horoszkóp

Hujber Ferencnek bíróság elé kell állnia

2007.10.17. 11:22
Vádat emeltek a Jóban Rosszban sztárja ellen, aki májusban az egyik üzletház negyedik emeletéről ledobta a juj.hu stábjának egyik kameráját. Hujber Ferencnek rongálás vétsége miatt kell bíróság elé állnia. A Fővárosi Ügyészség pénzbüntetést javasolt.

Bírósági szakaszba lépett Hujber Ferenc kameradobálós ügye, a Blikk információ szerint ugyanis a Fővárosi Ügyészség nemrég átküldte a szükséges iratokat a bíróságnak. „A vádiratot a napokban továbbítottuk a II.-III. Kerületi Bíróságra” – nyilatkozta a lapnak Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészég szóvivője. Mivel a kidobott videókamera „csak” 140 650 forint, és így az okozott kár nem haladja meg a szabálysértési értékhatárt, azaz a kétszázezer forintot, Hujber rongálás vétsége miatt felel majd a bíróság színe előtt.

Május kilencedikén este, a Popcorn gála után a juj.hu riportere éppen Majkával készített interjút, miközben feltűnt a színen Hujber Ferenc. Az ózdi rapper odahívta a színészt, aki láthatóan nem örült a nyilvánosságnak és egy hirtelen mozdulattal kivágta az újságíró kameráját a Mammut 2. negyedik emeletéről.

forrás: juj.hu

A rendőrség a helyszínen felvette a jegyzőkönyvet és ismeretlen tettes ellen azonnal megindult a nyomozás, ami augusztus elején zárult le. Az ügyészség ezután megkapta a vádemelési javaslatot. „Az ügyészség háromféleképpen dönthet. Vagy vádat emel, vagy elhalasztja a vádemelést, de meg is szüntetheti az eljárást” - nyilatkozta a Velvetnek akkor Morvai Attila. Mint azt már említettük, az ügyészég az első lehetőség mellett döntött. Egy korábbi cikkünkben azt latolgattuk, hogy mi lehet majd a színész büntetése, ha elmarasztaló ítélet születik. Ügyvédünk szerint Hujber megúszhatja az esetet egy egyszerű megrovással, de akár pénzbüntetést is kiróhatnak rá. Sőt, a börtönbüntetés és a közmunka sem kizárt. Mivel a Fővárosi Főügyészség pénzbüntetést javasolt, ezért a balhés celebnek valószínűleg nem kell tartania az utolsó két alternatívától.

Őt minősíti

A BTK 332. paragrafusa értelmében a színész enyhíthetné is a büntetését, ha megfizetné a kárt. „A kamera egy tárgy, amit Hujber Ferenc összetört. Az okozott kárt meg kell térítenie, hiszen mindenkinek megfizet a maga által okozott kárért” – nyilatkozta lapunknak Körmendi Gábor, a juj.hu főszerkesztője. Hujber Ferenc egyelőre azonban még bocsánatot sem hajlandó kérni. „Nem kért bocsánatot. Továbbra is az a zavar, hogy a színész által ledobott kamera bárkit megölhetett volna, mert azt úgy dobta le a negyedik emeletről, hogy nem győződött meg arról, járnak-e emberek a földszinten. Ugyan este volt, de a szórakozóhelyekre akkor is jöttek-mentek az emberek. A felvételen látszik, hogy Hujber egy olyan interjúba szólt bele, amihez semmi köze nem volt. Ami tett, az őt minősíti.”