Mégsem kell Király Tamásnak, vagyis az EMI lemezkiadónak Tóth Lüszi. A Megasztár 4. szériájának legjobb női hangjaként számon tartott tizenhárom éves versenyzője körül már mindenki saját albumon dolgozik, belőle viszont nem kér a magyar zeneipar. Egy külföldi cég viszont szívesen sztárt csinálna a kislányból, de ehhez a TV2 beleegyezésére van szükség. Mindeközben a fiatal énekes már az itthoni felhajtásba is belefáradt, a zongorázást és a lovaglást is mellőzi a hétvégi haknik miatt.

A Megasztár 4. fináléja óta szinte csak olyan érdemtelen, zenei szakmához nem kapcsolódó hírek láttak napvilágot Tóth Lüszivel kapcsolatban, mint például, hogy a tehetségkutató tizenhárom éves versenyzője még nem smárolt, vagy hogy valószínűleg agrármérnök lesz. Mindeközben Fekete Dávidnak már piacra dobták az első szólólemezét, és Király Viktor is fénysebességgel dolgozik a saját albumon. 2009 legjobb női hangjára pedig nagyon úgy tűnik, az a sors vár, amit annak idején megjósoltuk: bekebelezi a celebgyár, párszor megforgatja a szájában, majd kiköpi.

„Az EMI lemezkiadó cég tett először ajánlatot, de miután Király Tamás, a Megasztár győztes Király Viktor édesapja lett a cég igazgatója, a tervek nem valósultak meg" – mesélte Tóth Lüszi anyja a Velvetnek, és kiderült hogy más kiadó nem is érdeklődött a kislány iránt. „Azt mondják, hogy felnőttnek még gyerek, gyereknek pedig már felnőtt, olyan hangi adottságokkal rendelkezik." Tóthné Edit szerint ez az érvelés leegyszerűsítve arról szól, hogy a kislányt nem tudják beskatulyázni, amit nem is ért igazából, mert fogalma sincsen, miért van szükség erre.

Ami nem kell a magyar zeneiparnak, arra viszont már le is csapott egy külföldi kiadó, akik lemezszerződést ajánlottak fel Fenyő Miklós újabb kedvencének. Tóthnénak erről még nem állt szándékában többet elárulni, ugyanis legelőször a TV2-vel kell megbeszélni a lehetőségeket. „Nem ismerem a jogszabályokat, nem tudom, hogy elfogadhatjuk-e a külföldi ajánlatot" – magyarázta, és hozzátette, hogy lánya kilátásai biztosan jobbak lennének a határon túl, mert itthon már haldoklik ez az ipar.

Tóth Lüszi ettől függetlenül igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Hétköznap iskolába jár, hétvégén pedig kielégíti a csatornával kötött négyéves szerződésben előírtakat: járja az országot, és megállás nélkül haknizik. „Lüszi nagyon fáradt, a Megasztár óta nem tudta magát kipihenni. Egy átlag iskolás gyerek is nagyon kikészül szellemileg májusra, és alig várja a szünetet, de ő még dolgozik is mellette" – panaszolta az asszony, aki azért is nagyon büszke, mert a kislánynak minden lemaradását sikerült pótolnia, a tanulmányi eredményei kiválóak, és osztályozó vizsgát sem kellett tennie.

A nagy hajtás viszont azzal járt, hogy a zongorázást is félbehagyta, ami miatt az a terv, hogy zeneművészeti szakközépiskolába felvételizik, teljesen kétségessé vált. „Leültünk erről beszélni és azt latolgattuk, hogy akkor mit lehet ebben a helyzetben tenni. Felvetődött, hogy mivel a másik nagy szerelme az állatok, mi lenne, ha azon a vonalon is tanulna, de a zenei területen is képezné magát. Az éneklés egy labilis dolog: az embernek a hangja, mint hangszere, bármikor tönkremehet. Nem lenne baj, ha Lüszi több lábon állna stabilan. Konkrét dologról még nem volt szó, de szívesen lenne tenyésztő, edző, akár hivatásos zsoké is – jövőre majd eldönti, hogy mi a nagy álma, mit szeretne csinálni. Ettől függetlenül a zenélést nem hagyja abba" - nyilatkozta az anya.