A színésznő tizenöt év után egy fiatalabb és csinosan barnára cserélt le partnerét, Cydney Bernardot, akivel közösen nevelték a celeb két gyermekét. Cynthia Mort tökéletes ellentéte Foster expárjának: sikeres, imádja a nyilvánosságot és ad a külsejére. Döntése mindenkit meglepettt, és egyre többen rebesgetik azt, hogy a középkorú színésznő megijedt attól, hogy szépen lassan ötven éves lesz, ezért dobta barátnőjét egyik pillanatról a másikra.

Amióta kiderült, hogy Jodie Foster 15 év együttlét után szakított partnerével, Cydney Bernarddal, mindenki azt találgatja, hogy miért pont most lett vége a kapcsolatnak, hiszen most már Kaliforniában is legális az azonos neműek házassága, ráadásul a színésznő alig öt hónapja mondott hálát párjának egy diszkrét coming-out keretében. Mivel a színésznő újabban egy teljesen más személyiségű és külsejű, és valamivel fiatalabb hölggyel találkozgat, bennfentesek szerint az ötödik X felé közeledő Foster lehet, hogy bepánikolt - írja a Daily Mail. „Mindenki azt hitte, hogy ez a kapcsolat örökké tart majd. Sikerült elkerülniük a nyilvánosságot és boldogok voltak. Az emberek meglepődtek, amikor vége lett. Kapuzárási pánik? Igen, talán ez megmagyarázná a történteket” – nyilatkozta egy bennfentes a Mailnek.

A kapuzárási pánik tünetei:

Érdektelenség a korábban kedvvel és eredménnyel végzett munka iránt, nyomasztó unalom olyan helyzetekben, amelyek évtizedeken át kellemes elfoglaltságot jelentettek, például színház, partik, valamilyen sport. Ellenállhatatlan, rohamokban feltörő késztetés arra, hogy valami kalandosat tegyünk, gyökeresen felforgassuk az életünket. Egyre nő a kísértés kockázatos, veszélyes, esetleg az egész egzisztenciát bajba sodró lépések megtételére, például szerencsejáték, egészség elhanyagolása, felelőtlen szexuális kapcsolatok. Mind gyakrabban felmerül egy kérdés, amit azelőtt az illető sosem tett föl magának: mi az élet értelme, ki vagyok én valójában, mi vár még rám a hátralévő évtizedekben?

Forrás: HáziPatika.com

Foster váltott

De nézzük, hogy ki is az a hölgy, aki miatt véget ért ez a meglehetősen komolynak tűnő kapcsolat. A lap szerint a 41 éves Cynthia Mort egy rendkívül intelligens és sikeres forgatókönyvíró. A 1990-es években négy évig volt a Roseanne című tévésorozat egyik írója, majd később a vezető producere, hasonló pozíciót töltött be a Will és Grace stábjában is. Emellett az ő nevéhez fűződik a HBO Tell Me You Love Me című műsora, ami olyan párokról szól, akik egy terapeuta segítségével próbálják megmenteni kapcsolatukat. Jelenleg egy énekesnő, bizonyos Nina Simon életéről szóló film forgatókönyvén dolgozik. Cynthia Mort és Jodie Foster két évvel ezelőtt találkozott A másik én című film kapcsán.

Jodie Foster

Bennfentesek szerint a románc tavaly óta tart, és valószínűleg Mort volt a kezdeményező. „Imádja a nyilvánosságot. Elég harsány és nagyképű” – nyilatkozta a nő egyik kollégája. A színésznő volt kedvese, Cydney Bernard pont az ellentéte utódjának. Míg Cynthia Mort a fiatalos és divatos külsőt kedveli, addig Bernard számára nem olyan fontos mindez, ő legszívesebben farmerben és férfipólókban múlatja az időt. A karrier tekintetében is van némi eltérés. Cydney Bernard az utóbbi éttizedben minden idejét családjának szentelte, a munka háttérbe szorult. Produkciós munkatársként egyébként olyan filmek munkálataiban vett részt, mint az 1993-as Sommersby, a 1996-os Loch Ness, 1997-es Bean.

