A hét utolsó hírösszefoglalójában még: közös rituáléja volt Psota Irénnek és Kiss Marinak, Krausz Gábor a Mikes Annával való kapcsolatáról és az Ázsia Expressz várható megpróbáltatásairól beszélt, híres édesapjának bizonyítana a Next Top Model Hungary versenyzője.

Kiss Mari

A Jászai Mari-díjas Kiss Mari munkásságát nemrég egy újabb díjjal, méghozzá Psota Irén-díjjal ismerték el, ami azért is volt boldog pillanat a színésznő számára, mert különleges kapcsolatot ápolt Psota Irénnel. Az előadásaik során egykor közös rituáléjuk is volt.

„Irén öltöztetője, Marika mindig készített néhány sonkás szendvicset, kaptunk egy kis pohár sört is, az öltözőben ezt elfogyasztottuk, közben jót beszélgettünk. Velünk volt Irén kutyája is, Zsuzsi, aki egyébként fiú volt. Időnként neki is jutott a szendvicsből, és néha a sörünkbe is beleivott” – nosztalgiázott a Blikknek Kiss Mari, aki Almási Évával és Szakály György balettművésszel a Psota show-ban is fellépett. A három művész aztán egy különleges ajándékkal szerette volna megköszönni az élményt néhai kolléganőjüknek. „Valami olyasmit akartunk adni neki, ami ránk emlékezteti majd, ezért felkértünk egy iparművészt, hogy készítsen egy bohócot, ami nagyjából százhúsz-száznegyven centi magas. Azért kellett ekkorának lennie, hogy mindig emlékeztesse arra, hogy nincs egyedül, sosem lesz magányos” – fogalmazott, utalva arra, hogy Psota Irén akkoriban már sokat volt egyedül.

Kiss Mari azt is elmondta, hogy barátnője közismerten rajongott a szép férfiakért, ahogy azok is érte. Ezt jól példázza a Kerényi Imre rendezővel történt eset. „Amikor az Apácákat próbáltuk, Imre adott egy Instrukciót Irénnek, és közben megsimogatta a hátát, ám véletlenül lejjebb csúszott a keze, mint azt akarta. Erre Irén ránézett, aztán csak annyit mondott: »Ne vegye el, szeretem«.”

A két színésznő azután is tartotta a kapcsolatot, hogy Kiss Mari Szombathelyre került. A számtalan kedves történet és boldog emlék miatt a művésznő számára különösen nagy öröm, hogy idén ő vehette át a Psota Irén-díjat.

„Nagyon szerettem és csodáltam Irént, akkoriban ő volt a színházi világ királynője. Nem is kaphattam volna szebb ajándékot Almási Évától, a díj alapítójától és a többi kollégától, a díjat odaítélő kuratóriumból. Nagyon köszönöm nekik. Most már örökre egybeforrt a nevem Psota Irénnel” – hálálkodott Kiss Mari, aki ma is kicsattanó formában van, hiszen aktívan sportol.

Krausz Gábor és Mikes Anna

Mint arról a tegnapi hírösszefoglalónkban mi is beszámoltunk, várhatóan Krausz Gábor és Mikes Anna is szerepel majd az Ázsia Expressz Fülöp-szigeteken játszódó ötödik évadában. A hírt később a TV2 is megerősítette bemutatva azt a nyolc párost, akit a kamerák előtt láthatunk majd versenyezni.

A műsorban újdonság lesz, hogy a nézők is beleszólhatnak majd a verseny alakulásába, a megpróbáltatások miatt azonban nem aggódik Krausz és Mikes párosa ellenére azoknak a véleményeknek, melyek szerint a kapcsolatuk még túl korai ahhoz, hogy egy ilyen megerőltető próbának tegyék ki.

