A zavart énekesnő menyasszonyi ruhájában ment el vásárolni. Állítólag azt tervezi, hogy felveszi aktuális pasija, Adnan Ghalib vallását, és hozzámegy a férfihoz. A barátok eközben azt állítják, a fotós már két éve próbálja elcsavarni Spears fejét, ugyanis a róla készült exkluzív és intim felvételek révén akar meggazdagodni.

Az énekesnő régi esküvői ruhájában mutatkozott egy autókereskedésben, a fotós Adnan Ghalib oldalán - adta hírül a News of the World. A bulvárlapok szerint Spears azt tervezi, hogy hozzámegy a férfihoz, és a kedvéért áttér a muszlim vallásra. Ghalib egyik rokonának elárulta, hogy komoly érzelmeket táplál Spears iránt, és már a házasságról is szó esett. Amióta egy hete kiengedték a Cedars Sinai Egészségügyi központból, az állítólag bipoláris zavarral küzdő celeb el sem szakadt új pasija mellől. Spears, aki már kétszer volt férjnél, egy bérelt hollywoodi házban egyből találkozott barátjával, majd a Palm Desert-beli Daily Grillben ebédeltek, később Mexikó felé vették az irányt, majd New Yorkba, majd New Jerseybe utaztak pihenni. Az egyik ismerősének elmondta, ha kell, saját halálhírét is hajlandó kelteni, és akár külföldre is elszökik.

A News of the World információi szerint Ghalib tizennyolc hónappal ezelőtt vetett szemet a celebre, mégpedig azzal a céllal, hogy a közelébe férkőzzön, és a kapcsolat révén óriási vagyonra tegyen szert. Ghalib állítólag már ötszázezer fontért árulja az énekesnőről készült intim fotókat és videófelvételeket. Sőt, régi barátinak is gyakran mesél arról, milyen is Spears az ágyban. Az egyik forrás szerint a paparazzó a következő módszerrel próbálta megnyerni Spears bizalmát: amikor kollégái vadul kattintgattak, ő szerényen eltette a kameráját, és besegítette az autóba a táskáival bajlódó celebet. Később kölcsönadta a bankkártyáját, és virágokat küldött neki. A naiv énekesnő pedig elhitte, hogy ő nem olyan, mint a többi lesifotós. Sőt, a másfél hete történt zűrzavar után - családtagjai legnagyobb megdöbbenésére - azt mondta, hogy pillanatnyilag Ghalib az egyetlen barátja.

A Daily Mail szerint a férfi egy Jessica Dwyer nevű nőnek is csapta a szelet, miközben megpróbált az énekesnő kegyeibe férkőzni. Ráadásul, akkor még Azlynn Berry férje volt. Ghalib 2006 novemberében, New Orleansban találkozott Dwyerel, aki azonnal szakított vele, amikor rájött, hogy Ghalib mennyire megszállott Spearsszel kapcsolatban. "Azt tanácsolom Britney-nek, hogy meneküljön. Adnan egy hazug disznó, aki összetöri a szívét, és mindörökre tönkreteszi. Ő a leggonoszabb ember, akivel valaha találkoztam." A fotós egy korábbi barátnője, Nichole Grimes szintén óva inti a sztárt. Szerinte volt pasija ugyanis őrült és szexmániás. "Mindent megadna a hírnévért. Azzal, hogy most a világ egyik legismertebb nőjével jár, élete álma vált valóra" - tette hozzá.

A fotós ismerőse szerint Ghalib boldogan újságolta neki, hogy Spears egy aranybánya, és nem engedi el hamar. Egyik rokona azonban úgy véli, hogy a paparazzót már nem csak a viszony anyagi vonzata érdekli, ugyanis egyre gyengédebb érzelmeket táplál az énekesnő iránt. "A közös jövőjükről beszélgettek. Azt állítja, hogy egy komoly spirituális kapocs jött létre köztük, és ennek semmi köze nincs a showbizniszhez." Sokak szerint viszont a házasságnak mégis jóval prózaibb okai vannak. Ugyanis amíg Ghalib nincs bebiztosítva a nász által, addig nem készítheti el azokat a felvételeket, melyekkel egy vagyont kereshetne, hiszen fennáll a veszélye, hogy Spears kirúgja. Egy gond van csak, Ghalib még mindig nem vált el feleségétől, bár az ismerősök szerint már dolgozik az ügyön.

Ghalib szülei nem nézik jó szemmel fiúk ténykedését, és választás elé állították: amennyiben nem hagyja ott Spearst, kitagadják. A házaspár jelenleg Londonban tartozkódik, egy titkos címen, nehogy a sajtó képviselői megrohamozzák őket. Családja csak egy esetben bocsájtana meg neki, ha az énekesnő áttérne a muszlim hitre. News of the World értesülési szerint a paparazzó két nővére pedig - tiszteletben tartva a szülők kérését - muszlim férfiakhoz ment nőül.

Az énekesnő volt férje ennél jóval keményebb eszközökkel akarja felvenni a harcot a fotós ellen. Megbízta ügyvédjeit, hogy ellenőrizzék a birminghami férfi bevándorlási engedélyét. Federline legszívesebben bíróság elé citálná Ghalibot, amiért elbujdosott a zavart celebbel, aki pedig láthatóan további orvosi kezelésre szorul. A gyermekelhelyzési perben mindenesetre hétfőn esedékes a következő meghallgatás. "Miközben ő Adnannal romantikázott, Kevin felkészült arra, hogy pontot tehessen a történet végére. Szerinte Britney sem magára, sem a gyermekeire nem képes felügyelni." Tény, a másfél héttel ezelőtt történtek után elvették tőle a láthatási jogot, pár napja pedig távoltartási végzést adtak ki ellene, melynek értelmében öt munkanapon keresztül csak harminc méterre közelítheti meg férjét.