A playmate végig remegett, mialatt az orvos császármetszéssel világra segítette Majkától fogant fiát, de legalább gyermeke apja vele volt a műtőben, és bár sokat dolgozik, azóta is segít mindenben, amiben tud. Az első két hétben a playmate édesanyja is velük lakik, főz, mos, takarít, és a fürdetést is ő intézi, olyannyira, hogy Dundikáék még egyszer sem fürdették meg a fiukat.

November tizenegyedikén, 3 kiló 80 dekával és 52 centivel született meg a főplaymate és Majka fia, ahogyan azt Dundika korábban meglebegtette, császármetszéssel. A szülők a Marián Péter utóneveket választották a Majoros mellé, amit viszont csak később fog megkapni, egyelőre ugyanis Dundika volt férjének a vezetéknevét viseli. „Egyrészt nagyon féltem a szüléstől, és úgy voltam vele, hogy ha lehet ezt választani, akkor inkább ez legyen, nem vagyok annak a híve, hogy a gyereknek meg az anyának is meg kell szenvednie ahhoz, hogy meglegyen a kötődés” – kezdte a Velvetnek. „Másrészt a dokim azonnal mondta, hogy mivel a medencecsontom elég keskeny, a császárt javasolja, ha nem akarok 18 órát vajúdni.” És persze nem akart.

A szülésnél Majka is bent volt, bár segíteni nem igazán tudott Dundikának, azt megtették helyette az orvosok. „Nagy dózisban kaptam a cuccokat, így azt sem igazán tudtam, hol vagyok, de arra emlékszem, hogy nagyon-nagyon remegtem, és Peti folyamatosan fogta a fejemet, és mondtam neki, hogy annyira jó, hogy itt van velem.” A szülést követő napok nem voltak túl kellemesek, de hát kinek az, a vágás húzódott, és az alvás sem ment neki igazán, na de ott volt a fia. „Tudom, hogy közhelyes, de tényleg leírhatatlan érzés, nem tudom megfogalmazni. Amikor először meghallod, hogy felsír, akkor te is elkezdesz bőgni, és csodálod ezt a kis lényt, aki kilenc hónapig fejlődött benned” – próbálta meg mégis szavakba önteni érzéseit.

Külön szobában alszanak

Anyát és fiát kedden, egy nappal a tervezett időpont után engedték haza a SOTE I. számú Női Klinikájáról, a vérképe ugyanis olyan súlyos vérszegénységet mutatott, hogy orvosa vérátömlesztést javasolt. Ezt végül megúszta. „A húgomnak is pont ez volt, amikor szült. A barátja ezzel foglalkozik, úgyhogy hozott be nekem egy nagy adag vitamindózist, ami lényegesen javított a vérképemen, így hazaengedtek.”

Dundika azt mondja, egyáltalán nem pánikol, ha sír a gyerek, a húga mellett már megedződött. „Nagyon sokat voltam vele, miután szült, csomó mindent láttam, meg amúgy sem vagyok egy depressziós alkat. Ebből a szempontból egyébként érdekes volt, hogy a kórházban pólyában volt, amiből Peti hamarabb kibontotta, mint én, pedig nekem nagyobb rutinom van ebben.” Gyermeke apja mindenben segít neki, esténként azonban nincs otthon, a TV2-n vezeti az Öszeesküvők kísérőműsorát, az Esküdj!-öt, de Dundika akkor sincs kettesben fiával, édesanyja ugyanis az első két hétre szabadságolta magát, hogy lánya mellett lehessen.

„Kicsit könnyebb, hogy anyu itt van velem, egyébként már lehet, hogy megzuhantam volna” – mondta, majd hozzátette, először pénteken érezte igazán jól magát, addig nem tudott rendesen pihenni. „Most már arra is rászántam magam, hogy kicsit összepakolgassak, amíg én rendet raktam, addig anyu foglalkozott Mariánnal.” Majkával nem osztották le, hogy ki mit intéz a gyerek körül, egyelőre mindent együtt vagy váltva csinálnak. Fürdetni még egyikük sem fürdetett, azt eddig lestoppolta a nagymama. Dundika ösztönei jól működnek, éjszaka felébred a gyereksírásra, úgy persze nem túl nehéz, hogy a gyerekszobában alszik. „Peti nagyon sokat dolgozik, ezért úgy beszéltük meg, hogy én átmegyek a gyerekszobába a kicsihez, hogy ő nyugodtan tudjon pihenni” – magyarázta.

Az eddig megtett út

Dundika és Majka jó ideig titokban tartották kapcsolatukat, addig ugyanis nem szerettek volna coming outolni, amíg a playmate el nem válik férjétől, Szentiványi Lászlótól. Tucatnyi lebukás után év elején  felvállalták, hogy együtt járnak, egy hónappal később pedig már meg is jelentek az első hírek arról, hogy Dundika gyereket vár a műsorvezetőtől. A találgatás egészen májusig tartott, a pár ekkor erősítette meg Hajdú Péter Frizbijében, hogy igen, gyereket várnak, a playmate akkor a 13. hétben járt.