A TMZ megszerezte azt a rendőrségi fotót, ami azután készült az énekesnőről, miután barátja, Chris Brown összeverte a Grammy-gála napján. Egyelőre nem tudni, hogyan szivárgott ki a kép, a rendőrség mindenesetre kivizsgálja az ügyet. Egyúttal kiderült, hogy Chris Brown akár gyilkossági kísérlet miatt is felelhet a bíróság színe előtt.

A TMZ-nek eddig ismeretlen módon sikerült szert tennie arra a rendőrségi fotóra, amelyen a barátja által megvert Rihanna sérülésektől elcsúfított arca látható. A kiszivárgott kép miatt belső vizsgálat indult a rendőrségnél, és arra kérnek mindenkit, akinek van információja az esetről, hogy jelentkezzen az illetékeseknél - derült ki egy hivatalos közleményből. A Los Angeles-i Rendőrség sajtóosztálya február 19-én este értesült arról, hogy az ominózus fotó nyilvánosságra került, illetve arról, hogy egy bulvároldal feltette a honlapjára.

Ilyen volt, ilyen lett

Az ügy röviddel az 51. Grammy-gála után robbant ki. Az énekesnő az utolsó pillanatban lemondta a fellépését, és barátja, Chris Brown sem jelent meg a rendezvényen. Röviddel később kiderült, hogy a 19 éves énekes aznap este feladta magát a rendőrségen, mivel éjjel bántalmazott egy nőt, akiről akkor még nem lehetett biztosan tudni, hogy ki is valójában. A TMZ ezt követően kiderítette, hogy a rendőrségi jelentésben a sértett neveként Robyn Fenty szerepel, ez pedig az énekesnő anyakönyvezett neve. A People információi szerint Chris Brownt fél hétkor vették őrizetbe, majd ötvenezer dolláros óvadék fejében szabadon engedték, Rihanna pedig egy hivatalos közleményen keresztül tudatta aggódó rajongóival, hogy jól van.

Féltékenység és erőszak

A pletykasite a rendőrségi jegyzőkönyvre hivatkozva már másnap leközölte, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett Rihanna. Az énekesnő arcának állítólag mindkét oldalát horzsolások borították, felszakadt a szája és az orra is vérzett, a karján, valamint néhány ujján pedig harapásnyomok voltak láthatóak. Az énekesnő elmondása szerint Brown ököllel verte, így keletkeztek a sérülések, ő pedig végül el is ájult. A rendőrség egyúttal cáfolta, hogy Rihanna pasija fegyverrel fenyegette volna őt. A csúnyán végződött vita állítólag egy sms miatt robbant ki, amit Brown egy másik nőtől kapott. Az énekes nem vette túl jó néven, hogy barátnője a veszekedés közben ki akart szállni az autóból, és erőszakkal vissza akarta ültetni. Miután megtörtént a baj, elhúzott kocsijával, otthagyva az állítólag ájultan fekvő énekesnőt, a rendőrséget pedig egy szemtanú hívta ki.

A történtek után természetesen a hollywoodi hírességek is összefogtak, és egy emberként álltak ki bántalmazott kolléganőjük mellett. Chris Brown csak ezt követően szólalt meg a történtekkel kapcsolatban. Természetesen mindenkitől bocsánatot kért, és úgy döntött, hogy egy lelkipásztor, valamint családja és barátai segítségével próbálja magát túltenni a történteken, és egyúttal igyekszik majd jobb emberré válni. Rihanna eközben lemondta malajziai, valamint indonéziai koncertjeit, és hazatért Barbadosra.

Gyilkossági kísérlet

Korábbi információk szerint az énekesnek március elején kell majd bíróság elé állnia. A Los Angeles-i kerületi ügyészség eközben szeretné átvizsgálni a bizonyítékokat, hogy több vádpontban is felelősségre vonhassák Rihanna erőszakos barátját. Könnyen lehet, hogy Chris Brown-nak nem csak családon belüli erőszak és súlyos testi sértés miatt kell majd a bíróság elé állnia, hanem gyilkossági kísérlet miatt is. Bár az kiderült, hogy nem fenyegette fegyverrel a énekesnőt, a gyilkossági kísérlet vádponthoz az is elég lehet, hogy a támadás alatt azt üvöltözte, "Megöllek", miközben fojtogatta az énekesnőt, aki végül elájult - olvasható az X17 oldalán.

Állítólag nem ez az első eset, hogy Chris Brown erőszakosan lépett fel barátnőjével szemben. Erre utal legalábbis Rihanna rendőrségi vallomása, amely szerint egy "bántalmazó és egyre súlyosbodó kapcsolatban élt", valamint az is, hogy a pár tavaly augusztusban egy barbadosi klubban látványosan összeveszett, majd egy bérelt villát szedtek darabokra - írja a Sawf News. Az okozott károkért ötezer dollárnak megfelelő összeget kellett kifizetniük. Az énekesnő édesapja, Ronald Fenty viszont azt nyilatkozta, nem volt tudomása arról, hogy Chris Brown bántalmazta volna a lányát. A pár ismerősei egyúttal megerősítették, hogy a féltékenység vezetett a Grammy-gálát megelőző eseményekhez.