A színésznő, aki nyilatkozni se volt hajlandó állapotáról, a hétvégén ismét estélyi ruhája útján kommunikált, de ezúttal már egyértelműen. Igen, Jolie terhes. Nem, a sajtósai továbbra se nyilatkoznak, és nem, Aniston nem kapott agyvérzést a hírtől, inkább lefagyasztatott néhány petesejtet.

Hét végén Los Angelesben az Oscar-gála körüli felhajtás okozta az egyik izgalmat. A másikat pedig Angelina Jolie feltűnése az Independent Spirit Awards díjátadón. A színésznő testhezálló, szűk estélyije ugyanis most már egyértelművé tette, hogy Jolie terhes, és míg egy hónapja egy bő szabású estélyivel még leplezte állapotát, addig ez a jelenlegi választás egyértelműen mutatta: most már felvállalja, hogy gyereket vár. Ekkora hassal mondjuk kénytelen is.

Klikk!

A díjak? Az meg kit érdekel?

Brad Pitt és Angelina Jolie ugyan kihagyta az Oscar előestéjén tartott estélyt, február 23-án azonban részt vettek a Santa Monica-i Film International Spirit Awards díjátadón. A színésznőről ekkor készültek azok a fotók, melyeken már egyértelműen látszik az állapota, amiről eddig tüntetően nem volt hajlandó nyilatkozni, sőt még a kérdésekre is megsértődött. Most viselt, testhezálló, szűk, fekete estélyije azonban egyértelművé tette, hogy gyereket vár. Nem mintha ettől hajlandó volna beszélni róla: sajtósai hivatalosan most sem kommentálhatják a hírt - írja a FemaleFirst. A pár a díjátadón is tüntetően tartózkodott a szóbeli nyilatkozattól: mindössze tíz perccel a kezdés előtt futottak be, és nem álltak szóba újságírókkal. A díjátadón egyébként azért jelentek meg, mert Jolie-t a Mighty Heart című filmjében nyújtott alakításáért jelölték a Legjobb Női Főszereplő díjára, az érdeklődést azonban jelzi, hogy arról nincs hír, megnyerte-e.

Jolie talán ezért sem volt túl jókedvű: a díjátadó egyik szervezője szerint "alaposan megnehezítette, hogy filmezzék: ahányszor ráirányult a kamera, mindig elkomorodott". A színésznő rosszkedve nem csak a kameráknak szólt, a díjátadón mellette ülő szerint "mikor Shiloh-val volt terhes, jókedvű és nevetős volt, most meg egész végig úgy viselkedett, mint akit idegesít az egész". A színésznőt egyetlen valaki tudta felvidítani: Daniel Day Lewis. "Ahányszor az ő közelébe került, kivirult" - állítja a forrás az MSNBC-nek.

Anistonnal végül nem találkoztak

Arra is mindenki nagyon kíváncsi volt, hogyan kezeli majd az egy nappal későbbi Oscar-partin Brad Pitt exneje és jelenlegi nője az első személyes találkozás traumáját. Jennifer Aniston és Angelina Jolie ugyanis mindketten a meghívottak listáján voltak, bár azóta nem voltak egy légtérben, hogy Brad Pitt ejtette az előbbit az utóbbi miatt. A kárörvendők végül csalatkoztak: a találkozásra ezúttal sem került sor, mert a Beverly Hills szállóban tartott partira Jolie és Pitt végül nem jöttek el.

Egy ismerőse szerint Anistont az se érintette volna érzékenyen, ha mégis feltűnnek: "már túlvan rajta. Továbblépett, kész" - nyilatkozta egy ismerőse még múlt héten. Arra azonban nem biztos, hogy Aniston kellően felkészült volna, hogy terhesen lássa vetélytársnőjét, főleg, hogy Pittel való szakításának oka állítólag épp az volt, hogy ő még nem akart gyereket szülni.

Mirelitből dolgoztat majd

A 39 éves színésznő azóta próbálkozott többekkel is, gyerekei apját megtalálni azonban nem egyszerű feladat. Ezért - nehogy kiszaladjon az időből -, úgy döntött, inkább lefagyaszttatja néhány petesejtjét - írja az MSNBC. "Okos húzás volt tőle. Így nyer még pár évet, és elmúlt róla a nyomás" - mondta egy ismerőse a hírcsatornának. Aniston ezzel akár 45 éves koráig is kitolhatja a biztonságos gyerekvállalás határidejét, ráadásul "tele van energiával, és van olyan gazdag, hogy akár 5 dadust is fogadhat mellé, ha kell".

A dadusok száma mint státuszszimbólum valami hollywoodi belső poén lehet, ugyanis az Oscar-gála idei műsorvezetője, Jon Stewart is ezen viccelődött. Miután különdíjat hirdetett meg a Legterhesebb A-listás Celebek részére, Nicole Kidman, Jessica Alba és Cate Blanchett helyett végül Jolie-t nevezte meg győztesnek. "Persze Angelina nem tud itt lenni ma este, nyilván nehéz 17 bébiszittert találni az Oscar estéjére" - magyarázta Stewart Jolie távollétét.