Hírösszefoglalónkban még: Dobó Ági külföldön teszi próbára házasságát: tízezer kilométer választja el őket az otthonuktól, Révész Sándor szívszorító vallomása egykori zenésztársáról, Szabó Erika visszatért a színpadra a szülése után, Liptai Claudia és Pataki Ádám házasságáról új részletek derültek ki, Kulka János hosszú idő után újra a színpadon.

Dobó Ági

Dobó Ági, az egykori szépségkirálynő és férje, Kis-Dobó Csaba hosszú idő után meghozták a nagy döntést: elhagyták Magyarországot, és Costa Ricán próbálnak új életet kezdeni két gyermekükkel. Ági a legújabb vlogjában mesélt részletesebben a döntésük hátteréről, és arról, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe.

Blikk  cikke szerint a sztárpár soha nem titkolta, hogy kapcsolatuk nem mindig volt zökkenőmentes, és többször is segítséghez folyamodtak. Most azonban úgy döntöttek, hogy a külföldi élet lesz a legjobb megoldás számukra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.

Szerettünk volna mindent és mindenkit legombolni magunkról, és megpróbálni négyen, családként funkcionálni, minden külső behatás nélkül

– mondta Ági a vlogjában, hozzátéve, hogy ez az időszak vízválasztó lehet a kapcsolatuk szempontjából. Bár a család már Costa Ricán él, Ági jelenleg a gyerekekkel maradt kint, míg férje, Csaba visszatért Magyarországra, hogy befejezze az otthoni munkáit. „Nyelvet tanulunk, próbálkozunk, és minden létező porcikámat próbára tette ez az új helyzet” – sóhajtott Ági, aki szerint a fiúk remekül helytállnak az új közegben, és ez őt is motiválja.

Kis-Dobó Csaba azt is elárulta a lapnak, hogy nem tartanak attól, hogy a távolság rontaná a kapcsolatukat:

Külföldön intenzíven egymásra leszünk utalva, ami tovább erősítheti a kapcsolatunkat.

A család reméli, hogy ez az új kezdet erősebbé teszi őket, de Ági szerint ez a kaland akár „végleg szétszedheti” őket – bár egyelőre ilyen gondolat nem szerepel a fejükben.

Blikk szerint Dobó Ági és férje számára a külföldre költözés nemcsak a környezetváltozásról szól, hanem arról is, hogy megtalálják a módját, hogyan tudják még erősebbé tenni kapcsolatukat.

Révész Sándor

A legendás énekes a Telexnek adott interjújában elárulta, hogy hosszú évek után megbocsátott a Piramis együttes alapítójának, Som Lajosnak. A két zenész kapcsolata tele volt feszültségekkel, de Révész szívében már békére talált.

Révész Sándor őszintén beszélt arról, hogyan befolyásolta az életét a stroke, amely miatt később jelent meg a könyve is. Az énekes hosszú hónapokon át küzdött a felépüléséért, és most már újra élvezi az élet apró örömeit. Gyakran kirándul, gyalogol, és hálás azért, hogy itt lehet – vallotta be egy interjúban, amelyben karrierje mélypontjairól és Som Lajossal való kapcsolatáról is beszélt.

Az egykori Piramis frontembere őszintén felidézte a nehéz gyerekkorát, szülei válását és azt, hogyan talált vigaszt a zenében. Az édesanyja és annak barátnője, Ilona is nagy hatással voltak az életére, bár akkor még nem értette pontosan a kapcsolatuk természetét. Révész elmondta, hogy a zenekarban is sok konfliktust élt át, különösen Som Lajossal, akit mindig is nagyra tartott, de a szenvedélybetegsége és az ebből fakadó problémák végül ellehetetlenítették a közös munkát.

Nagyon szerettem Lajost, de a szenvedélybetegsége tönkretette őt.

Én megbocsátottam neki, és szeretném, ha a zenebarátok is a tehetségére emlékeznének, nem pedig az utolsó éveire” – mondta Révész, aki az interjú során kitért a zenekar berlini koncertjére is, ahol 1981-ben úgy döntött, kilép a Piramisból. „Ott, a színpadon döntöttem el, hogy befejezem ebben a formában. Azt nem tudom, megbocsátott-e nekem, de én megbocsátottam neki.”

