Czanik Balázs Schobert Norbert babérjaira tör

2008.10.16. 16:00
Bár kávézólánca és iszonyú egészséges gyorsétterme még nincs a 27 éves fitneszedzőnek, már megalkotta saját fitnesz menüjét, hogy a megfelelő ételekkel járulhasson hozzá az életmódváltáshoz. Ő azonban nem gyors fogyókúrára akarja rávenni a súlycsökkenésről álmodókat, hanem egyszerű mozdulatokkal. Czanik Balázs megtalálta az ő Rubint Rékáját, de egyelőre rejtegeti a nyilvánosság elől.

A Schobert-család nem csak saját gyerkőcökkel, de éttermekkel és lassan kávézókkal is Czanik Balázs előtt jár, aki azért saját fitnesz étrenddel már rendelkezik. A Teletál fitnesz menüben Benke László mesterszakács nyújtott neki segítséget. Balázsnak néhány napja indult saját műsora a Viasat3-on, ahol minden reggel ugrabugrálva köszönti a nézőket.

A 27 éves sportember szerint az a legfontosabb, hogy másoknak segítsen úgy lefogyni, hogy közben ne kelljen drasztikus diétákban részt venniük. A fitneszpiacon a konkurencia erősödésével fennáll a lehetősége némi áskálódásnak. Így történt ez annak idején Rubint Rékával és Béres Alexandrával is, akik azóta sem békültek ki. A férficsatározások még hátravannak, Czanik mégsem tart ettől: "Úgy gondolom, hogy nagyon jó kapcsolatban vagyok a fitnesz edzőkkel, így nem tartok semmiféle fúrástól. Másrészt pedig ha arra pazarolod az időd, hogy kiszúrj a másikkal, akkor a saját dolgaidra nem marad kapacitásod" - véli a sportguru.

Rejtegeti párját a kíváncsi szemek elől

Az edző megtalálta már az ő Rubint Rékáját, természetesen nem az exrendőr felesége személyében, aki egyébként nemrég dobta le a ruháit az FHM-nek. A hölgy kilétét teljes homály fedi, azt azonban tudjuk, hogy megbékélt azzal a ténnyel, miszerint a pasijától naponta több száz lány csorgatja a nyálát. A fitneszguru egyébként nagy famíliát tervez, legalább három gyerekkel gyarapítaná jövőbeni családját. "Nagyon családcentrikus vagyok, édesanyám óvodavezető pedagógus, talán innen ered ez a nagy gyerekszeretet" - mondta a fiatal edző.

Klikk!

Czaniknak egyébként nem nagyon jut ideje másra az edzéseken kívül, ha épp nem órát tart, akkor saját testét tökéletesíti. Az sem tartja vissza a mozgástól, hogy nemrég megállt a szíve. Mindemellett úgy gondolja, nem elég, ha valaki csak sportol, az igazi eredményhez életmódváltás szükséges. Ezért is indította október elején "Mozdulj rá!" programját a Testnevelési Egyetemen, ami egy keddenként este fél 7-től ingyenesen igénybe vehető tömegtornát és életmód-tanácsadást foglal magába.

Őrült olaszokról vett példát a ruhatervezésben

A sportember szakmai hátterét tekintve nem látunk rendőr múltat, mint Norbinál. A Fitness Akadémia elvégzése után tanári állást kapott, és Capoeira Aerobicot oktat, amit ő honosított meg Magyarországon. Kreativitásban sem szenved hiányt, két ruhakollekciót is tervezett már, természetesen sportosat. "Szeretek öltözködni és követni a divatot, épp ezért nagyon tetszett Olaszország, amikor kint jártam. Nagyon szimpatikusak voltak az őrült ötleteik, ahogyan összevariálnak ruhákat, így gondoltam én is megpróbálom, aztán megszülettek a kollekciók" - mesélte Czanik Balázs.