horoszkóp

Amy Winehouse-t gyógyszermérgezéssel szállították kórházba

2008.07.29. 16:25
Kapcsolódók (1)
Az énekesnőt hétfőn este mentővel szállították be az egyik londoni kórházba, miután rosszul lett gyógyszereitől, amiket drogfüggősége miatt szed. Winehouse-t az orvosok csupán fél napig tartották bent megfigyelésre, és kedden délután már el is hagyhatta az intézményt. Akárcsak sorstársa, Britney Spears esetében, nála is rendőrkísérettel kellett távoltartani a fotósokat. Úgy tűnik, az énekesnő valóban le akar szokni, hiszen édesapja szerint az elvonási tünetek miatt okoz egyre többször kárt magában. Menedzsere szerint Wino a hírnév miatt kapott rá a drogokra, férje, Blake Fielder-Civil pedig úgy véli: csak úgy tudják rendbehozni az életüket, ha elköltöznek Londonból.

Amy Winehouse-t hétfőn éjjel mentővel vitték be egy londoni egyetemi kórházba, miután rosszul lett camdeni otthonában. A mentőket a híresség édesapja, Mitch Winehouse hívta ki, miután lánya görcsölni kezdett – írja a Sun. A lap információi szerint a mentősök először oxigénmaszkot tettek az énekesnőre, majd takaróba burkolva vitték a mentőhöz, miközben a pánikba esett édesapa kétségbeesetten kiáltozta: "Amynek annyi! Amynek annyi!" Amy Winehouse szóvivője később azt nyilatkozta, hogy a rosszullétet valószínűleg azok a gyógyszerek okozták, amikkel az énekesnő megpróbál leszokni a kábítószerekről. Ezt részben a szemtanúk is megerősítették. Beszámolóik szerint ugyanis Mitch Winehouse azt állította az aggódó rajongóknak, hogy lánya összekeverte a gyógyszereit.

Nem komoly

A BBC információi szerint a mentőket röviddel háromnegyed kilenc előtt hívták ki, kilenc óra körül pedig a rendőrséget is értesítették, hogy távol tartsák a fotósokat, akik a ház előtt várakoztak, bár az interneten keringő képek alapján ez nem igazán sikerült. A kórház szóvivője később azt nyilatkozta, hogy Winehouse állapota stabil. Mitch Winehouse tíz perccel éjfél előtt jelent meg az intézmény előtt, és arra kérte a kint várakozókat, hogy hagyják békén a családját –írja a Telegraph. Amikor az újságírók arról kérdezték, hogy milyen komoly lánya állapota, az immár egyáltalán nem pánikoló papa feltartott egy gyorséttermi kajával megpakolt zacskót, és a következőket mondta: "Láthatják, KFC-t viszek neki, ennyire komoly". A hírek szerint az énekesnőt éjszakára benntartották, és kedden kora délután ki is engedték.

Kórtörténet

A drogproblémákkal küzdő énekesnőt az elmúlt egy év során számtalanszor kellett kórházba szállítani. Tavaly augusztusban állítólag kimerültség miatt szorult orvosi kezelésre, de sokak szerint inkább csak a drog-túladagolás szépítése. 2008 elején egyenesen a rehabról szállították át egy londoni magánklinikára, mivel az elvonókúra alatt kiszáradt. Június közepén egy hosszabb időt töltött egy londoni egészségügyi intézményben, miután otthonában elájult. Bár a kiérkező mentősök akkor úgy döntöttek, hogy nem kell kórházba szállítani, Mitch Winehouse pár órával később mégis bekísérte a lányát.

Miután a TBC-t kizárták, az orvosok megállapították, hogy a hírességnek kezdeti stádiumú tüdőtágulása van, ami valószínűleg a hosszú éveken át tartó drogozás és cigarettázás miatt alakult ki. A Sun legújabb információi szerint nemrég pedig egy kisebb csomót találtak az énekesnő egyik mellében. Mitch Winehouse a hír hallatán ekkor is pánikba esett, hiszen édesanyja, Cynthia rákban hunyt el. A vizsgálatok során szerencsére kiderült, hogy lánya esetében csak egy jóindulatú elváltozásról van szó. Ami az egyre sűrűsödő dühkitöréseket és ismeretlen eredetű sérüléseket illeti, Winehouse elmondta, lánya olyankor szokott öncsonkító akciókba kezdeni, amikor a drog-elvonási tünetek miatt óriási fájdalmak gyötrik.

Amy Winehouse önmaga ellen fordult

A hírnév árnyoldala

Amy Winehouse menedzsere, Raye Cosbert szerint az énekesnő drogproblémájának főként az az oka, hogy Wino nem igazán érzi jól magát a hírességek világában – írja a ShowbizSpy. „Ő egy nagyon közvetlen ember, nem zárkózik be az elefántcsonttoronyba, mint a legtöbb híresség. Kedveli a hétköznapi embereket, szívesen biliárdozik a környéken dolgozó kukásokkal. Szomorú, hogy nem lehet megtanítani az embereket arra, hogyan kezeljék a hírnevet.” A menedzser hozzátette, az énekesnőnek egy olyan helyre lenne szüksége, ahol nyugodtan élheti az életét. Winehouse tavaly nyáron egy londoni fellépés előtt állítólag nagyon megilletődött, amikor meglátta, hogy mennyien kíváncsiak rá. „Azt kérdezte tőlem, kik ezek és miért jöttek ide? Nem fogta fel, hogy ő a világ egyik legnépszerűbb előadóművésze, és hogy mindenki miatta volt ott” – nyilatkozta Mitch Winehouse.

Blake Fielder-Civil osztja Cosbert véleményét. Úgy véli, neje csak akkor tudna leszokni a kábítószer-használatról, ha vidékre költöznének, miután őt kiengedik a börtönből, ahol a bíróság ítélete szerint még több hónapot kell töltenie. A lánya egészségéért aggódó Mitch Winehouse annyira aggódik, hogy még veje ötletét is hajlandó támogatni. „Ha valóban elköltöznének Londonból, akkor csodálatos életük lehetne. A család áldását adná” – olvasható a férfi nyilatkozata a FemaleFirst oldalán. A lemezkiadó egy szolid házi őrizettel próbálta a celebet távol tartani a nem kívánatos személyektől. Boy George szerint inkább a színpadról kellene letiltani, Annie Lennox pedig a paparazzókat hibáztatja.

A férj nem kap egy fillért sem

Mitch Winehouse szerint lánya és Blake Fielder-Civil kötött házassági szerződést az esküvő előtt, amelynek értelmében a férfi nem kap egy fillért sem az énekesnő vagyonából a szakítás után – írja a dailyrecord.co.uk. Vagyis nem igaz az a pletyka, miszerint az éppen börtönben csücsülő férj neje pénzére hajtana. Az utóbbi pár hónapban többször is írták a lapok, hogy a házaspár egyik vagy másik tagja félrelépett. Fielder Civil állítólag egyik szeretőjének azt ecsetelte, hogy milyen boldogan megélnek majd abból a pénzből, amit a válás után zsebel be. Amy Winehouse néhány hete mindenesetre tagadta, hogy nyitott kapcsolatban élne.