A TV2 hivatalosan is megerősítette, hogy kiírták a Jóban Rosszban című sorozatból Várnagy Előd figuráját, melyet a pofozkodó Damu Roland alakított. A színész kora tavaszig lesz látható a képernyőn.

A Damu-botrányt a Velvet feljelentőinek jóvoltából ismerhette meg a közvélemény. Még szeptember elején történt, hogy a TV2 egyik legnagyobb beszállítója, az Interaktív céges buliján a Jóban Rosszban sztárja lekevert egyet munkatársnőjének, Schvarcz Andreának, aki állítólag lenyúlta a taxiját. A színész és a hölgy egyszerre érkezett meg az autóhoz, amin egy kicsit össze is vesztek. A kolléganő végül egy nem túl korrekt megjegyzést tett a sztár Aktívos barátnőjére, Somogyi Dórára, majd beszállt a taxiba.

Damu erre feltépte a taxi ajtaját, és lekevert neki egy pofont. A sofőr védelmébe vette a hölgyet, majd megjelent az Interaktív akkori főnöke, Sváby András, hogy megakadályozza a komolyabb verekedést.

Nem ez volt az első eset, hogy a heves vérmérsékletű sztár bajba került. Damu Roland, aki fiatal korában rendszeresen boxolt, pár évvel ezelőtt egy súlyos testi sértés miatt ugyanis próbaidőt kapott, ami már lejárt. Tavaly augusztusban pedig egy ismeretlen lány vádolta meg azzal, hogy a TV2 sztárja telefonon keresztül zaklatja, perverz sms-eket küld neki.

A pofozkodás után olvasóink döntő többsége úgy vélte, hogy a színésznek távoznia kell a sorozatból, de a TV2 végül egy írásbeli figyelmeztetést adott a színésznek, mondván, hogy a többi szankció majd a sorozatból kiderül. Damu - elmondása szerint - egy virágcsokorral a kezében elnézést is kért Schvarcz Andreától, aki legszívesebben elfelejtené ezt az egészet.

Bő két héttel később, októberben úgy volt, hogy a színészt szép lassan kiírják a TV2-ből. A Jóban Rosszban epizódjaiban a helyét Hujber Feri veheti át, akinek ezért karakterét egyre inkább előtérbe helyezik, és a figura balhés csábítóvá fog átváltozni. Decemberre újabb fordulat állt be az ügyben, kiderült, hogy Damu február végéig forgat, áprilisig tehát biztosan nem történik semmi Várnagy Előddel (Damu karaktere a sorozatban, a szerk.), nyilatkozta egy hónapja egy neve elhallgatását kérő kolléga.

Damu lapátra került

A legújabb fejlemények szerint a TV2 hivatalosan is megerősítette, hogy Damu Roland csak kora tavaszig lesz látható a képernyőn, írja a Bors. Magyar Rita, a csatorna megbízott pr-csoprtvezetője elmondta, hogy a színészt korábbi tetteinek szankciójaként kiírták a sorozatból, karaktere kora tavasszal tűnik majd el a sorozatból.

Az, hogy véglegesen vagy időszakosan szűnik-e meg a szerepe, egy későbbi döntés függvénye. Ezt a döntést a TV2 a színész viselkedésétől teszi függővé.