Fekete Dávidot nem a győzelem érdekelte, már attól is boldog volt, amikor Friderikusz Sándor felajánlott a vesztesnek egy autót. A rendezők nem engedték élő adásban énekelni a Megasztár lúzereit, a fiatal lányokból álló közönség viszont rekedtre ordította magát döntő felvételén, ahányszor 2008 középszerű énekhangja az ágyékához nyúlt.

A szombati Megasztár döntőjének élő bejelentkezése előtt másfél órával már folytak a felvételek a stúdióban. Amíg Mester Tamás pattanást nyomogatott, Eszenyi Enikő haját Zsidró Tamás igazgatta, Friderikusz pedig elmélyülten telefonált, a színpadon felálltak a Megasztár lúzerei: ők azok, akik többször is jelentkeztek a műsorba, és még mindig nem jöttek rá, hogy senki sem velük nevet, hanem rajtuk. Az általuk előadott Szóljon hangosan az ének című számot kétszer kellett felvenni, hogy végül adásba kerülhessen, mert a rendezők Tilla kérése ellenére sem merték bevállalni az élő közvetítést.

A fotósok eleinte a Király családra fókuszáltak, ám figyelmük nem tartott sokáig, egy emberként fordultak a talpig strasszban megjelenő Medveczky Ilona felé. Az aggkorú díva a tőle megszokott hiányos öltözéket hatalmas nyakékkel és fülbevalóval egészítette ki, amely elmondása szerint félmillió forintba került és eredetileg még a Szombat esti tánc döntőjén tervezte viselni. Az alapozóval vastagon bevont Medveczky ismét összefoglalta dicstelen szappanoperáját az RTL Klubbal, de mindenkit megnyugtatott: jelenlegi díszvendégi feltűnésével nem szegett szerződést, hiszen nem fellépni jött, hanem két jó barátjával egy "fantasztikus koncertre", mely lehetőség számára "valódi karácsonyi ajándék", amiért "igen hálás" a Tv2-nek.

Az eddigi leggyengébb Megasztár-széria döntőjére nem az Arénában került sor, a kis stúdiót is épphogy csak megtöltötték a kíváncsi rajongók. A stúdió népségének nagy része tinilányokból állt, akik már akkor is elfúló hangon visítoztak, ha kedvencük erőteljesebben énekelt egy-egy hangot, és valószínűleg a bugyijuk bánta, amikor a színpadon Király Viktor koreografikusan az ágyékához kapkodott.

Nézzen Megasztárokat!

A közönség lelkesedését a hamis hangok sem tudták megzavarni, csak a zsűriét; Mester Tamás időnként Friderikusszal osztotta meg: „Ez iszonyú hamis”. A színpad előtt talán más volt az akusztika, mint a zsűri asztalánál, mert az első sorokban álló rajongók hamis hangot egyáltalán nem észleltek, szerintük minden nagyon is a helyén volt. Ők inkább azzal foglalkoztak, hogy a telefonjaikat nyomkodták, miközben szorgalmasan hangoztatták, hogy "az egész bunda", és hogy "Magyarország át lett verve".

Gábor, Fekete Dávid elkötelezett rajongója már az eredményhirdetés előtt tudni vélte, hogy az ellenfél, Király Viktor fog nyerni, „Minden le van zsírozva, a papa elintézte, hogy a fia legyen a nyertes” - mondta szépen vissza ő is a korábban szárnyra kelt pletykát. Fekete Dávid barátnőjének első sorban álló szülei egész este megállás nélkül szavaztak, a horribilis telefonszámla azonban kárba veszett pénz lesz: az eleinte is szoros 55-45, majd 45-55 százalékos állás a végére 49-51-re módosult az ellenfél javára. Ez persze egyesek szerint lehetetlen, ők közjegyzőért kiáltanak és ellenőrzést szeretnének.

A Tv2 leszögez

Magyar Rita, a Tv2 sajtósa a Velvet érdeklődésére elmondta: tudnak róla, hogy a döntő alatt valóban voltak visszapattanó szavazatok, de a két énekesre érkezett több százezres nagyságrendű smsből adódóan a végeredményt eldöntő két százalékos különbség is olyan mennyiségű szavazatot jelent, amit a visszapattanó sms-ek sem tudtak volna döntő mértékben befolyásolni. A szavazás körüli találgatások és vádak tisztázására a Tv2 egyébként hétfőn közleményben fog reagálni.

A vesztes, Fekete Dávid láthatóan egyáltalán nem volt elkeseredve, amiért csak 2008 második középszerű magyar énekhangja lett belőle, és a fellépés után a Velvetnek is megerősítette, sokkal jobban örült a Friderikusz által felajánlott autónak. Szerinte nincs balhé a szavazás körül sem, semmi furcsa nincs az eredmények gyors változásában, és azt is ismételten cáfolta, hogy a Hit Gyülekezete támogatta volna őt: ez a hír szerinte épp az ellenkező hatást érte el. „Tiszteletben tartom a Hit Gyülekezetét és minden vallást, de szerintem ezzel a pletykával akarták csökkenteni a szavazataimat”. A zsűri értékeléseikor ugyan könnybelábadt a szeme, ám mint elmondta, igazán akkor párásodott el a tekintete, amikor Friderikusz felajánlott a második helyezettnek egy autót: „Amikor meghallottam, azt gondoltam: Viktor, egy kicsit sem haragszom rád, nyerd meg a versenyt! Az álmom egy új autó volt!”

Király Viktor a Velvetnek elmondta, hogy már csak mosolyogni tud azokon a híreszteléseken, amik szerint apja vette meg az egész versenyt kilóra. „Egy ideig megsértődtem azon, hogy az emberek úgy gondolják, nem vagyok tehetséges, és csak azért vagyok itt, mert az apám fizeti. De annyira nem gazdag, hogy ezt ki tudná fizetni” – mondta. Király egyébként nem hallotta hamisnak vetélytársát: „Dávid nagyon jó volt ma, harcolt, mint egy oroszlán. Volt egy-két bizonytalan hangja, de nem volt hamis. Az az igazság, hogy nagyon izgultunk mind a ketten.”

Izguló versenyzők és egyebek

A gratulációk fogadása közben a felvételt végigbőgő Király Linda angol nyelven beszélgetett, majd búcsúzott öccsétől, Tóth Lüszi pedig örülhetett: bár ő azt gondolta, rajongóinak támogatása miatt Fekete Dávid lesz a győztes, mégis bejött a már a műsor elején kifejtett véleménye, miszerint szakmailag Király a jobb, és neki kellene megnyerni a versenyt. Hasonló véleménnyel voltak egyébként korábban már az előző Megasztárok győztesei is.

Végezetül egy igazi hiánypótló információ mindazoknak, akikben hónapok óta kínzó kérdésként sajog, honnan kaphatta keresztnevét a verseny legifjabb versenyzőjeként elhíresült Tóth Lüszi: mint édesanyja most a Velvetnek elárulta: nem, lányát nem a születése idején a hazai tévéken nagy sikerrel futó Dallas című szappanopera ugribugri szőke Lucyjéről nevezték el. A Lüszi az ő vezetéknevéből alkotott becenév.