Szabó Erika 

Szabó Erika hosszú szünet után kedden este játszott újra a Thália Színházban. A színésznő örömmel osztotta meg a hírt közösségi oldalán, hogy visszatérhetett a színpadra, különösen azért, mert az Oscar című darabban léphetett fel, amely személyes kedvence is.

Hosszú – de édes – szünet után ma először állok színpadra a Thália Színházban.

Plusz öröm, hogy az egyik kedvenc előadásomban, az Oscar című darabban játszom ma este” – írta Erika a bejegyzésében.

A színésznő tavaly októberben adott életet kisfiának, Nolennek, aki hosszú várakozás után érkezett meg a családba. Szabó Erika elmondta, hogy a színház mindenben támogatja őt a visszatérésben, külön babaszobát is biztosítanak számára a próbák alatt, hogy ha szükséges, vissza tudjon vonulni kisfiával.

„Úgy mentem el szülni, hogy a tervek szerint egy év után visszatérek.

Nagyon hálás vagyok a Tháliának, hogy ennyire családias a légkör, és hogy megkönnyítik a visszailleszkedésemet

– mesélte korábban.

A színésznő havi 4-5 előadásban játszik majd, ami lehetővé teszi számára, hogy továbbra is elegendő időt tölthessen a családjával, miközben újra élvezheti a színpadon töltött pillanatokat.

Liptai Claudia

A Sláger FM ÉdesKettes című műsorában Liptai Claudia és férje, Pataki Ádám őszintén beszéltek a házasságukról és a kihívásokról, amikkel szembenéznek.

  Pataki Ádám elárulta, hogy a napokban egy hangosabb vitára is sor került otthon, ami után az egész ház visszhangzott a feszültségtől.

„Pont tegnap történt, hogy már parázs hangulatra értem haza. Aztán valamit csináltam otthon, ami még jobban begyújtotta az egészet. Nem vagyunk álszentek, vannak szép dolgok, de olykor hangos viták is. Ezeket tudni kell kezelni, ahogy azt is fel kell ismernie az embernek, melyek azok a helyzetek, amikor jobb csöndben maradni” – mondta Pataki Ádám a műsorban.

A házaspár szerint minden kapcsolatban előfordulnak hullámvölgyek, és ők sem kivételek. Mindketten fontosnak tartják, hogy a problémákat ne söpörjék a szőnyeg alá, hanem inkább közösen dolgozzanak a megoldásukon. A műsorban nyíltan beszéltek arról is, hogy a veszekedések mellett rengeteg boldog pillanatot élnek meg együtt, és ezek erősítik a kapcsolatukat.

Kulka János 

A színészt tavasszal a Nemzet Színészei közé választották, ami hatalmas elismerés volt számára. Kulka János korábban komoly betegségen esett át, ami hosszú időre visszavetette, de 2019-ben már láthatták őt a Trafóban az Árvácska című darabban. Most ismét a színpadon állhatott, amit hatalmas szeretettel fogadtak a rajongók.

A hétvégén újra színházi bemutatója volt, ami mérföldkő a felépülése óta. A színész azt mondta, hogy az élmények hatására sok minden megváltozott benne, de ezáltal jobban is értékeli a színházi pillanatokat.

Valóban megváltoztam, más lettem a betegségem után.

Minden egyes fellépésnek hatalmas súlya van, és minden pillanatot jobban értékelek. A közönség szeretete hatalmas erőt ad, és hihetetlenül hálás vagyok, hogy újra itt lehetek” – nyilatkozta Kulka János az egyik interjúban.

Matthew Perry

Matthew Perry tragikus halála körüli nyomozás újabb fordulatot vett. A Blikk arról számolt be, hogy az egyik vádlott orvos, Dr. Mark Chavez bűnösnek vallotta magát a ketamin terjesztésével kapcsolatban, amiért akár 10 év börtönt is kaphat. Perry 2022 októberében halt meg Los Angeles-i otthonában, és a toxikológiai vizsgálat kimutatta, hogy a halálát a ketamin túladagolása okozta.

A nyomozás során öt ember ellen emeltek vádat, köztük két orvos és Perry személyi asszisztense ellen. Az orvos jelenleg óvadék ellenében szabadlábon van, de ítéletét csak jövő áprilisban hirdetik ki. Az ügy további vádlottjai közül néhányan szintén vádalkut kötöttek, míg mások ártatlannak vallották magukat és harcolnak a vádak ellen.

(Borítókép: Matthew Perry. Fotó: Getty Images)