A Budapest TV egykori műsorvezetője, aki olykor meztelenül is vezetett műsort, tévéreklámokat értékesít, és nem hiányzik neki a képernyő. Lediplomázott asztrológiából, de nem ebből akar megélni, az RTL Klub megboldogult reggeli műsorában is csak 2-3 alkalommal vállalta a szereplést. A képernyőhöz hasonlóan az állandó médiafigyelem sem hiányzik neki, jó neki így.

Fehér Anettka 2006-ban hagyta abba a televíziózást, 2009-re pedig már az újságokból is kikopott. A Budapest TV egykori műsorvezetője, aki gyakran csak bőrmelltartóban és -bugyiban vezetett műsort, és állta a telefonálók megjegyzéseit, az utóbbi időben egyszer-egyszer mégis felbukkant különböző csatornákon, többnyire azzal, hogy diplomás asztrológus lett.

Nem az asztrológiából akar megélni

Anettka gyerekkora óta érdeklődik a csillagjóslás iránt, pedig, magyarázta a Velvetnek, akkoriban nem is volt ez akkora divat. Csak 1996-ban kezdett komolyabban foglalkozni az asztrológiával. A lendület másfél évig tartott, aztán hosszú időre lecsendesült. 2009-ben aztán újra tanulni kezdett, le is vizsgázott, és diplomás asztrológus lett. Azt mondja, a vizsga semmiben sem különbözött más számonkérésektől. "Négyéves az iskola. A végén asztrológus bizottság előtt kell szerepelni. Két tételt kell húzni, és mind a kettőről a lehető legtökéletesebben számot kell, hogy adjunk. Erre kapunk végül osztályzatot."

A saját életében csak ritkán alkalmazza az asztrológiát, általában akkor, amikor komoly döntés előtt áll, de ez nem túl gyakori. Ezenkívül néha érdekességképpen elemezni a horoszkópját. A hozzá közelállóknak, barátoknak, ismerősöknek szokta még megnézni a horoszkópját, de semmiképpen nem szeretne ezzel üzletszerűleg foglalkozni. "Bármilyen szakmával, vagy diplomával kapcsolatban annyi mindent lehet olvasni, hogy mennyi a csaló. Szerintem ugyannyi csaló foglalkozik asztrológiával, amennyit az élet más területein találunk" - válaszolta, amikor arról érdeklődtünk, hogy elárasztották-e a kóklerek az asztrológus szakmát.

Kellemes nosztalgia a tévézés

A tévés évekre kellemes nosztalgiával gondol vissza, de egyáltalán nem bánja, hogy lekerült a képernyőről. "Minden televíziós szereplés, minden tévéstúdióban eltöltött óra nemcsak játék, hanem munka is. Öt évig erről szólt az életem. Persze ennek van egy nagyon jó móka és játék része is." Mint mondta, semmilyen más terve nem volt akkoriban, a munkán kívül semmi másra nem volt ideje.. "Ezután a nagyon feszített munka után úgy döntöttem, hogy szeretnék egy kicsit magammal is foglalkozni. Ne csak arról szóljon az életem, hogy hajnalban, korán kelek, és este későn jövök, és gyakorlatilag egy tévéstúdióban élek."

Anettka élvezi az átlagosnak nevezett emberek életet, tévéreklámok értékesítésével foglalkozik már tizenvalahány éve. "Amennyiben olyan témával kapcsolatban keresnek, amivel szívesen foglalkozom, akkor nyilván nem zárom ki, hogy megint képernyőn legyek." Tavasz vége felé, nyár elején felbukkant az RTL Klub időközben megboldogult reggeli műsorában, ahol heti horoszkópokról beszélt, de csak két-három alkalommal vállalta. A TV2-n Joshi Bharattal bohóckodtak egy kicsit, kiderült például, hogy valakinek a halálát nem szabad közölni a klienssel. Bár a műsorvezetés különösebben nem vonzza, de ha asztrológiával foglalkozó műsorra kérnék fel, azt lehet, hogy elvállalná. A valóságshowkat nem szokta nézni.

Nagyon sok sikert mindenkinek

Miután 2008-ban rákban meghalt férje, Forgács Rezső, Anettka lassacskán kihátrált a médiából. „Évekig nagyon élénken éltem a reflektor fényében az életem. Ebben persze közrejátszott a férjem halála és úgy döntöttem, hogy én most akkor nagyon nem szeretnék szerepelni” - nyilatkozta 2010-ben. Ahogy a Velvetnek elmondta, most sem érez semmilyen késztetést arra, hogy beszámoljon az újságoknak arról, hogy mi történt vele tegnap, vagy a múlt héten. "Nagyon sok sikert kívánok mindenkinek, aki ezt az utat járja" - jegyezte meg. Forgács Rezső halála után pereskedés kezdődött Anettka és Forgács Rezső korábbi felesége, Szalay Katalin között, ami még mindig nem zárult le, ám Anettka ennek részleteit nem kívánta megosztani lapunkkal.