horoszkóp

Rinyálva alkoholizál a magyar celebvilág

2008.10.25. 12:04
Som Lajost három hete kórházba szállították, mert lebénult a lába. A legendás Piramis együttes gitárosa úgy véli, hogy múltbéli alkoholizmusa üt vissza. De nem ő az egyetlen, aki tart a következményektől. A szakember szerint Magyarország celebvilágára is jellemző, hogy minél híresebb egy illető annál könnyebben és többször nyílik lehetősége a mértéktelen italfogyasztásra. A többség fél az alkoholtól, talán ezért pusztítja az ellenséget, ahol éri.

A hírességek nem bírják feldolgozni a sikert

"Ha frappánsan akarjuk megfogalmazni, alkoholista ember az, aki az alkoholizmus nevű betegségben szenved" - mondta a Velvetnek Dr. Tóth Gábor pszichológus. "Hogy külföldön és Magyarországon egyaránt nagyon sok közismert ember a pohár fenekére néz, annak leginkább a siker problémás feldolgozása az oka. A látszólag kiegyensúlyozott celeb valójában nagyon is nyomorult életet él. Ezeknek az embereknek a többsége gyötrő bűntudattal kel fel reggel, mert úgy érzik, meg kell felelniük az elvárásnak, és az elismerés miatt megint végig kell verekedniük magukat az elkövetkezendő órákon. Legtöbben pedig úgy gondolják, hogy az alkohol a szorongás, a gátlás és a rossz közérzet ellen hatásos, ami egy bizonyos mértékig és ideig igaz is lehet. Később viszont már a siker rossz mellékhatásai eltörpülnek az elvonási tünetek mellett: az ingerlékenység, idegesség, kézremegés és izzadás már nem a stressz, hanem az alkoholizmus jele, amit nem ismernek fel, vagy homokba dugják a fejüket."

Som Lajos sokáig nem ismerte el, hogy a pia rabja

A legendás Piramis együttes basszusgitárosa már nem titkolja, hogy komoly alkohol- és kokainfüggőségben szenvedett. Som Lajosnak napi egy liter vodka volt az alap, emellett masszívan drogozott is, de mára már állítólag egyáltalán nem iszik, és nem él semmilyen kábítószerrel. Sőt, ő volt az, aki segített Monique Covet-nek az öngyilkossági kísérletei után kimászni a gödörből. A zenészt három hete szállították az Uzsoki Kórház Rehabilitációs Intézetébe, mert nem bírta megmozdítani a lábát . Som attól tart, hogy bénulása múltbéli alkoholizmusának egyik következménye.

Pataky Attila ittasan tombolt egy koncertjükön

Az Edda frontembere májusban került címlapra azzal a húzásával, hogy fél liter pálinka elfogyasztása után gyarló kibaszott köcsögnek vallotta magát, és a rajongókat is elküldte az anyjukba. A rögtönzött előadását még akkor sem volt képes befejezni, amikor a zenekar inkább magára hagyta a dühével együtt a színpadon, a szervezők pedig gyorsan elindították a tüzijátékot. Pataky később azzal magyarázta a kiborult bilit, hogy egyik barátjának aznap halt meg a kisfia, ő pedig úgy érezte, hogy beleőrül a nagy fájdalomba.

Stohl András társasági alkoholista

Stohl András egy Playboy interjúban vallotta be Sváby Andrásnak, hogy mennyire fél az alkoholizmustól. Bár barátja azzal nyugtatta, hogy ők csak amolyan társasági alkoholisták (akkor isznak, ha barátok közt vannak), ám a színészt ez nem nyugtatta meg. „Az apám is azt mondta, hogy nem iszik, de a végére már komolyan piált." Stohl 2002-ben súlyos mellkasi és fejsérüléseket szenvedett egy közúti balesetben – nem használt biztonsági övet és ittas volt.

Kiss Tibit megette a Rock&Roll

A Quimby énekes-gitárosa csaknem másfél évet töltött Komlón, egy rehabilitációs központban, miután az életvitelének köszönhetően rászokott az alkoholra. Kiss 2003-ban érezte azt, hogy már nem tud „működni”, ez pedig a zenekarra is rossz hatással volt. Ekkor döntött úgy, hogy elsősorban neki kell rendbe jönnie, ezért kereste fel a vidéki bentlakásos terápiás intézetet. „Én felvállalom, nekem az a jó, ha őszintén tudok róla beszélni, mert ha nem, akkor bújkálnom kell vagy titkolnom valamit, azt meg nem szeretem. Azt gondolom, hogy az őszinte, egyenes beszédnek van bárminemű hatása. Fölösleges kamuzni. Elég sokáig próbáltam ezt kikerülni, és nagyon rossz volt. A kezdő lépés az a döntés: a problémából átlépek a megoldásba” – nyilatkozta egy interjúban .Monique Covetnek sikerült leszokni

A volt pornós évekkel ezelőtt harminc kilót fogyott magánéleti problémái miatt: két autóbalesete volt, leesett a lóról, kábítószer túladagolásban meghalt a testvére, összeveszett a szüleivel, a párja pedig állandóan megverte. Többször is megpróbált öngyilkos lenni – sikertelenül, és ő is az alkohol és a gyógyszerek rabja lett. Covet végül csoportterápián vett részt és sikerült újra kezdenie az életét. Csatlakozott továbbá a Csillagok az életért elnevezésű drogellenes alapítványhoz is.

Bajor Imre nem szégyelli, hogy szereti az italt

A színész köztudottan nem veti meg az italt, de sokakkal ellentétben ő nem bánatában önt fel a garatra, és nem is rinyál, hogy túllőtt volna a célon. Bajor ivócimborája, Koós János már leállt a féktelen mulatozással , ezzel szemben a Heti Hetes "Kicsihuszárja" úgy véli, hogy életformájába bele kell, hogy férjen egy kis lazulás.