horoszkóp

Gáspár Győző, a szponzorautók királya

nsz
2009.04.01. 12:12
A showmanről, aki már 10. éve boldogítja a magyar közönséget, csak 2005 óta tudjuk, hogy milyen autók szállítják habtestét. Négy évvel ezelőtt egy Lamborghini parkolt a salgótarjáni háza előtt, később többféle Peugeot-val furikázott, majd beújított egy csak alkalmakra használt szponzor Ferrarit, most pedig állítólag minden autóját eladta, mert nem fut a szekér. Azért biztos, ami biztos, kapott egy szponzorautót három hónapra.

Gáspár Győző tíz éve tarkítja a magyar showbiznisz egét, hol a Romantickal, hol pedig a nevével fémjelzett műsorral boldogítja a nézőközönséget. A showman több alkalommal is megmutatta már remek járműveit, ám bevallása szerint jelenleg egy darab sincs neki. És bár 1999-ben tűnt fel először Lagzi Lajos Dáridó című szuperprodukciójában, az embereket csak 2005-ben kezdte el foglalkoztatni, hogy vajon milyen autókra is telik a Győzike show főszereplőjének. Persze ha azt épp nem szponzorok finanszírozták, ugyanis a showman korábban elárulta lapunknak, nemcsak autóit, de még az utazásaihoz szükséges benzint is fizetik.

A Totalcar munkatársait mindenesetre megkérdeztük arról, milyen autóba ültetnék a showmant. "Győző felfokozott ízlésvilágának tökéletesen megfelel a kocka-Lada alapú limó, egyedi festéssel, 1300-as motorral. Viszont jobb, ha nem adja oda Bea asszonynak, azok alapján, ahogy a Q7-est vezette."

Volkswagen

Legfrissebb szerzeménye március eleje óta van nála, akkor ugyanis Gáspár Győzőt megsajnálta egy Heves megyei autókereskedő, és felajánlott neki háromhavi használatra egy Volswagen Passat CC-t. Állítása szerint minden autóját eladta nemrég, annyira rossz az anyagi helyzete. "Pont jókor jött a dolog, mert az apósom autójával közlekedtem, így legalább visszaadhatom neki a verdáját. A szalon egyébként már máskor is segített rajtam, nem először ajánlják fel az autót. Nagyon kedvesek, még zebramintás díszítést is ragasztottak rá" - mondta akkor Gáspár a Borsnak. A Totalcar szerint egyébként a közel nyolcmilliós autó jármű kifejezetten elegáns jószág, de azért akadnak gondok vele.

Az ő Passat CC-je zebracsíkos

Ferrari

A showman Forma-1 versenyekre illő autója - amiről kezdetben azt állította, olasz barátai tulajdonában van - valójában szponzorautó, és amikor épp nem forgat vele, bérleti díjat fizet. A tűzpiros Ferrarit először 2007 májusában villantotta meg, akkor jött az "olasz barátok" fedősztorija, bár a történet kissé sántított, hiszen az autónak magyar rendszáma volt. Gáspár azóta elárulta a Velvetnek, egy szponzorcégé a jármű, amit 2008-ban például mindössze csak 2-3 alkalommal használt, annyira félti. "Azért tartom zárva a garázsban, hogy ne bántsák a kocsit. Erre az autóra jobban vigyáztam, mint eddig bármire" - mondta akkor lapunknak a showman.

Peugeot-ok

Győzike akkor, az unalmas hétköznapokban egy Peugeot 307-essel közlekedett, ami 2002-ben például az év autója címet is elnyerte. A Peugeot egyébként nemcsak kényelmes, de sportos is, így Gáspár vezetési stílusához egészen biztosan passzolt. A showman több Peugeot is kipróbált: megismerkedett a 607-essel, ami szintén a szponzorautók számát gyarapította, a tulajdonos ugyanis épp a Gáspár Győző nevével fémjelzett show-tól várta az értékesítés megugrását. A Ferrarival párhuzamosan magáénak mondott még egy Peugeot 206 CC Cabriót is.

A Peugeot Assistance szerviz munkatársainak gyakran volt dolguk a roma showmannel, aki egy alkalommal sikeresen be is égette magát. A cég egyik exmunkatársa így emlékszik a történtekre: "Betelefonált ez a szerencsétlen, hogy ő Gáspár Győző, de én nem tudtam, hogy kicsoda, nem ismerem ezeket az embereket. Utána elkezdett hablatyolni, hogy nem indult be az autója, adjak neki egy csereautót, de a szerződés szerint erre senki sem jogosult. Üvöltött, hogy majd addig kötözködöm, amíg benne lesz ez az egész a tévében, meg hogy én biztos azért akarok kicseszni vele, mert ő cigány - akkor kezdett derengeni, hogy valaki másról van szó, mint egy átlagemberről. Végül kiküldtem egy szerelőt a salgótarjáni Peugeot-tól, ők mondták, hogy nagyon gyakori vendég náluk Gáspár Győző. Később kiderült, hogy semmi gondja nem volt az autónak, csak be volt kapcsolva a gyerekzár."

Audi és Mercedes

A két Peugeot között ott virított egy neje által használt Audi Q7-es is, vallotta be 2007-ben lapunknak a jelenleg is szponzorautóval közlekedő showman. Azt is elismerte, hogy járgányainak nagy része azért került hozzájuk, hogy reklámozzák a műsorban, hiszen "mienk az ország legnézettebb műsora, természetes, hogy megkeresnek bennünket a cégek. Amint vége lesz a műsornak, ezeket az autókat vissza kell adnunk, de ha akarnám, megvehetném a Ferrarit" - tette hozzá Gáspár, akinek akkor egy Mercedes SLK is a tulajdonában volt - valamilyen módon.

Lamborghini Gallardo

Ilyen volt, citromsárgában

A 34 éves roma showman 2005-ben lepte meg haragos nejét a citromsárga Lamborghinivel, legalábbis a műsor forgatókönyve szerint. Gáspár Bea nem igazán örült a 22 ezer kilométert futott, másfél éves sportautónak, vagyis ezt bizonyította az adásban produkált megnyilatkozása. Akkor nem derült rá fény, hogy vajon tényleg a Gáspár család birtokában van-e az autó. Az biztos, hogy az egyik cég később egy, a showmanért megszólalásig hasonló sportautót hirdetett negyvenmillióért, márpedig Lamborghiniből nem szaladgál túl sok az országban. Később egyébként is kifejtette, miniautóparkjában számtalan autó található, de Lamborghini nem.