horoszkóp

2007 visszatérői: a Spice Girls-től az R-Go-ig

2008.01.02. 16:35
2007 bővelkedett a visszatérő zenei formációkban: újra színpadra állt a Spice Girls és Britney Spears is. Ez utóbbi talán várhatott volna még a színpadi show-val, viszont a rockereknek bejött a comeback. A magyar zenei életet csak Győzike és az R-Go visszatérése kavarta fel.

Újra Girl Power

2007 topvisszatérőinek egyike a 1998-ban feloszlott angol lánycsapat, amelynek tagjai nyáron jelentették be, hogy hét év után világkörüli turnéra indulnak, ismét a jól bevált ötös felállásban. A nagy bejelentés és a koncertturné között persze gondoskodtak arról is, hogy nap mint nap találkozzunk velük. Az idei masszív Spice Girls-jelenlét főként Victoria Beckham-nek köszönhető, aki a visszatérő videoklipben még túl komolyan vette a visszatérést, legalábbis ami a vetkőzés-részét illeti, a koncertek után aztán bevallotta, hogy énekelni ugyan nem tud viszont a mellei zavarják, majd az is kiderült, a hangosítók is tisztában vannak énekesnői hiányosságaival. De mire Vancouverben sor került az első koncertre, volt Tesco-reklám, majdnem-visszalépés, és bárányhimlő-veszély is. Los Angelesben aztán már csak félház csápolt a régi Spice Girls slágerekre, első európai koncertjük pedig kis híján meghiúsult Emma Bunton miatt. A kritikusok nem mindig voltak elégedettek a lánycsapat teljesítményével, az egykori Spice Girl-tagok viszont állítólag fejenként tízmillió angol fontot (majdnem négymilliárd forintot) zsebelhetnek be a turnéval.

Visszatérés droggal, kopaszon, beégéssel

Az idei év másik emlékezetes visszatérése Britney Spears nevéhez fűződik, aki ugyan új albummal rukkolt elő, mégsem zenei teljesítményével hívta fel magára figyelmet. Év elején még azt ígérte, újra énekesnőként fognak beszélni róla, aztán mégis inkább botrányos magánéletével és állítólagos drogügyeivel volt tele a sajtó. Csúnyán leszerepelt az MTV-díjátadón, ami Kanye West rapper szerint előre megrendezett botrány volt. Később aztán kiderült, miután szembesült színpadi teljesítményével, dagadt disznóként jellemezte magát és alaposan kiborult. Ezután egyházprovokáló, gyónós-meztelenkedős fotókkal próbálta újból felhívni a figyelmet egykori pophercegnői kvalitásaira és Blackout című új lemezére, amelynek a címe állítólag arra utal, hogy az énekesnő teljesen kizárja az életéből a negatív dolgokat. Lehet, hogy mindezt 2008-ban fogja véghezvinni, mert hiába jött ki két klipje is az idén, sőt legutóbb már olyan hírek is érkeztek, hogy profiként viselkedett, 2007-ből mégis inkább a kopasz Britney-re emlékezünk majd. Bár lehet, hogy a jövő már a 16 évesen teherbe esett kishúgé.

Klikk!

Robbie Williams nélkül is sikeresek

Az egykori angol fiúcsapat még 2006-ban tért vissza a zenei pályára, de sikereik - némi súlyfeleslegből adódó problémák leküzdése után - 2007-ben is folytatódtak, sőt, Rule the World című dalukat Oscar-díjra is jelölhetik, Beautiful World című lemezük pedig még a megjelenés után egy évvel is sikeres az angol lemezeladási statisztkák szerint. A lemez különlegessége egyébként abban rejlik, hogy a csapat történetében ez az első olyan album, amelyen az összes tag énekel szólóban is, nem csak vokalistakánt. A Take Thatből távozó Robbie Williams idén sem tért vissza egykori együttesébe, de most már biztos: ezután sem fog, ugyanis Gary Barlow bejelentette, Williamsnek már nincs helye a Take Thatben. Robbie Williams a Take Thattel szemben egyébként nem zárt jó évet 2007-ben: Rudebox című lemeze nem kapott jó kritikákat, ráadásul állítólag irigykedik a Take That sikereire, akik úgy tűnik az ő közreműködése nélkül is tarolnak. Ezért azt ígéri, 2008-ban visszaszerzi az elsőséget, élete legjobb lemezével.

A rockerek is visszatértek

Két legendás zenekar is úgy gondolta, 2007 ideális év lehet a visszatérésre. A Led Zeppelin Londonban koncertezett 20 év után először. A koncert, amelyen celebek is nagyszámban képviselték magukat, Naomi Campbelltől Noel Gallagherig, hatalmas siker volt, Robert Planték így azt sem tartják kizártnak, hogy a nagy siker miatt koncertturnéra indulnak 2008-ban. Az 1975-ben alakult Sex Pistols is Londont választotta visszatérő koncertje helyszínéül.

A nagy szabadulás

Paris Hiltont ugyan igazából soha nem veszítettük szem elől, 2007-ben mégis visszatértőnek számít: ő ugyanis 23 börtönben töltött nap után örülhetett újra a szabadságnak. A nagy szabadulás persze nem akárhogyan zajlott: a börtön előtt limuzin, őrjöngő rajongók, húgai és persze fotósok várták a megtévedt örökösnőt, aki csinosan, cicanadrágban és szövetkabátban intett búcsút a Lynwood börtönnek, ahol a próbaideje alatt elkövetett szabálysértés miatt ült. Paris ezután bevallotta, a rácsok mögött átértékelte az életét: rájött, nem csak buliból áll az élet. Így azt ígérte, példamutató életet fog élni és eztán már inkább a munkára fog koncentrálni, sőt, még tanári állást is ajánlottak neki egy üzleti főiskolán. Aztán mégis inkább régi önmagához tért vissza és szuperboldogan bulizott a Los Angeles-i éjszakában. Persze üzleti vállalkozását is folytatta: arany testtel reklámozott egy nevével promótált habzóbort, ami akár jól is jöhet, hiszen nagyapja állítólag nem szándékozik ráhagyni a milliárdos családi örökséget. Inkább jótékonykodik.

A magyar terep: Győzike és az R-Go

A magyar színtér egyik nagy visszatérője Szikora Róbert és az R-Go volt, a jublieumi csikidam-partira Kisstadionban került sor. A visszatérést pedig egy parádés állatkerti sajtótájékoztatón jelentették be, ahol a Velvet tudósítója is megbizonyosodhatott Szikora Róbert zenészi küldetéstudatáról: "Egész életünk bizonyítja, hogy nem a pénzért játsszunk, hanem szerelemből. A csiki-damért."

Klikk!

Gáspár Győző szerette volna lerombolni Győzikét és Gáspár Győzőként visszatérni, így lemezt készített Tar Veronikával, amely saját bevallása szerint "életműlemezként" definiálható. Győzike az év elején még azzal sokkolt, hogy abbahagyja a show-t, ennek ellenére mégis folytatták, Bea asszonnyal pedig elváltak, aztán mégsem. A reality pedig úgy tűnik, 2008-ban is folytatódik, hiszen Gáspár Győzőnek "ez a munkája". Emellett üzletemberi karrierjére koncentrál, de szerencsére új zenei projektjét sem hanyagolja el 2008-ban.