Mihalik Enikő ismét meztelenül állt modellt Terry Richardsonnak. Ezúttal három modell társaságában készültek róla képek a Purple magazin számára. A hungarikumnak is kiváló békéscsabai lány a rengeteg felkérésének köszönhetően feljebb került a models.com listáján. Jelenleg ő a kilencedik legkeresettebb modell nemzetközi szinten.

Mihalik Enikő modellt a francia Purple magazin számára fotózta Terry Richardson, a ruhákat pedig Christopher Niquet stylist válogatta össze. A magyar modell nem egyedül vett részt az ismert fotós munkájában, a különleges divatfotókon olyan kolléganőikkel együtt szerepel, mint Freja Beha Erichsen, Magdalena Frackowiak, Abbey Lee Kershaw, és egy két képen személyesen Richardson pózolt Mihalik mellett.

Minél több bőrt

Richardson - aki szintén a magazin számára készítette el John Lennon és Yoko Ono legendás fotójának újraértelmezését - ezúttal a fő hangsúlyt ezúttal is a meztelenségre helyezte. A képek egyikén a modellek egy szál cipőben, összefont karral pózolnak. A fényképen az is látszik, hogy Mihalik Enikőnek tetoválása van: a szeméremdombján egy csillag.

A félakt sosem okozott problémát a modellnek. A Velvetnek adott interjújában így fogalmazott. "Sosem voltam szégyellős, de azt hiszem, az első alkalommal nagyon izgultam, mert a fotóson kívül egy egész stáb engem nézett. Aztán idővel hozzászoktam. Ebben a szakmában amikor félmeztelen képek jellenek meg, általában művésziek, és sosem erotikus töltetűek"- vélte a modell, de olvasóinkra bízzuk, hogy eldöntsék, a következő kép művészi-e, vagy inkább erotikus.

A békéscsabai lányt a modellszakma egyik csúcsmunkájának tartott Pirelli naptár megjelenése óta több reklámkampányban és magazinban is láthattuk. Az olasz Vogue-ban megjelentek róla a Mario Sorrenti által készített szintén félmeztelen képek. Emellett szerepelt többek között a H&M, Nicole Farhi, Cesare Paciotti, a MaxMara őszi-téli termékeit bemutató reklámkampányokban is. Arra a korábbi kérdésünkre, milyen kampányokra és megkeresésekre vágyik a jövőben, így nyilatkozott.

A világ kilencedik legkeresettebb modellje

"Mindaz, ami történt velem mostanság, nagy álmom volt, ezek szépen megvalósultak. Talán, ha egyszer a francia vagy az angol Vogue címlapján szerepelhetnék, az nagy beteljesülés lenne."

Mihalik Enikő ismertségét megalapozta az utóbbi időkben kapott rengeteg felkérése, hiszen a models.com listáján is előrébb lépett. A naptárfotózás előtt még a 16. helyen szerepelt, mostanra azonban a világ kilencedik legkeresettebb modelljeként tartják számon. Mihalik erről a listáról egy korábbi, a Velvetnek adott interjújában úgy vélekedett: „nem a helyezés hozta meg a változásokat, hanem sokkal inkább a munkáim eredményeként lépkedek előre az oldalon”.

A modellről és legújabb fotósorozatáról blogjában megemlékezett a magyar lányokért egyébként is rajongó Kanye West. Bár a rapper hivatalosan a bögyös-faros nőkért rajong, a magyar kínálatból Mihalik Enikőn kívül csupán Debreczeni Zita és Bánhidi Vivien keltette fel az érdeklődését, hiába nem jellemzőek rájuk ezek a paraméterek.