Britney Spears ismét kórházban

2008.01.31. 14:51
Az énekesnőhöz hajnalban ismét kijöttek a rendőrök, majd a mentősök is megérkeztek és kórházba szállították, pszichiátere szerint ugyanis ön- és közveszélyes. Bár a szakértők úgy vélik, hogy Spears bipoláris zavara miatt viselkedik furcsán, egyes források szerint a metamfetamin okolható mindenért. Mindenesetre most három napig biztos benn lesz.

A TMZ információi szerint hajnalban ismét kihívták a rendőrséget az énekesnő házához, ahol körülbelül hatvan-hetvenöt lesifotós gyűlt össze. A segélykérő számot Spears pszichiátere hívta fel, aki állítólag naponta meglátogatja a bipoláris zavarban szenvedő énekesnőt. Röviddel ezután Spearst mentővel vitték be UCLA, vagyis a Kaliforniai Egyetem egyik egészségügyi központjába, ugyanis orvosa szerint ön- és közveszélyes. Állítólag azért erre a kórházra esett a választás, mert a pszichiáter itt praktizál.

A csomag úton van

A szemtanúk szerint a rendőrség - a január eleji esetből tanulva - kódokkal kommunikál az URH-csatornán, Spearst csak „a csomagként” említették. Az énekesnő mentőautóját rendőri felvezetés előzte meg, sőt, a kórházhoz vezető útvonal felett elterelték a légiforgalmat is. A TMZ szerint ez is azt bizonyítja, hogy rajtaütés nem spontán akció volt. Úgy tudják, hogy az eredeti tervek szerint este vitték volna be az énekesnőt. Bár felreppent egy olyan pletyka is, hogy az énekesnő öngyilkos akart lenni, orvosa ezt cáfolta: mint a TMZ-nek elmondta, ő inkább vezetési szokásai, és kiszámíthatatlan viselkedése miatt aggódik. Az orvos később azt nyilatkozta, hogy Spears már szombat óta nem aludt egy percet sem.

A TMZ legfrissebb információi szerint a Los Angeles-i Bíróság elnöke e percekben írta alá az úgynevezett 5150-es határozatot, amellyel Spearst háromnapi benntartózkodásra kötelezi. A site szerint ebből akár 14 nap is lehet - bár ezt már január eleji kórházbaszállításakor is hallottuk, amikor végül három napig sem tartották benn.

Az énekesnő az akció alatt végig nyugodt volt, miközben a mentősökre várt, készített magának egy forró csokoládét. Menedzsere, Sam Lutfi és a családtagok azonban nem viselték ilyen jól a kialakult szituációt, heves vita alakult ki köztük. Az jelenlévő rokonokhoz később csatlakozott Spears unokatestvére és asszisztense, Alli Sims is. Bár abban mindannyian egyetértenek, hogy az énekesnő kezelésre szorul, egymást okolják amiatt, hogy ilyen mélyre süllyedt. A szülők nemrég például azt nyilatkozták, hogy Lutfit megszállta az ördög, és szintén a férfit okolja Spears pasija, Adnan Ghalib is. Talán ennek a véleményegyezésnek köszönhető, hogy Lynn Spears és Ghalib közös autóban érkezett meg a kórházhoz.

A veszekedés itt is folytatódott. Jelenleg ugyanis úgy tűnik, hogy nem a szülők, Jamie és Lynn Spears dönt a lányukat érintő orvosi kérdésekről, mivel az énekesnő pár héttel ezelőtt ügyvédi okiratban szögezte le ezt. Miután Spears apja értesült lánya döntéséről, ordibált és hangosan káromkodott, és állítólag már saját ügyvédeiket is értesítették. A meglehetősen nyugodtnak tűnő Spearsnek az orvosok eközben engedélyeztek egy rövid cigarettaszünetet.

Akár két hétig is maradhat

A TMZ szerint amennyiben Spears nem hajlandó kezeltetni magát, az orvosok akár bírósághoz is fordulhatnak, és tizennégy napig is bent tarthatják. Erre valószínűleg nem kerül sor, hiszen pár héttel ezelőtt még hetvenkét óráig sem tartották bent a Cedars-Sinai Egészségügyi Központban, ahol spontán túszejtő akció után szintén ön- és közveszélyesnek találták.

Spears ráadásul önként alávetette magát egy terápiának: az utóbbi egy hétben egy barátja szerint több orvossal is találkozott, többségük szerint valóban bipoláris zavarban szenved. Sam Lutfi Barbara Walters hétfői talkshowján keresztül közölte a nyilvánossággal, hogy Spears betegsége kezelhető, és rendszeresen találkozik egy pszichiáterrel.

Bipoláris vagy függő?

Díszkíséret

Az énekesnő egyik barátja szerint, amikor a celeb beveszi a gyógyszereit, akkor „teljesen más ember, normális és kedves.” Egy szakember viszont azt mondta a TMZ-nek, hogy a jelenlegi kezelés nem biztos, hogy a legmegfelelőbb számára. „Látszik, hogy próbálkozik. Hogy hatásos lesz-e, vagy sem, majd kiderül.” Hozzátette, nem helyes, hogy a sajtó tele van azokkal a felvételekkel, amik az énekesnő őrült pillanatai során készítenek a paparazzók.. „Olyan, mintha egy Down-kóros embert gúnyolnának ki.”

Bennfentesekpersze ismét megemlítették, hogy Spears botrányos viselkedése nem csak mentális zavarainak köszönhető. Egy ismerős szerint az énekesnő előszeretettel tömi magát metamfetaminnal – adta hírül a Sun. Állítólag a január elején történt incidens előtt is három napon keresztül drogozott, míg végül amikor is bezárkózott fiaival a fürdőszobába,és először kellett kórházba szállítani. „Előző nap teljesen be volt lőve, és végig meztelen volt. Mindkét terhessége alatt drogozott” – nyilatkozta egy ismerős.