Összesodort bankjegy Heath Ledger drogosvideóján

2008.02.05. 15:53
A múlt héten beharangozott, majd letiltott felvételnek egy újabb, teljesebb verziója került elő, amelyen még mindig nem látjuk Ledgert kokaint szippantani, csak azt, ahogy előkészül hozzá. Folytatás nyilván a jövő héten.

A News Of The World - szembeszegülve a hollywoodi sztárok által meghirdetett bojkottal – nyilvánosságra hozta a Heath Ledger drogosvideójaként elhíresült felvételt. Nem biztos, hogy ez a teljes verzió, Ledgert még ezen sem látjuk kokaint szippantani, de azt már igen, amint egy összetekert bankjegyet (vagy papírt) babrál, ami még inkább valószínűsíti, hogy a későbbiekben ennek használatára is sor kerül. Vagy legalább majd egy következő, még vágatlanabb verzióban.

Újabb részletek

A felvétel 2006-ban a Chateau Marmont hotelben készült – ahol John Belushi 1982-ben drog-túladagolásban halt meg –, és a 28 éves színész január 22-i halála után került elő, amikor felröppentek az első találgatások arról, hogy Ledger súlyos drogfüggőséggel küzdött. Bár halálának ügyében még nem zárult le a vizsgálat, egyelőre úgy tűnik, hogy szívroham vagy szívmegállás okozta (ezt pedig inkább súlyos alvászavaraiból adódó kimerültsége), a drogokhoz egyelőre semmi köze. Az azonban eddig nem volt köztudott – és ez a felvétel lehet rá az első bizonyíték -, hogy valóban használt szereket.

Kattintson a videóért!

A felvételnek ezen a bővebb verzióján sem látható, amint Ledger épp felszippantja a kokaint, az azonban már igen, ahogy előkészül hozzá: jól látható a kezében egy összesodort papírdarab (vagy bankjegy), amit általában kokainszippantáshoz szoktak ilyen formában használni. Ugyanilyen összesodort bankjegyet találtak egyébként a színész halálának helyszínén, a rendőrségi laborvizsgálat azonban bebizonyította, hogy azon nincsenek drognyomok.

A színész állítólag nem is ismerte a társaságot, akikkel a szálloda bárjában megismerkedett, majd velük tartott az egyik lakosztályba egy háromórás drogpartiba, míg menyasszonya, Michelle Williams és akkor kéthónapos kislánya pár szobával arrébb aludt. A weboldal által idézett megszólaló szerint „Heath annyira ki volt éhezve az adagjára, hogy az se érdekelte, kik ezek az emberek, csak azért tartott velük, mert tudta, ott lehet a cucc”. A forrás szerint Ledger komolyan vívódott, míg a többiek sorban tolták a csíkokat az előtte lévő asztalról: „Amíg várta, hogy rá kerüljön a sor, a kislányáról beszélt, meg hogy tudja, hogy inkább a családjával kéne lennie a szobájában. De egyszerűen nem bírta rászánni magát, hogy otthagyja. Ott állt a cucc előtte halmokban az asztalon, de egész addig kibírta, míg már majdnem elfogyott”.

Bár kokainozni még mindig nem látjuk, az bebizonyosodik, hogy Ledger marihuanát rendszeresen, éveken át fogyasztott. Míg a sorára vár, a karjára tetovált jelről mesélve ő maga ismeri be: „Ez azért van itt, hogy emlékeztessen rá, hogy soha ne szívjak többé füvet. Húsz éven át napi öt jointot szívtam, de már tíz hónapja nem csinálom”. Azt is büszkén meséli, hogy kislánya születésekor Ben Harper nevű zenész barátja (akivel épp akkorban alapítottak közös lemezkiadót), külön az ő kislányának írt egy altatódalt.

Kegyeletből, aha

Múlt héten a The Insider egy erősen vágott verzióval már beharangozta, hogy bemutatja a teljes, vágatlan anyagot, de végül „a gyászoló családra való tekintettel” elálltak ettől. Döntésükben nyilván az is jelentős szerepet játszott, hogy a hollywoodi sztárok az őket képviselő ügynökségeken keresztül komoly tiltakozóhadjáratba kezdtek, azzal fenyegetve meg a bulvármédiát, hogy nem állnak szóba többé azokkal, akik közzéteszik a felvételt.

A News Of The Worldöt ez a jelek szerint nem befolyásolta, és arra való hivatkozással, hogy „a felvétel fontos új körülményeket tár fel a színész haláláról, valamint az illegális droghasználat veszélyeire hívja fel a figyelmét, így egyben figyelmeztetés is másoknak” kipakolták a videót weboldalukra. Mivel azonban a lényeg még ebből is hiányzik, nem kizárt, hogy van még további folytatás.