A 44 éves Elle MacPherson kapta meg a "Minden idők legszebb modellje" címet. Azon kívül, hogy hihetetlenül ideális méreteivel miatt "A Test" becenévvel ruházták fel, vajmi keveset tudunk róla, pedig még azt is elérte, hogy egy posta bélyegre nyomassa az arcképét. Arról pedig nem is beszélve, hogy még nagyköveti tisztséget is ajánlottak neki, igaz, csak tiszteletbelit.

"A Test" becenévvel illetett Elle MacPherson nem véletlenül kapta "a Test" becenevet a szakmától. A Sydneyben született modellt még most, 44 éves korában is minden idők legszebb modelljének választották a brit Debenhams divatszalon által hirdetett szavazáson. A Debenhams sajtósa szerint "a nők olyanokat tartanak igazán valakiknek, mint Elle és Cindy [Crawford - a szerk]. Azok, akik az első 10-be kerültek, valójában igazi ikonoknak minősülnek". Ilyennek számít MacPherson is, akit a Revlon kozmetikai cég nem régiben termék-nagykövetének is választott.

A Debenhams 10-es listájának második helyét a 42 éves Cindy Crawford, míg a harmadikat az 58 éves Twiggy nyerte el. Bejutottak a legjobbak közé a fiatalabbak is, Kate Moss a negyedik helyen végzett, a hetediken pedig Liz Hurley.

Nem tetszett neki az édesapja neve

A modell, akit eredetileg Eleonor Nancy Gow néven anyakönyveztek, 1964. március 29-én született Sydneyben, negyedik gyerekként, és mint köztudott, kiemelkedő adottságokkal. Szülei 14 éves korában váltak el, ezután vette fel mostohaapja, Neil MacPherson nevét.

183 cm-es magasságához tartozó 92-65-89 cmes mell-derék-csípő méreteire 17 éves korában figyelt fel Francis Grill, aki rögtön regisztráltatta a Click modellügynökséghez. Ikonná azután vált, miután az Elle magazinban hat éven keresztül minden egyes számban megjelent. Az Elle mellett azért még belefért neki egy kis televíziós reklámozás is az ausztrál csatornákon.

Nézze meg a legjobbat!

Volt némi szárnypróbálgatása a jogi pályán is, de 1 év után lejjebb hagyott a lelkesedés és abbahagyta sydney-i tanulmányait. Aztán mielőtt még nagyobb ugrott volna a hírneve a Sports Illustrated Swimsuit Issue 1986-os számának köszönhetően, 21 évesen férjhez ment az Elle kreatív menedzseréhez, Gilles Bensimonhoz. A házasság korai - és talán kicsit meggondolatlan - lépésnek bizonyult, ha figyelembe vesszük, hogy 4 évvel később elváltak útjaik.

60 millió fontnyi summát gyűjtött össze

A Sports Illustrated Swimsuit Issue-ban, amely a magazin fürdőruha különkiadása, egyébként öt alkalommal is szerepelt a borítón: 1986-1988, majd 1994-ben és 2006-ban. Az 1986-os év meghozta a maga gyümölcsét, ekkor ugyanis nem csak fürdőruhákat reklámozott, de a Time magazin borítóján is megjelent, a "The Big Elle" felirattal társítva. A számtalan Versace, Yves Saint Lauren, Dior, Prada-divatbemutató is hozzájárult hatalmas sikeréhez, és akkor még nem is említettük az arképes bélyegeket és a nagykövetségi tisztséget.

Utóbbit ajánlotta neki ugyanis az ausztrál kormány a turisztikai hivatalnál, igaz, csak nem hivatalos posztként. Az arcképes bélyegekkel Antigua és Barbuda, egy kicsi, közép-amerikai szigetország tisztelte meg a modellt 2000-ben. Habár a bélyegek maguk parányiak, mégis hatalmas megtiszteltetésnek minősülnek, ugyanis MacPherson volt az első modell, akinek a képei bélyegre kerültek.

Joey nőjeként is megállta a helyét

A szupermodell persze ezzel sem elégedett meg, valószínűleg bejöhetett neki a korábbi televíziós - igaz, csak reklámos - szereplés, mert később olyan sorozatban is feltűnt, mint a világszerte ismert Jóbarátok, amelyben öt részen át alakította Joey szobatársát és barátnőjét. Emellett játszott az 1994-es Szirének c. filmben, a Batman&Robinban és a Jane Eyre-ban is, William Hurt partnereként.

A leginkább vitatott szerepét egy minisorozatnak, az A Girl Thingnek köszönheti, amiben egy biszexualitását próbálgató nőt játszik. Természetesen rengeteg jelenetben meztelenül látható, nem mintha ez újdonság lett volna számára; a Szirének után ledobta ruháit a Playboynak is, azzal az egy feltétellel, hogy a fotók nem jelennek meg Ausztráliában. Nem igazán vágyott rá ugyanis, hogy a szülei ily módon szembesüljenek féltett gyermekük erkölcsi kihágásaival. Persze az ilyesmi soha nem jön be: ha a Playboy nem is közölte le ezeket, két másik ausztrál magazin mégiscsak lehozta a képeket.

Fehérnemű MacPherson-módra

Az üzleti életben is sikeresen boldogul a mai napig keresett modell, hiszen még 1990-ben kezdte forgalmaztatni saját tervezésű fehérneműit, aminek az Intimates nevet adta, de persze saját illata is van. Az egyik Vouge-ban megjelent, fehérneműit hirdető reklámplakátját betiltották, ugyanis olybá tűnt, mintha az említett képen szereplő modell maszturbálna. Hogy legyen némi elképzelésünk MacPhersonról: az ő ötlete volt a merész hirdetés.

Depresszió után egy 21 éves pasi

Magánéletére visszakanyarodva le kell szögeznünk, hogy egészen biztosan nem találja a helyét, hacsak nem tekinthető normálisnak, ha valaki 44 évesen egy 21 éves fiúval randizik. A modellnek egyébként van két fia is, akik egy hosszabb párkapcsolatából születtek attól a svájci bankártól, Arpad "Arki" Bussontól, aki azóta már eljegyezte Uma Thurmant. A kézfogóra egyébként MacPhersonnal is sor került annak idején, de a modell második gyermeke születése után, 2003-ban szülés utáni depresszióval és idegösszeomlással utaltatta be magát az arizóniai Meadows Insitute-ban, ami 2005-re tönkre is tette kapcsolatát Bussonnal.

Úgy tűnik tehát, hogy magánélet terén az exférjnek jobban bejött az élet, mint exnejének, akit már Billy Joeltől kezdve Paul McCartneyn át Bryan Adamsig mindenkivel hírbe hoztak. A legújabb információk szerint Sharon Stone-hoz hasonlóan a fiatal pasikra bukik; először januárban látták randizni az Oscar-díjas rendező, Julian Schnabel fiával, a 21 éves kurátorral, Vito Schnabellel. McPherson egyébként köztudottan rajong a képzőművészetért, szóval lehet, hogy beszélgetni is tudnak.