Miután összeverekedett férjével egy szállodában, az énekesnő a sírástól elmosódott sminkkel, belőve és vérben ázva keltett feltűnést a londoni éjszakában. Az aggódó barátok szerint ha így folytatja, legfeljebb egy egy hete lehet hátra. Winehouse elismeri, hogy megint rajta van a szeren, de azt állítja, férje nem megverte, hanem megmentette az életét.

Az énekesnő és férje, Blake Fiedler-Civil három nappal ezelőtt azután jelentkezett be a londoni Soho egyik ötcsillagos szállodájába, hogy elhagyták a rehabot, amin crack és heroinfüggőség miatt voltak. A járókelők csütörtök hajnalban figyeltek fel az utcára kiszaladó énekesnőre, akinek a nyakán zúzódások és ütésnyomok voltak, öklei bedagadtak, a térdénél felszakadt farmere alatt csúnya seb éktelenkedett, rózsaszín balettcipőjének orrán pedig átütöttek a vérfoltok, amik arra utalnak, hogy lábujjai közé lövi a heroint. Valamivel rosszabbul nézett ki a férje, aki kb. 60 méterrel lemaradva követte őt. Blake arcát és nyakát karcolások és vágások borították.

„[Amy] teljesen bepánikolt. Blake próbált utánaszaladni, de nem tudta vele felvenni a lépést. Amy annyira elszántan próbált elmenekülni, hogy az utca közepére rohant és leintette az első szembejövő autót, amiben - mint utóbb kiderült - lányok ültek. Azt mondta Amy: „Gyorsan, be kell szállnom. El kell tűnnöm innen, kérlek segítsetek”. A hangja meg-megcsuklott, lehetett hallani rajta, hogy félt. Az autó elhajtott és kb. egy mérfölddel odébb a Charing Cross állomásnál megállt. Amy ekkor kiszállt és elment egy éjjelnappaliba cigarettát venni. Azt sem tudta mit csinál. Blake egy darabig az autó után szaladt. A következő félórában vérrel borított arccal, kábultan bolyongott, a kapualjakba benézve és a nevét kiabálva kereste őt. Végül a mobilján sikerült utolérnie. Sok sírás volt, meg kiabálás, de végül lenyugodtak és hajnal négy körül találkoztak, aztán lassan visszamentek a hotelbe” – mesélte el egy szemtanú a Daily Mailnek.

Nem a csávója volt

Miután tudomást szerzett a történtekről Perez Hilton, a celebblogger első felindulásában azzal vádolta a férjet, hogy ő verte meg az énekesnőt. Az aggódó hírgyáros - aki saját bevallása szerint rajong Winehouse-ért és buzgón imádkozik érte - sms-t küldött az énekesnőnek, hogy kiderítse, ki vert meg kit. "Blake a legjobb ember a világon. Sosem bántanánk egymást. Szívd vissza azt, amit a blogodon mondtál. Azt hittem, a barátom vagy. Akkor vágtam meg magam, amikor Blake azt mondta, hogy nem vagyok elég jó neki, azután, hogy a szobánkban talált egy call-girllel, akivel drogoztam. Elvesztettem, de ő megmentette az életem" - áll Winehouse válaszában. Az énekesnő végül arra kérte a bloggert, hogy sms-váltásuk nyilvánosságra hozásával tisztázza a meggyanúsított Blake-et: "Fel tudod tenni az oldaladra az igazi verziót, kérlek? Már az is elég rossz, hogy olyan sokáig kint volt a rossz. Tudom, hogy szeretsz, de [Blake] megérdemli az igazságot, ő egy csodálatos ember, aki ismét megmentette az életem, és cserébe csúnyán megsebesült. Nem kap mást, csak róla szóló szörnyű sztorikat, és mégis a háttérben marad, de ez most sok volt. Köszi csajszikám. Amy".

Simán túllőheti magát

Heroin a lábba
Annak ellenére, hogy a barát szerint azért a lábába lövi Winehouse a heroint, mert így hamarabb érzi annak a hatását, meg kell említenünk, hogy a drogokkal foglalkozó internetes források szerint a heroinfüggők akkor szokták a lábukba lőni a szert, ha a kari vénájukba már annyit lőttek, hogy a használhatatlanná vált, vagy egyszerűen csak nem akarják, hogy mindenki számára látható helyeken viseljenek tűnyomokat. A Trainspotting óta tudjuk, hogy ilyen hely a nemi szervek környéke is.

Winehouse nem először veszti el teljesen a kontrollt a drogok miatt, de ez a mostani kifejezetten aggasztó a barátok szerint. „Beszéltünk vele úgy, hogy Blake nem volt a szobában. Hamarosan tisztáztuk, hogy lezártnak tekinti ezt az esetet. A sérülései ellenére ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy Blake nem bántotta őt” – mondta el a The Sun egyik forrása. A brit lapnak nyilatkozott Winehouse egyik aggódó barátja is: „Azt mondta [Winehouse], hogy ő és Blake szerda este belőtték magukat. A lábujjai közé szúrja, mert így gyorsabb a hatás. Aztán verekedni kezdtek, egy drogokról folytatott veszekedés után. Egy vérfoltos romhalmaz volt. Úgy nézett ki, mint aki most jött ki egy horrofilmből. [...] Mindenki attól retteg, hogy még a hét vége előtt megöli magát a drogokkal”.