Laky Zsuzsi soha nem taposott át senkin

2007.12.17. 12:20
A főiskolás modell édesapját többen is megvádolták, hogy több versenyt is megbundázott. Az ex Európa Szépe ennek ellenére azt vallja, soha nem taposott át másokon azért, hogy sikeresebb legyen. A dubajozó lányokat sem érti. Azt is elárulta, hogy esze ágában sincs szétrombolni Gáspár Laci házasságát, és nagyon hálás barátnőjének, Szorcsik Vikinek, aki egy kis önbizalmat adott az amúgy szorongó lánynak.

Az év elején több helyre is beadtad a jelentkezésed. Sikerült a felvételi?

Igen, jelenleg a Zsigmond Király Főiskolára járok, levelező szakon. Ha van időm, bemegyek, ugyanis nagyon sok felkérésem van, például naptárfotózás, sima fotózás, címlap fotózás, rendezvények, háziasszonykodás, mindig van valami.

Korábban már említetted, hogy a médiában szeretnél dolgozni. Megvárod, amíg lediplomázol, vagy már a tanulmányaid alatt szeretnél valahol elhelyezkedni?

Nem szeretném megvárni, amíg elvégzem az iskolát. Van olyan tévécsatorna, amely felajánlotta, hogy bármiben tud segíteni. De rádiózni is szívesen elmennék, majd meglátjuk, hogy mi lesz. Leginkább a televíziózás érdekel. Szívesen lennék műsorvezető vagy háziasszony.

Sikerült már legyőzni a szerepléstől való félelmed?

Mostanában volt elég sok felkérésem. Másrészt Szorcsik Viki barátnőm, aki ugye színésznő, nagyon sokat segít abban, hogy feloldódjak. Úgy érzem, hogy sokkal nyitottabb és felszabadultabb vagyok.

Pontosan hogyan segített?

Az egyik gyerekkori álmom az volt, hogy színésznő leszek. A tévé és a szépségversenyek akkor nagyon távol álltak a terveimtől. Vikivel nagy bohócok vagyunk és folyton hülyéskedünk. Egyszer megkérdezte, hogy miért nem próbálom ki a színész szakmát. Végül is érdekel, de például castingokról castingokra kell járni. Énekelni nyilván nem fogok. Én azért tudom, hogy hol a helyem, nem úgy, mint Dundika. Én szépségkirálynő voltam, maradjunk ennyiben. Aztán lehet, hogy a színészet is menne. Mindenesetre tisztában vagyok a képességeimmel. Én soha nem tettem többet a siker érdekében, mint ami tőlem tellett. Egy jó családba születtem, a szüleim harminchárom éve vannak együtt. Nagyon sokat számít, hogy ki mit hoz otthonról. Soha nem törtem falat, soha nem tapostam át másokon azért, hogy sikeresebb legyek, mint bárki más. Sokan viszont mindent megtesznek a siker érdekében, például kijárnak az Arab Emirátusokba. Én nem értem ezeket a lányokat. Félreértés ne essék, nem ítélem el őket. Sok ilyet ismerek, maradjunk ennyiben.

Klikk!

Régebben - többek között volt tanáraid - azzal vádolták meg édesapádat, hogy megbundázta Zala és az Európa szépe versenyt is. Érnek még attrocitások emiatt?

Nem, emiatt szerencsére már nem. De nemrég az érettségi miatt támadtak, most pedig Gáspár Laci miatt, akivel nemrég együtt forgattunk. Állítólag szétrombolom a családját. Ez egy jó marketing fogás volt, hogy eladják az újságot, hiszen nem biztos, hogy mindenkit érdekel, hogy szerepeltem a klipjében.

Ha már Gáspár Laci új videoklipjéről esett szó, hogyan tetszett a forgatás?

Nagyon élveztem. Korábban szerepeltem már egy Balázs Pali klipben, de az egy kicsit másfajta sztori volt. Most reggel ötkor keltem, egykor kezdtük a forgatást és hajnali háromra értem haza. A klipet különben Indián rendezte.

A közeljövőben szívesen vállalnál hasonló munkát?

Ezt pont azért vállaltam el, mert valahol ez egy kihívás számomra. Egy luxuslányt alakítottam, Laci volt sofőröm. A klip nagyjából arról szól, a kocsi hátsó ülésén készülök, sminkelem magam, átöltözöm és hasonlók. Tulajdonképpen csak arcommal kellett játszanom. Indián szerint nagyon jó az arcjátékom. Hozzátette, reméli, hogy ez a videó ad egyfajta kezdőlökést a színészi pályámhoz, mert ha ezt meglátják, biztos, hogy tetszeni fog nekik.

A Velvetnek korábban azt nyilatkoztad, szívesen segítenél azoknak a lányoknak, akik a szépségiparban szeretnének elhelyezkedni, hiszen Magyarországon nincsenek hagyományai a szépségversenyekről kikerült lányok foglalkoztatásának. Ennek ellenére egyre több ilyen megmérettetés van. Tegnap például a Miss Alpok-Adria versenyre voltál hivatalos.