„Nincs mit féltenünk a kapcsolatunkon, hiszen eleve viharban született. Láttam az Ázsia Expressz korábbi évadait, és – az arányait tekintve – nem nevezném egy kapcsolat- vagy barátságtemető produkciónak. Ráadásul Anna és én egy hasonlóan kemény próbatétel közben csiszolódtunk össze és szerettünk egymásba, így tulajdonképpen van már rutinunk a kemény és embert próbáló szituációkban. A döntésünk mellett szól továbbá az is, hogy mindketten kalandvágyó lelkek vagyunk. Bőven lehettek volna parázs vitáink a Dancing with the Stars alatt is, de egyetlen hangos szó nem esett köztünk. Most annyi történik, hogy a próbatermet lecseréljük Ázsiára, illetve itt majd picit több kell a nézők szereteténél, hiszen Ázsiában mi alakítjuk majd a sorsunkat, nem a szavazatok” – nyilatkozta Krausz Gábor a Borsnak. Kiemelte ugyanakkor, hogy nem mondtak azonnal igent a TV2 felkérésére, a sztárséf ugyanis csak nemrég fejezte be a Séfek séfe legújabb évadának forgatását, valamint a kislányának, Hannarózának is nagyon nehezen mond ilyen hosszú időre búcsút.

„A szüleim és a barátaim is megnyugtattak, hogy nem lesz semmi baj, sőt annyi élménnyel gazdagodva jövünk haza, hogy bőven lesz mit mesélnem a kislányomnak, aki tágra nyílt szemmel hallgatja majd apa képtelen kalandjait” – tette hozzá Krausz, aki a szerelmével ki akar egy kicsit szabadulni a mókuskerékből és élvezni a játékot. Egy valódi gasztroélményként fogja fel, a kuncsorgás ugyanakkor távol áll tőle. „Az tényleg aggaszt, hogy kaját és szállást is kérnünk kell majd a helyiektől. Nagyon bízom benne, hogy az első napokban elkap majd minket a játék, és hamar belerázódunk a kellemetlenségekbe is. [...] Megyünk, amíg bírjuk erővel, és mindenképpen elégedettek leszünk magunkkal. Talán csak első kiesők nem szeretnénk lenni. Igaz, Anna egy picit előreszaladt, hiszen elkezdett mandarinul tanulni, holott előbb át kell verekednünk magunkat a Fülöp-szigeteken, de végül rájöttem, hogy miért ezt a nyelvet választotta. Belehallgatunk a tagalog, vagy filippin nyelvbe és… Na, ha valami, akkor ez iszonyú nehéz” – magyarázta a sztárséf, akihez hasonlóan a szerelme, Mikes Anna is hatalmas lelkesedéssel várja az utazást.

Izgatottan várom ezt a kalandot és az a legjobb az egészben, hogy Gáborral együtt megyünk. [...] Nem feszülök rá az utazásra, nem próbálok meg előre kitalálni szituációkat, vagy megoldásokat különböző helyzetekre. Annyi a dolgunk, hogy összetartunk és segítjük egymást, történjék bármi. Ebben pedig jók vagyunk. [...] Majd akkor megyünk át egy-egy „hídon”, ha odaértünk. Fejest ugrunk és alkalmazkodunk ahhoz, ami ránk vár. Talán egyedül a kígyókhoz nem fogok tudni alkalmazkodni... Ja, és van egy erős tériszonyom és némi klausztrofóbiám, de maximum legyőzöm őket. Próbálom humorral kezelni az életet, ami eddig bejött” – magyarázta Mikes Anna, aki életében először e hét szerdán nézett bele az Ázsia Expressz régebbi adásaiba. Leginkább arra kíváncsi, hogy mit fog kihozni belőle a műsor és mi lesz az, amire nemet kell majd mondania. 

„A Dancing with the Stars esetében Anna tudta, hogy mire lehet számítani, itt az Ázsia Expressszben egyikünk sem tudja. Szerintem az a legjobb taktika, hogy odamegyünk, aztán lesz, ami lesz” – summázta gondolatait Krausz Gábor. Hozzátette:  kár azon morfondírozni, hogy nyernek-e vagy sem, hiszen a táncos műsornak is úgy mentek neki, hogy adásról adásra szerettek volna jól teljesíteni, ami végül sikerült is.

Nyaralásnak fogjuk fel. Picit együtt vagyunk, picit jobban megismerjük egymást, veszekedni pedig eddig se veszekedtünk, miért pont ott veszekednénk?