A múlt

Egyesek szerint talán Jodie Foster múltja is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen módon vetett véget kapcsolatának. Négy testvér közül ő a legkisebb, és szülei akkor szakítottak, amikor édesanyja éppen őt hordta a szíve alatt. A gyereket anyjuk nevelte fel, aki egy nővel élt együtt. Arról megoszlik a testvérek véleménye, hogy édesanyjuk mennyire volt szigorú. Jodie Foster 12 éve nem áll szóba fivérével, aki könyvet írt nehéz gyerekkoráról. Egy biztos, a celeb nem szereti kimutatni érzéseit. „Tudom, hogy szörnyű, de a gyengeség nagyon, nagyon zavar. Például, ha meglátok egy sérült madarat a járdán, akkor legszívesebben belerúgnék” – nyilatkozta Foster, aki úgy érzi, hivatása némiképp segít neki abban, hogy kicsit extrovertáltabb legyen..

Tökéletes pár

A Daily Mail szerint Jodie Foster és Cydney Bernard kapcsolata példaértékű volt. Öt év együttlét után Jodie Foster világra hozta első gyermekét, Charlest, majd három évvel később megszületett Kit is. A gyerekek biológiai apja valószínűleg a színésznő jó barátja, a meleg filmrendező Randy Stone. A Foster-Bernard família a külvárosi családok normális életét élte: sétáltak és piknikeztek a parkban, kocsival vitték iskolába a gyerekeket, együtt mentek nyaralni, ünnepekkor pedig vendégül látták a színésznő édesanyját. Mindketten egy-egy Tiffany gyűrűt viseltek összetartozásuk jeléül, ugyanazokat a nevelési elveket vallották, szívesen jógáztak és kedvelték a bioételeket.

Pánik

Mint kiderült, a pár minden munkát maga végzett a ház körül, mivel Foster attól félt, ha alkalmazottakat vesznek fel, akkor ők biztosan fecsegni fognak majd a sajtónak. A barátok szerint a színésznő soha nem vette fel a telefont, és csak nemrég vásárolt magának egy mobilkészüléket. A színésznő állítólag azóta retteg, amióta John Hinckley 1981-ben megpróbálta meggyilkolni Ronald Reagen elnököt. A férfi állítása szerint azért követte el a merényletet, hogy a színésznő kedvére tegyen. Bár ez valószínűleg csak egy városi legenda, Foster állítólag maga is berendezett egy olyan különleges helyiséget házában, mint amilyenbe a Pánikszoba című film két főszereplője menekült a betörők elől. Ráadásul a legendás színésznő karrierje sem úgy alakul, ahogy ő szeretné. Szinte csak akciófilmekben és thrillekben láthattuk, miközben kolléganői dúskálnak a jobbnál jobb szerepekben. És hiába kap 6-7 millió dollárt (kb. egymilliárd forintot) filmenként, ez jóval kevesebb, mint amennyit mondjuk Angelina Jolie tesz zsebre.

Boldogító igen

Bár Jodie Foster nem csapott le a lehetőségre, amióta a kaliforniai Legfelsőbb Bíróság Kalifornia államban legálissá nyilvánította az egyneműek házasságát, több híresség is azt nyilatkozta, hogy szívesen elvenné párját. Ott van például Ellen DeGeneres, aki saját műsorának felvételén jelentette be, hogy frigyre lép barátnőjével, Portia de Rossi színésznővel. Lindsay Lohan szintén összekötné életét aktuális partnerével, Samantha Ronsonnal. Visszatérve a Foster- Bernard párosra, ismerősök szerint a színésznő expárja biztos, hogy nem próbálja majd rátenni a kezét exe vagyonára, úgy mint ahogy a híres teniszező, Martina Navratilova kedvese, Judy Nelson tette. Bennfentesek szerint egyébként a színésznő és volt partnere abban mindenesetre már megállapodott, hogy a gyerekeket közösen nevelik. Egyelőre még egy fedél alatt laknak, bár Foster szeretne minél hamarabb elköltözni.