horoszkóp

A 100 legszexibb csaj leszbi szemmel

2007.06.12. 14:09
Mit gondolnak a leszbikusok Salma Hayekről? Bejön-e nekik Penelope Cruz? Szerintük is Lindsay Lohan-e a világ legjobb nője? Most kiderül, kik a legvonzóbb celebcsajok leszbikus szemszögből, és hogy ez a szemszög nem csak a mell- és fenékformára korlátozódik.

Mindig tudtuk, hogy a leszbikusok más szempontok szerint értékelik a nőket, mint a férfiak, de azt csak sejtettük, hogy náluk nem a mellméret és a szopós száj számít prioritásnak. A The AfterEllen.com nevű meleg oldal olvasói összeállították saját százas listájukat a legszexisebb celebcsajokról, és azt is megmondják, hogy miért tartják szexinek a helyezetteket.

A legszexibbek

A szavazás apropóját az adta, hogy nemrégiben megjelent a Maxim nevű újság szavazásának eredménye, melyben a világ legjobb nője a balhéiról elhíresült Lindsay Lohan lett. A The AfterEllen egyik újságírója annyira felháborodott a színésznő helyezésén, hogy még azt is kilátásba helyezte: szétveri kalapáccsal a saját kezét, ha még egyszer az életben leírja, hogy Lindsay Lohan a világ legjobb nője. Ha jól tudjuk, még mindkét keze ép.

Az AfterEllen felhívására több ezer szavazat érkezett, így alakult ki ez a rendhagyó lista. Egy hagyományos bombázó-szavazástól eltérően a sorrend itt nem csak azt fejezi ki, hogy a leszbikusok kire vágynának az ágyukban, hanem azt is, kit csodálnak, kire néznek fel. A listába bekerült hölgyek között így találkozhatunk bármilyen korú, stílusú nővel: az egyetlen közös dolog bennük, hogy szimpatizálnak a melegegekkel, vagy volt már leszbikus szerepük. A 100 nő közül azonban csak nyolcról tudjuk biztosan, hogy meleg. Na, meg persze ott van Drew Barrymore.

A 10 legjobb nő leszbi szemmel

1.Leisha Hailey

2. Angelina Jolie

3. Kate Winslet

4. Lena Headey

5. Sarah Shahi

6. Jennifer Beals

7. Tina Fey

8. Jordana Brewster

9. Salma Hayek

10. Natalie Portman

Leszbikus szemmel a legdögösebb: Leisha Hailey

Az első helyen a nálunk kábé ismeretlen 35 éves színésznő végzett, aki onnan szerezte kultstátuszát, hogy ő a - nálunk a Cool tévéről ismert - "L" című, leszbikus nők életét feldolgozó sorozat egyik szereplője. Hailey korábban zenészi karrierről is álmodozott, az AfterEllen szerint pedig évadról-évadra szebb, ráadásul még színésznek is jó. Persze nyilván az sem csökkenti az értékét, hogy valóban leszbikus, és egy időben a meleg csajok által ikonként tisztelt k.d. lang barátnője volt.

A biszexuális anya: Angelina Jolie

Bratt Pitt gyerekgyűjtögető csaja szerezte meg a második helyet. A színésznő a 96-os Kis Tüzek (Foxfire) című filmje óta a leszbikus közönség tagadhatatlan kedvence, amire csak rátett egy lapáttal, hogy a Gia című filmben leszbikust is alakított. A meleg olvasók bár párválasztását nehezményezik, elismerik, hogy ő a legszexisebb biszexuális anya a világon.

A tökéletes Kate Winslet

A még éppen dobogós Kate Winslet ,a Titanic főhőse, Grammy díjas színésznő, a leszbik szerint gyakorlatilag tökéletes. Remek színész, aki jó szerepeket vállal, mulatságos, elegáns, ráadásul angol.

Futottak még

Lohan csak a végére volt jó

Az első húsz legszebb nő között a kilencedik helyen az éppen babát váró Salma Hayek áll, a tizediken Natalie Portman, akinek a V for Vendetta című filmjében mutatott kopaszra borotvált fejét találták hihetetlenül szexinek a szavazók. A tizenkettedik helyen Scarlett Johansson végzett Marilyn Monroe-s szexepilje miatt, és azért, mert "minden ízében csajszi". Keira Knithtley a Karib tenger kalózaival lett szupersztár, a leszbikusok azonban már jóval régebben, a Csavard be, mint Beckham! című film focistalány-alakítása miatt rajonganak érte, és szavazták a 15. helyre. A tizenhatodikon a nem csak külseje miatt, de kiemelkedő intelligenciájáért is imádott Jodie Foster áll, aki mindezen érdemei mellett egyben "minden idők legszexibb fiús kislánya" is volt a Taxisofőrben, a tizenkilencedik hely pedig Halle Berrynek jutott aki "bármilyen ócska filmeket is képes néha elvállalni, attól még tehetséges, gyönyörű és szexin sebezhető".

Olyan szexikonok, mint Rachel Weisz vagy a nők iránti vonzódását nyíltan hangoztató Penelope Cruz csak a középmezőnybe fértek bele: Weisz a 44., míg Tom Cruise exe az 54. helyen végzett.

A rosszéletű Lindsay Lohan a celebekkel teletűzdelt lista végére, a 74. helyre futott be. Michelle Pfeiffer csak a 87. helyen végzett, a 92-et Liv Tyler, a 94-et pedig Nicole Kidman szerezte meg, az utolsó hely pedig a francia film nagyasszonyának, Catherine Deneuve-nek jutott.