A műsorvezető hamarosan új műsort kap, úgyhogy nem marad senki Joshi Bharat lényeglátása nélkül. A sorselemző szerint még két évre elegendő szufla volt a csapatban, de a csúnya ORTT-vel nem érdemes szembe menni.

A műsorvezető szinte egy időben tudta meg a sajtóval, hogy műsora a Mónika show sorsára jutott, azaz megszűnik. Június 4-i még lehet könnyeket ejteni, sőt, nézni és gondolkodni a magyar valóságon, de onnantól vége a sírós délutánoknak, jönnek a sorozatok. Mint azt a Velvetnek Joshi Bharat elmondta, még csak nem is sejtette, hogy voltaképpen ő is már a hattyú halálát ropja, amikor kiderült, hogy a konkurens csatorna, konkurens arca többé nem fogja fájó közhelyekkel elengedni a nézőit.

Untitled-5

A fiatalok arra figyeltek, hogy beszél a vendég

„Ment az idő, és szép lassan rájöttünk, a médiatörvényt egyre nehezebb betartani. Mindennek vége lesz egyszer, ami elkezdődött. Nem lett volna érdemes tovább folytatni, mert ORTT egyre jobban korlátozta a lehetőségeinket” – mondta Joshi, aki beismerte, van egyfajta szomorúság benne, amiért megszűnik a műsor, ugyanakkor tudja, nem marad sokáig munka nélkül. „Arról van szó, hogy csinálunk majd egy másik műsort a TV2-n. Kell egy kis idő, hogy az ember tényleg el tudjon gondolkodni, mibe vágjon bele. Valami jót fogunk kitalálni, és hamarosan azzal térek vissza. Csak azért nem tudom elmondani, milyen jellegű lesz, mert még nem tudjuk, ha kitaláljuk én leszek a legboldogabb.”

Joshi Bharat szerint mindent kihoztak a nevével fémjelezett talk show-ból, volt üzenet, felhívták a figyelmet bizonyos társadalmi problémákra, mindezt nemcsak elméleti szintem, hanem néha sokkoló módon tették. „Nagyon sok házasságot megmentettünk, és figyelmezettük az embereket arra, hogy mindannyiunkban létezik a kontrollálhatatlan, aminek nem szabad elszabadulnia. Két évig ment a műsor, ha tíz évig ment volna, lehet, belefásulok. Most még volt bennünk erő, tudtuk volna még pár évig csinálni.”

A műsorvezető kérésünkre elmondta, hogy mióta tudják a nézők, hogy nem lesz több adás, jóval több szöveges üzenetet küldenek – hogy ne szűnjön meg a műsor - , és többször leszólítják az utcán. „Egy hölgy a minap arról mesélt nekem, hogy mindig azt várta, az adott, hétköznapi szituációra miként fogok reagálni. A fiatalok a tapasztalataiknak köszönhetően inkább arra figyeltek, hogy hogyan beszélt a vendég, és milyen hangulata volt a műsornak. A legtöbben tényleg sajnálják, hogy megszűnik.”