horoszkóp

Speak hajnövesztéssel készül első koncertjére

2007.08.31. 09:27
A YouTube sztárja élete első fellépésére készül szombaton a West Balkánban. A világ legrövidebb koncertjén három számot ad elő, operaénekesnői erősítéssel, hajjal a fején.

Speak eredetileg csak pihenni jött haza Ciprusról, ahol az elmúlt egy évet töltötte, szombaton mégis olyasmi történik majd vele, amire senki se számított: szombat este 9-kor a West Balkán színpadán először hallhatjuk tőle élőben az autentikus jekaman hangzósort, ami világsztárrá tette. A YouTube-on már közel egymillióan látták.

"Nem terveztem, mégis így alakult. Az RTL Klub már hónapokkal ezelőtt felvette velem a kapcsolatot, és amikor kiderült, hogy hazajövök, megszervezték nekem a koncertet" - mondta el a Velvetnek a YouTube sztárja. A szombati koncerten három szám hangzik majd el: az egyik a kihagyhatatlan békehimnusz, a Stop The War, a másik kettő viszont új szerzemény. Speak ugyanis épphogy csak hazaért, új ihletet kapott.

"Cipruson is folyamatosan dolgoztak bennem a melódiák és a zenei anyagok, de mindig arra vártam, hogy megtaláljam azt az embert, aki zenészként megvalósítja a fejemben hallott dallamokat" - mondja. Hazatérése után nem sokkal azonban megtalálta az emberét, rajta keresztül pedig egy énekesnő is akadt a feladathoz.

"Sindely Marci fantasztikus zenész és annyira hihetetlenül egy hullámhosszon rezgünk, hogy azonnal írtunk is két számot közösen. Fábry Gabriella pedig egy csodálatos hangú operaénekesnő, pontosan az a hang, amilyet mindig is kerestem" - állítja a művész, aki azonnal stúdióba is vonult új alkotótársaival. Az eredményt szombaton gondosan kidolgozott műsor keretében hallhatjuk: "Először én egyedül fogom előadni a Stop The War című számomat - közben persze majd megy a háttérben kivetítve a klip -, aztán pedig felkonferálom Fábry Gabriella operaénekesnőt, aki a két új számban a refrént és a vokált is énekli nekem."

Klikk!

Az új dalokról ennél többet nem tudunk meg: "Nem akarom lelőni a poént, legyen meglepetés. De ezek is üzenetértékű dalok, mint a Stop the War. Meg még nincsenek is készen". Az eddigi első és egyetlen számából megismert stílusa azonban saját állítása szerint nem változott sokat: "Az én zenémben a klasszikus alapokon szóló populáris dolgok, a melódia a lényeg. Minden dalomban ott van a musicales-operás-világzene hangulat, a katarzis. Nagy komolyzenekedvelő vagyok, és bevállalom, hogy szentimentális és mély érzéseket sugalló zenét csinálok!"

Bár a YouTube-ra feltöltött klip kommentjeiben sokat támadták angol kiejtése miatt, Speaket ez nem tántorította el attól, hogy további számait is ezen a nyelven írja. Persze vette a kihívást: "Cipruson, így, hogy egy évig csak angolul beszéltem, tökéletesítettem az angoltudásomat" állítja. Aki viszont a klipből ismert kigyúrt kopaszt várja, mellbe fogja vágni a látvány: Speaknek ugyanis most haja van. És legalább annyira készül a visszatérésre, mint öt Spice Girl: "Vissza akarom szerezni a régi formámat, diétázom, méregtelenítek, megint edzek - ez most a program. Fogytam is. A cigit is abbahagytam, 4 napja. Ketyeg a biológiai órám, öregszünk, most már oda kell figyelni ezekre!"

Mivel még sose koncertezett, van benne némi minimális izgalom, de "egy kis svungnak kell lennie az emberben. És hát persze hogy bennem is van, a szüzességem most veszítem el." Úgy gondolja, színházi múltja át fogja segíteni a lámpalázon, és amiatt sem izgul, hogy hogy fogadja a közönség: "Én biztos vagyok abban, amit csinálok, nekem tetszik. Mindegy, milyen a közönség, ha senki nem figyel rám, akkor is lenyomom a zenémet".

Bár csak pár hetet-hónapot tervezett itthon tölteni, most úgy érzi, talán tovább is érdemes maradnia. "Befejezem a cédémet, fellépéseket szervezek magamnak, ha pedig mégsem úgy sül el, és megint falakba ütközöm, akkor Londonban próbálkozom majd". Az angol fővárosban színészként és zenészként egyaránt jó érvényesülési lehetőségeket lát: "Londonban angol nyelvű színházi munkákat tervezek. Eddig is jól ment az angol, de ott még tökéletesíthetném, hogy meglegyen a british english. És persze a zenei karrieremet is folytatnám." Előbb azonban a magyar rajongóknak adja meg az esélyt: a koncert sikerétől függetlenül úgy döntött, befejezi azt a további 7-8 számát, amin már évek óta dolgozik, és másfél hónap múlva kész lemezzel áll elő. "Ha nem lesz kiadó, saját zsebből finanszírozom" - mondja eltökélten. Szponzorok jelentkezésére természetesen nyitott.