Újabb húzással vágta ki a biztosítékot a TV2 a Megasztárt nézői körében. Annak ellenére, hogy egy héten keresztül szavazásra buzdították a rajongókat, a szombat esti adásban a zsűri volt, aki először megmenthetett egy versenyzőt. A teljesen feleslegesnek vélt szavazás hatására olvasóink vérszemet kaptak és fogyasztóvédelemért kiáltanak, a csatorna szóvivője szerint nincs probléma, hiszen a műsort nézik.

Már-már csillapodni látszódtak a Megasztár 4 körüli botrányok: a fiatal kora miatt a közvéleményt igencsak megosztó Tóth Lüszi kiesett, mindenki megnyugodhatott, hogy Britney Spears helyett egyelőre csak Szandit csinál belőle a celebgyár; az SMS szavazások körüli zűrzavarból a TV2 kimagyarázta magát, és Király Viktor apukájának emlegetése is szünetelt pár órácskát.

A szombat esti élő adásban történtek viszont újra felhergelték a nézőket. A szolidaritásáról megismert Till Attilára hárult ugyanis a feladat, hogy bejelentse: annak ellenére, hogy a rajongók egy hétig szavazhattak kedvencükre, most kivételesen a zsűri dönt először, és rajtuk múlik, ki lesz a biztos továbbjutó. Így esett, hogy az első eredményhirdetésnél rövid tanakodás után úgy döntöttek, Király Viktort részesül abban a kizárólagos kegyben, hogy énektudását nem a közönséggel ítéltették meg. Újabb szavazás következett, ami után az is kiderült, hogy annak ellenére, hogy nem sokkal azelőtt még Eszenyi Enikő és Fenyő Miklós is Lakatos Krisztiánt szerette volna megasztárnak, ő volt az, akire a legkevesebb szavazat érkezett. Ennek értelmében Fekete Dávid és Király Viktor lesz, akik december 20-án összemérik hangjukat. Olvasóink körében természetesen értetlenséget váltott ki, mi szükség volt a csatorna újabb malőrjére, amikor már így is elveszítették a bizalmat a nézőkkel szemben:

"Kedves Zsűri! Önök jól tudják, hogy miért a Viktor kellett megmenteni. Ugye? Ciki lett volna, ha Ő kiesik. Más megközelítésben: Krisztiánnak hangja és stílusa is van, de nincs szavazó bázisa. Szomorú, hogy egy intelligens viselkedésű, de nem sztárnak született fiatalnak, Krisztiánnak így kellett megszégyenülnie. A zsűri jól tudta, hogy ha Krisztiánt megmenti, akkor Viktor kieshet, hiszen a hangjasincs harmadiknak rettenetes szavazóbázisa van, ezért inkább beáldozták Krisztiánt. Így már értelme sincsen a következő döntőnek. Felesleges Viktort összehasonlítani a hangjasincs musicalénekessel, mert a vak is látja a különbséget. Viktornak nem maradt méltó vetélytársa. Ez Viktornak hatalmas szégyen. Ez már nem verseny lesz. Az nézők SMS-eiért is kár könyörögni, tehát a műsor soha nem látott veszteséges döntővel fog zárulni. Uraim! Friderikusz és Mester Tamás rossz irányba vitte a zsűri döntését. A zsűri nem megmentett, hanem előretolt egy olyan embert, akit érdemtelenül helyezett előtérbe. Ezzel a baklövésével soha meg nem bocsátható hibát követett el! A közönség, és a nézők nem hülyék, és rettenetesen csalódottak. Nehéz lesz ezek után megmagyarázni a történteket. A műsor pont a végén veszítette el a közönség szimpátiáját" - írta egyik kommentelőnk.

"Muszáj volt regiznem, mert mélyen fel vagyok háborodva! Ezt a bundazást amit művel a TV2, ilyen arcátlan módon hülyének nézve az embereket, ez már rég túllepte a jóerzes határát! Miért kell szavazni, hogyha a zsűri dönt? Azért döntött így a zsűri mert nem kapott elég szavazatot Viktor?" - akadt meg a szemünk még egy hozzászóláson.

Magyar Rita, a TV2 szóvivője szerint nincsen ok a felháborodásra, ők egyszerűen azt tartották helyesnek, ha az utolsó előtti részben tényleg olyan jut tovább, akinek szakmai rátermettségére a zsűri is rábólint:

"Az ítészek az elmúlt hetekben is Király Viktor mellé tették le a voksukat. Ők a zsűri, a feladatuk az, hogy véleményt mondjanak és döntsenek a versenyzők továbbjutásáról. Tegnap este is hoztak egy szakmai döntést, a fináléban azonban ilyen szerepük már nem lesz. Ott már minden a nézőkön múlik" - magyarázta, majd azt is hozzátette, hogy szó nincsen hirtelen megváltoztatott stratégiáról, hiszen a műsor kezdete óta az volt a terv, hogy ebben az adásban legelőször az ítészek kezébe adják egy versenyző sorsát. Kérdésünkre, hogy megérte-e a feltehetően nem kevés SMS-ből befolyt összegért kockáztatni a csatorna presztizsét, a következő választ kaptuk:

"A Megasztár legendás produkció, ahol a versenyzők számának csökkenésével egyre nagyobb izgalmak, és egyre nagyobb feszültség várható. A nézettségi adatok és a versenyzők körül kialakult rajongói láz is a Tv2-t igazolja. Egyre többen követik nyomon a versenyt, vitatkoznak az eredményen, beszélnek róla internetes fórumokon, a szórakozóhelyeken, a közterületeken. A TV2 presztízsét hogyan csökkenthetné egy ilyen produkció?"

Ennek fényében megpróbáltunk pozitív hozzáfűznivalót keresni a kommentek között, de nem találtunk. Mi több, az egyik olvasónk véleménye szerint nem is szabad annyiban hagyni ezt a dolgot:

"A játékszabály-módosítás meglepő, semmiféle indoka nem volt azon kívül, hogy Viktorkát benn tudják az első körben. Szerintem most lehetne fogyasztóvédelemhez fordulni, mert hiszen ha belegondol az ember: miért is kell egy hétig szavazni, ha az első kört a zsűri dönti el??? Ez egy olyan kilógó lóláb, ami már pofátlanság."

A csatorna szóvivője az esetleges feljelentésre azt a választ adta, hogy természetesen segítik a hatóságok vizsgálatát, ha indokoltnak tartják ezt a hatósági szervek.