Pete Doherty késett a koncertjéről, mert meghalt

2008.09.03. 09:10
A zenész alig négy órát késett saját készítésű filmje grazi pornómozis bemutatójáról, ahol a filmet végül nem mutatta be, de koncertet azért adott. A késés oka, hogy közben kicsit meghalt.

Pete Dohertynek múlt csütörtökön leállt a szíve, és a mentősöknek kellett újraélesztenie őt, vélhetően egy drog-túladagolás miatt - tudta meg az AllHeadlneNews. A halálközeli élmény az ausztriai Grazban érte az énekest, ahol aznap este jelenése lett volna a Nonstop nevű pornómoziban, saját filmje bemutatóján. A történtek ellenére azonban részt vett az eseményen, mindössze négy óra késéssel, és a koncertet is végigjátszotta.

Semmi komoly

Mint az AllHeadlineNews megtudta, a fellépés napján az esemény szervezője, Bettina Aichbauer vidéki házához hívták ki a mentőket, ahol Doherty elájult és nem tért magához. Miután a mentősök újraélesztették, tiltakozott a kórházbaszállítás ellen, majd elment a tervezett bemutatóra és lejátszotta az ígért 45 perces minikoncertet. A koncert után eredetileg bemutatták volna a zenész önéletrajzi témájú filmjét is, amin az elmúlt 8 hónapban dolgozott, és amiben a Kate Mosshoz fűződő kétéves kapcsolatáról, valamint Amy Winehouse-zal való barátságáról beszél, a zenész azonban arra hivatkozott, hogy tönkrement a laptopja, ezért nem lesz vetítés. A négyórás késésről pedig szűkszavúan csak annyit nyilatkozott: "Volt egy kisebb probléma, de ez titok. Semmi komoly, még élek".

A hajfestés káros az egészségre

Doherty az utóbbi időben szinte elválaszthatatlan volt Amy Winehouse-tól, aki szintén túlesett már pár drog-túladagoláson - jólértesültebbek szerint legutóbbi párizsi koncertje is emiatt maradt el, és júliusi rosszulléte is ezt takarja -, melyeknek köszönhetően a hírek szerint akár végleges agykárosodása is lehet. Szintén a baráti körbe tartozik Peaches Geldof, aki pedig a világ egyik legbénább mentségét hozta fel, amikor őt is a mentősöknek kellett újraéleszteniük egy rosszullét után: szerinte a hajfestés tehet mindenről.