madeirára és Nápolyba. Utóbbi helyszínre évente legalább kétszer elutaznak, főként, hogy Pauli Zoltán éttermi inspirációkkal gazdagodjon.

Az utazások mellett egyéb kalandokat is átélnek együtt, voltak már motoros- és bortúrákon, illetve rendszeresen járják a különböző éttermeket, ugyanakkor a dolgos hétköznapok sem maradnak ki az életükből. Mindketten szeretik a munkájukat, köztük a közös vállalkozásukat, a palkonyai éttermet is. Az énekesnő hetente többször is posztol a faluból, ám a férje nem mindig tart vele, mivel a legtöbb időt a fővárostól 240 kilométerre lévő villányi borvidéken tölti. Vera is rengeteget ingázik a fellépései miatt, de egymás hiánya a bevallásuk szerint csak még inkább felerősíti a szerelmüket – írja a Story magazin.

„Van, hogy három napot nem vagyunk együtt egy héten, de van, hogy egy hetet” – mondta az énekesnő néhány hónappal ezelőtt a Palikék Világa by Manna című műsorban. Tóth Vera azt is elárulta, hogy a nehezebb időszakokon a humor segíti át őket. Így volt ez akkor is, amikor tavaly augusztusban az esküvő előtti utolsó pillanatban kellett átszervezni az eseményt – a násznépet Palkonyáról Szentendrére – a rossz időjárás miatt.

Gáspár Zsolt

Gáspár Zsolt megdöbbentő története 2021-ben került nyilvánosságra, amikor elmesélte Hajdú Péternek, hogy 1995 szeptemberében halálra gázolta szomszédját, Béla bácsit. Mivel még nagyon fiatal volt és sem alkohol, sem drog hatása alatt nem állt, az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád kegyelmet adott neki, így a büntetés elmaradt. A bűntudat azonban azóta is gyötri az ifjabb Gáspár-testvért, akit máig rémálmok gyötörnek.

„Őszintén megmondom, nem volt egyszerű” – kezdte a Story magazinnak Gáspár Zsolt. „Ez nem egy olyan dolog, amit fel lehet dolgozni. Meg kellett tanulnom együtt élni ezzel a teherrel. Béla bácsi unokája a postásunk, akivel nap mint nap találkozom. Már nem téma a múlt, hiszen évtizedek teltek el, de nyilván az ember nem felejt. Én sem felejtem el a mai napig sem, hogy amikor kimegyek a temetőbe édesanyámhoz, Béla bácsi sírjára is mindig tegyek friss virágot” – mondta a TV2 műsorvezetője. Hozzátette: a történtek óta nem tud és nem is akar volán mögé ülni.

Elég nekem, hogy a mai napig rémálmok gyötörnek. Fájdalmas tanulópénz volt ez nekem.

Mindennap hálát adok a jó Istennek, hogy kaptam még egy esélyt az élettől. Hogy háromszoros apuka lehetek, és hogy akkor ott, sok évvel ezelőtt, nem ért véget az én életem is. Béla bácsi engem teljesen megváltoztatott. Azt hiszem, jobb, felelősségteljesebb emberré tett. Isten nyugosztalja. Tőle már nem tudok, de most, 29 év után ezúton is szeretnék újra bocsánatot kérni a családjától. Sajnálom, hogy fájdalmat okoztam nekik.”

Gáspár Zsolt rendszeres adományokkal próbál könnyíteni a lelkén. Sok-sok éve szívügye a hátrányos helyzetű családok támogatása, időt, energiát nem kímélve járja az országot. Erről bővebben a Palikék Világa by Manna Három igazság című műsorában mesélt.

„A Zsolti gazda országjárást édesapámtól örököltem meg, ő harminc éven át csinálta. Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy a Covid idején Szlávik főorvos urat – aki minden nap a tévében volt –, megkerestük édesapámmal, hogy segítsen nekünk” – mesélte Gáspár, aki azután szállt be a jótékonykodásba, hogy ő és az édesapja is megbetegedett és segítségre volt szükségük. „Mi is átéltük, én három, míg édesapám tíz napot töltött a balassagyarmati kórházban. Csak az ablakon keresztül tudtam vele beszélni. Akkor ébredtem rá, hogy mindenkinek, még a legszegényebb környezetben élőknek is szüksége van az oltásra. A romák először kidobtak minket, de másodszorra is visszamentünk, vittünk nekik egy kis csomagot, tartós élelmiszereket, amit örömmel fogadtak. Végül le tudtunk oltani egy családban két embert. Szlávik doki két alkalommal jött el velünk, kaptunk oltó buszt, rengeteg roma telepre elmentünk. Elmagyaráztuk nekik, hogy mi is bent feküdtünk a kórházban” – mesélte a Farm VIP házigazdája, hozzátéve: olyan sikeres lett a kezdeményezés, hogy végül majdnem mindenki megkapta a vakcinát.

