Heath Ledger semmit nem hagyott kislányára

2008.03.09. 16:02
A színész évekkel ezelőtt, még Michelle Williamsszel való kapcsolata előtt készített végrendeletet, ezért nem rendelkezett kislánya, Mathilda Rose javára. Mindent szülei és testvérei kapnak, akik viszont helyette is intézkednek.

Szombaton került nyilvánosságra a januárban, mindössze 28 évesen elhunyt színész végrendeletének tartalma, ami nem is említi kislányát, Matildát, és egykori szerelmét, Michelle Williamst. Ledger a 2003-ban kelt végrendeletében mindent szüleire és testvéreire hagyott, és kislánya születése után se frissítette - írja a CelebNewsSpot.

Meglepően kevés

A három oldalas végrendeletet Ledger otthon, Ausztráliában helyezte letétbe. A dokumentum szüleit, Kim és Sally Ledgert, valamint három nővérét, Kate, Ashleigh és Olivia Ledgert jelöli meg vagyonának örököseiként.

Heath Ledger egyedül halt meg

Ledger hagyatékának nagyságrendje egyelőre nem ismert, de egyelőre meglepően szűkösnek tűnik: 150 ezer dollar körüli összeg készpénzben, húszezer dollárnyi értékű bútor és egyéb ingóság a manhattani lakásban, valamint egy 25 ezer dollárra becsült Toyota Prius. A vagyon nagyobb részét képző ingatlanok - több ausztráliai birtok, valamint a brooklyni otthon, ahol Michelle Williamsszel és kislányukkal éltek a szakításukig - értéke egyelőre nem ismert. A színészről halála után pár héttel derült ki, hogy súlyos drog- és alkoholfüggőséggel küzdött, Williamsszel való szakítása - bár a színésznő erről soha nem nyilatkozott - állítólag szintén ennek számlájára írható.

A család helytáll

A Ledger-családnak azonban esze ágában sincs kihagyni unokájukat az örökségből - írja a People. Miután szombaton kiszivárogtak a végrendelet hírei, a színész apja - és egyik megnevezett örököse - Kim Ledger azonnal nyilatkozatot bocsátott ki: "Matilda a legfontosabb számunkra, és Michelle is a családunk része. Mindkettejükről gondoskodni fogunk, úgy, ahogy Heath is akarná".

Ledger sajtósa is azonnal cáfolta, hogy bárki is ki akarná semmizni Williamst és kislányát az örökségből: "A tényeket kiragadták a szövegösszefüggésből, és a media azonnal úgy állította be ezt a dolgot, mintha Matildának és Michelle-nek senki se akarná gondját viselni. Szeretném leszögezni, hogy ez a lehető legtávolabb áll az igazságtól".

Williams jó kapcsolatot ápol kislánya apjának családjával, Ledger zárt körben, csak a családtagok részvételével tartott hamvasztásán ő mondta a búcsúbeszédet, a búcsúztatón pedig az egyik nővér, Kate Ledger támogatta.