horoszkóp

Bár 2.0 - Fura, hogy rögtön vetkőzni kell

dns
2008.07.31. 09:50
Egy olyan ember szeretnék lenni, akire azt mondhatom, hogy ez egy jó kör volt – részletezte motivációit István a Bár 2.0 című valóságshow szereplőválogatásán, ami inkább egy megrendezett kortárs előadás volt. A szereplőjelöltek többek közt vetkőzésben mutathatták meg a rátermettségüket és nyitottságukat, és bizonyíthatták be, hogy alkalmasak arra, hogy a Viasat3 nézőinek figyelmét lekössék. A castingon jártunk.

„Hogy mit gondolok azokról, akik az eddigi nagy valóságshow-kban szerepeltek? Azt gondolom, ha okos lennék és mások kárán tanulnék, akkor nem lennék itt. De az ember a saját kárán tanul és a kíváncsiság hajtja”- mondta Simkó Gina a nosztalgikus hangulatú Mafilm H Stúdiójában. A fiatal nő egy erőforrás menedzsmenttel foglalkozó cégnél dolgozik, informatikusokat közvetít más cégekhez, de most éppen fekete bikiniben, miniszoknyában, és dominaszandálban ad interjút nekünk remélve, az imént, a Bár 2.0 szereplőválogatásán jól teljesített. „Nem csak neked, nekem is fura volt, hogy azonnal vetkőzni kellett. Azt hittem, először majd kosztümben kell bemennem, aztán idővel bikiniben. De nem, itt egyből a bikinit kérték, meg bent is a szexis pózokat.”

Ha már levetted az atlétádat

Klikk!

A Viasat3 műsorán ősztől látható Bár 2.0 műsorvezetőit, Majoros Pétert és Kustánczi Lia playmate-ből lett közgazdászt már hetekkel korábban kiválasztotta a csatornát képviselő Hámori Barbara programigazgató, Vörös Tamás producer és Gianni Annoni reneszánszember. A szereplőválogatást a magát szappanoperákon edzett Somorjai Tibor vezette, és Majka is részt vett a jelöltek gyakorlatozatásában. „Ha már levetted az atlétádat, csipkedd meg a mellbimbód”- szólította fel Majka a Viktor nevű szereplőjelöltet, hogy oldja a hangulatot.

A stúdióban ugyanis címlapfotózást imitáltak a sajtó kedvéért a csatorna szereplőválogatói, akik pedig ekkor érkeztek, még nem tudták mire vélni a nagy nyilvánosságot. Kis idő múlva már egyre biztosabbak voltunk abban az érzésünkben, hogy a castingon résztevő jelölteket a Viasat3 szakemberei külön felkészítették arra, hogy itt castingnak tűnő kortárs performansz lesz.

Vetkőzni is szoktam, ha részeg vagyok

Az első jelölt, Viktor téblábolt a számára kijelölt helyen, holott utólag a Velvetnek arról számolt be, a kiemelt figyelemhez már hozzászokott. „Mixer vagyok, show-kat csinálok, az a dolgom, hogy kiálljak két-háromezer ember elé, és ünnepeltessem magam. Aztán vetkőzni is szoktam, ha részeg vagyok, nem volt ez nekem új.” Másodjára Cinege Tamás balassagyarmati pultos lépett be a stúdióba, akinek a feladata volt, hogy a korábban szépségkirálynőként és a Sky Europe repülőin megjelenő reklámarcként tevékenykedő Benedek Róza Murielt szolgálja ki „valami durva koktéllal”, egyúttal csábítsa el, és végül vegye le ő is az ingét, atlétáját. Cinege Tamás nem vetkőzött félmeztelenre, lehet, hogy emiatt nem láthatják színes személyiségét a Bár 2.0 nézői, eddigi pályáját ezért bővebben áttekintjük.

Az életkoráról a pultos ezt nyilatkozta: „ez azért erős bekérdezés, de elmondom, mennyi vagyok. Amikor kezdődött a Tau bácsi, én akkor voltam körülbelül 11 éves”. A motivációiról ezt mondta: „a kíváncsiság, pont”. Az elvárásairól: „semmi, épp kávézni szeretnék.” Az esetleges ismertségről: „nem hiszem.”

Akire azt mondhatom, jó kör volt

Klikk!

Szakmai tapasztalatairól még a casting bizottsága előtt beszélt, amikor a sajtó számára rendezett kávéházi szituációs gyakorlaton a gyarmati élményeire tért rá. Eszerint az országnak azon pontján nem minden vendég kedves, a kérem szépen helyett a „jó vóna, ha adnál” formulát használják rendeléskor, egyetlen vágyuk az „Ászok vodkával”. Ez a kombó Cinege Tamás munkahelyén 300 forintba kerül. Amennyiben a vendég reggel, az érkezése után közvetlenül kéri a vodkát, érdemes vizespohárban felszolgálni, hogy a vendég remegő kezével ne lötykölje ki az értékes italt. Az atléta levételének visszautasításáról pedig így beszélt utólag a reménybeli szereplő: „szerintem vetkőzni elég unalmas. Mármint ha arról van szó, hogy most akkor nagyon mutassuk meg, és mutassuk meg egyből!”

Az egyetlen bikinis jelölttől, Sinkó Ginától azt kérte a stáb, gogo-táncos mozdulatokkal szabaduljon meg miniszoknyájától, és mivel az első levétel túl gyorsra sikerült, meg kellett ismételnie. Hasonlóan nehéz feladat várt Fodor Istvánra, akinek Majkát kellett arról meggyőznie, hogy az általa képviselt szórakozóhelyen tartsa a születésnapi buliját, ahol lesz whiskey, mint a tenger. A számvitelt tanuló Fodor István sajátosan, így elmélkedett a folyosón arról, miért is jelent meg a válogatáson. „Szeretném megismerni magam olyan vetületekben, hogy miként tudok változni egy ilyen show-ban, és ez lehet, hogy hozzájárul ahhoz, hogy az az egész legyek, aki szeretnék lenni.” És hogy milyen ember szeretne lenni: „egy olyan ember, akire azt mondhatom, hogy ez egy jó kör volt”- mondta István, de nem ez volt az egyetlen dolog, amit ma nem értettünk.