Keveházi Lili

Édesapjának szeretne bizonyítani a Next Top Model Hungary műsorban Keveházi Lili. A 18 éves lány a Next Top Model Hungary zsűritagjainak a válogatón könnyek között árulta el, hogy nem a legjobb a kapcsolata az édesapjával, Keveházi Gábor Kossuth-díjas balettművésszel. 

„Nagyon boldog gyerekkorom volt anyukámnak köszönhetően. Sokat jártunk a természetben, színházba, az Operába is, abszolút kultúrteljes gyermekkorom volt. Apát fantasztikus táncosnak tartom, de bennem sosem merült fel, hogy kövessem a pályán, mert lehet meglepő, de hozzám egyáltalán nem áll közel a tánc. Mert a tánc egy olyan kecses mozgás, amit az embernek a testével kell végezni, ami nem áll hozzám közel. Próbálkoztam vele, de nem jött be” – mesélte a Borsnak Keveházi Lili, aki szeretné jobban megismerni az édesapját és közelebb kerülni hozzá. Rajta kívül azonban saját magának is bizonyítani akar a műsorban való részvétellel.

„El se akartam hinni, hogy bejutottam a 16 lány közé, de egy hatalmas visszaigazolás volt számomra, hogy akkor mégis jó helyen kutakodom ezen a pályán!”

Szász Júlia

Szász Júlia és Horváth Lajos még tavaly novemberben, a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása közben szenvedett balesetet, amikor lezuhantak a közel négy méter magas díszletről. A két színész azóta ügyvédhez fordult, ám a felépülésük máig tart. Szász Júlia nemrég a hvg-nek adott interjút, amelyben a jelenlegi állapotáról és a színházban történtekről is részletesen vallott.

„Az elején, amikor még nem értettem, mi történt, csak annyit érzékeltem, hogy nem tudok mozogni. Aztán azt hittem, hogy meghaltam, de az csak a dupla adag ketamin volt, amit belém nyomtak. Nagyon durva hallucinációim voltak. Azt gondoltam közben, hogy milyen jó filmet lehetne csinálni ebből a nézőpontból, ahogy mennek a neonok a mentőkocsi ablakában, meg azok a hangok. Amikor kezdtem kitisztulni, akkor beugrott, hogy ú, basszus, ez a kórház, akkor valami nagy baj van” – mesélte a színésznő, aki a történtek után nem biztos benne, hogy folytatni szeretné a színészi pályát.

„Már a baleset előtt is elbizonytalanodtam, ugyanis kiégési tüneteket produkáltam, és sokszor nehéz volt színpadra állnom. Az egész szakma helyzetéből adódóan is meginogtam, hogy ennek így van-e értelme. Azt éreztem, hogy csak egyre rosszabb lesz, fullasztó volt. Cserhalmi mondta, hogy amióta a pályán van, nem volt még ilyen nehéz színésznek lenni” – mondta Szász, akinek  a mozgása jelenleg is korlátozott, a rehabilitáció mellett pedig pszichológushoz jis ár, ugyanis a korábbi aktív életmódjához képest nagyon megviseli őt a lábadozási időszak.

„Előtte nagyon sokat jártam edzőterembe és jógázni is, érzelemszabályozásként is használtam a mozgást, ha túltelítődtem, akkor megnyugtatott. Most nem volt ez az eszköz, és főleg az első két hónapban elég erős hangulatingadozásaim voltak. Nem tudtam hogyan levezetni azt a sok mindent, ami felgyülemlett bennem. Az életemmel kapcsolatban fogalmaztam meg tanulságokat. Hogy mit szeretnék máshogy csinálni, mi az, amiben már nem fogok megalkudni. Mi az, ami fontos” – fejtette ki. A színésznő egy úgynevezett fókuszált terápiára jár, három hónap után pedig nemrég költözött haza, eddig ugyanis nehezére esett a lépcsőzés.

Ez is érdekelheti:

(Borítókép: Szász Júlia. Fotó: Karip Tímea/Index)