Gáspár Zsolti az országjáráson kívül is jótékonykodott már korábban. Amikor a kisfiát egyéves korában sérv miatt műtötték, Mikulás napján vitt neki egy ajándékcsomagot a kórházba. Miközben a fia kibontotta az ajándékot, az édesapja észrevette, hogyan figyeli azt a szemben fekvő gyerek.

„Elmentem a boltba, ugyanazt a csomagot megvásároltam, hogy élje át, amit az én gyerekem, mert neki nem voltak ott a szülei. Azóta minden évben rengeteg mikuláscsomaggal keresem fel a Heim Pál Kórházat” – avatta be Palik Lászlót a TV2 arca, aki legutóbb tavaly szeptemberben adományozott; édesapjával ötezer iskolatáskát osztottak ki országszerte.

Radics Gigi

Radics Gigi hazai és nemzetközi szinten is elismert énekesnő, a sikerért pedig a mai napig hálás a szüleinek, akik végig hittek benne és támogatták őt. Most, 27 éves édesanyaként ő is hasonlóképpen gondolkodik a kislányáról, akinek tavaly októberben ünnepelték a 3. születésnapját. Bella sok mindenben hasonlít az édesanyjára, többek között a zene szeretetében is. 

„Sokat énekel és megvan a jó hallása is a zenéhez. Ez már ilyen kicsi korban kiderül. De hogy az ő vágya is az lesz-e, mint nekem, hogy énekesnő szeretne lenni, az majd kiderül.  Az viszont biztos, hogy bármit is szeretne majd tanulni, és bármiben is szeretné fejleszteni magát, támogatni fogom, mert én sem tartanék itt, ha nem ugyanezt tették volna velem a szüleim” – fogalmazott a Borsnak Radics Gigi.

Krausz Gábor és Mikes Anna

Mint arról nemrég beszámoltunk, egyelőre csak találgatások vannak arról, hogy kik lehetnek azÁzsia Expresszötödik évadának versenyzői , ám a Blikk információi szerint egy páros részvétele már biztos, mégpedig Krausz Gáboré és Mikes Annáé, akik a Dancing with the Stars tavalyi szériájában találtak egymásra a sztárséf botrányos válása alatt. Egyesek szerint a pár nem tette jól, hogy igent mondott a felkérésre, ugyanis az eddigi kapcsolatuk eddig többnyire a pörgésről szólt, a műsorról pedig köztudott, hogy a sokszor sziklaszilárdnak hitt kapcsolatokat is képes próbára tenni.

„A kapcsolatuk eleve egy különleges helyzetben kezdődött, hiszen Gábor még gyászolta a házasságát, Anna is viszonylag frissen volt túl egy szakításon. Ráadásul a műsorra, az újabb és újabb élő adásra való készülődés, a fizikai megterhelés és a kiemelt érdeklődés irántuk sem mindennapi dolog volt. Igazán december óta élnek viszonylag normális kapcsolatban, már ha annak lehet mondani a karácsonyi időszakot, illetve az azóta is folyamatos forgatásokat és Gábor külföldi munkáját. Nagyon az elején vannak még ahhoz, hogy az Ázsiával kockáztassák a kapcsolatukat” – fogalmazott a lapnak a pár egy közeli barátja, ám intelmei ellenére Krauszék biztosak magukban.

Boldogok vagyunk és szeretjük egymást. Álomszerű az egész, ami velünk történik. Mese habbal!

– nyilatkozta korábban a Palikék világa című műsorban Mikes Anna. Rist Lilla pszichológus, párkapcsolati szakértő mindenesetre óvatosságra inti a szerelmeseket.

„Minden kapcsolat eleje extrém, hiszen borítja az addigi életviszonyokat, így ez is elég kihívás. Nem biztos, hogy most van a legjobb ideje annak, hogy e mellé pluszban vállaljanak egy ilyen forgatást” – magyarázta a lapnak a szakember, hozzátéve, hogy a műsor egyetlen előnye, hogy nagyon jól megismerhetik egymást, jelentsen ez bármit is a kapcsolatukra nézve. „Ilyenkor már nem lehet játszani, ott a személyiségük valójában kijön majd, és innentől rajtuk múlik, hogy eldöntsék, ez szorosabbá teszi a kapcsolatukat, avagy esetleg olyan dolgot tudnak meg a másikról vagy akár magukról, amely szétszakítja őket. Az egyébként érdekes, hogy ha valakik ilyen végletes helyzetekben csiszolódnak össze, mert vajon mi lesz velük a szürke hétköznapokban, tudnak-e hosszabb távon működni akkor, ha semmi különleges nem történik” – vetette fel a kérdést a szakember.

(Borítókép: Mikes Anna, Krausz Gábor és Tóth Vera. Fotó: TV2/Velvet)