Pont ezeket szeretném itthon megelőzni. Magyarországon jelenleg két színvonalas szépségverseny van, a Balaton szépe - igaz, ezen még soha nem voltam -, illetve a playmate választás. Teljesen feleslegesnek tartom a többi szépségversenyt. Mikor úgyis olyan lányok jelentkeznek, hogy az utcán jobbakat találsz. Én általában és magammal szemben is nagyon kritikus vagyok. A szépet tényleg megnézem és elismerem. Ha adódik rá lehetőség, akkor pont ilyet szeretnék csinálni, ami nem arról szól, hogy lányokat kell kiközvetíteni, hanem normális úton-módon olyanokat találni, akik tényleg értékesek és szépek.

Mi a véleményed azokról a lányokról, akik szépségversenyről szépségversenyre járnak?

Zimány Linda is ezt csinálta sokáig, neki össze is jött. Addig ment, amíg meg nem nyert egy nevesebb szépségversenyt. Nekem is van rengeteg olyan ismerősöm, aki többször is próbálkoztak EGY szépségversenyen.

Korábban versenyszerűen sportoltál. Mit gondolsz, hol tartana most az életed, ha ezt a pályát választod?

A versenyzést már azelőtt abbahagytam, mielőtt megnyertem volna az Európa szépe választást. Pont azért, mert ott az számított, hogy kinek ki az edzője. Végül az legutolsó versenyen azt tette be a kaput, hogy az egyik edző - a nevét nem szeretném elárulni - tanítványa úgy előzött meg, hogy a szalagja el volt szakadva és konkrétan nem csinált semmit. Ezután azt mondtam, hogy köszönöm, nekem ennyi elég volt. Nem azzal szerettem volna eredményt elérni, hogy ki az edzőm.

Szerinted hogyan lehet megelőzni a hasonló igazságtalanságokat a sportban, illetve a szépségversenyeken?

Szerintem nem lehet.

Most éppen egy gyermekszépségversenyen vagyunk. Egyesek szerint az ilyen események növelik az önbizalmat. Te mit gondolsz erről?

Én most is önbizalomhiányban szenvedek. Nekem soha nem voltak sztárallűrjeim. A kicsik biztosan máshogy fogják fel, mint mi.

Ez valóban így van. Az egyik kisfiú például azt mondta, ő azért szeret ilyen versenyekre járni, mert sok barátra tehet szert.

Látod, nekik ez még érték. A nagyobbaknál nincs ilyen, mindenki fúrja a másikat. Én soha nem voltam ilyen, mindig tudtam más ember sikerének örülni. Valószínűleg azért, mert én is sportoltam. Amikor bemondták a híradóban annak idején, hogy nyertem, az nekem olyan furcsa volt. Mondjuk, amikor megnyertem az Európa szépe versenyt, akkor sem kapott el a hév.

Nézze meg képeinket!

Szerinted miért nincs elég önbizalmad, miért nem tudod értékelni a sikereidet?

Ez valószínűleg egy rejtett dolog. Az önbizalomhiány mellett gyakran szorongok is. Édesanyámnak előttem négy gyereke meghalt, velem nyolc hónapig feküdt a kórházban, ráadásul császármetszéssel születtem. Lehet, hogy az ő szorongása átragadt rám. Én erre gondolok. És később volt egy besülésem is. Az edzőm csinált egy fitneszfesztivált és ott kihívtak, hogy beszéljek. Ez egy kötetlen beszélgetés lett volna. A forgatókönyvet aznap kaptam meg, az egész terem akusztikája nagyon rosszul volt megcsinálva. Az a lényeg, hogy kimentem - voltam vagy 16 éves, remegtem, a mai napig, ha meghallom a hangom, rosszul vagyok tőle - és konferanszié elkezdett kérdezgetni. Én nem hallottam, amit ő mondott, ő pedig, amit én. Ez viszont úgy jött le, hogy én ott ültem és mosolyogtam, szóval, hogy körülbelül ennyire hülye vagyok. Nagykanizsa kisváros, alig ötvenezren lakják, és utána rögtön ment a pletyka, hogy a Laky Zsuzsi így meg úgy. Ez egy kicsit rossz élmény volt számomra.

Milyen szituációkban érzed magad kellemetlenül?

Egyszer voltam a Jóban Rosszban egyik meghallgatásán. Persze akkor sem azért, mert én akartam menni, hanem mert a fodrászom ott dolgozott. Ott állt két hölgy és a kamera. Egyszerűen nem tudtam megszólalni, vagyis megszólaltam, de annyira cikinek éreztem a helyzet. Persze akkor még fiatalabb voltam. Már nincs lámpalázam. Igaz, ha egy százfős tömeg elé kellene kiállnom, akkor lehet, hogy gondban lennék és nem mernék megszólalni, de amúgy kamera előtt már nem lenne probléma.