Így készül a Miss World

mm
2007.09.07. 20:23
A Miss World Hungary döntőseinek katalógusfotózásán jártunk, ahol két lányt készítettek elő hosszasan a képekhez. A sminkelés talán gyorsabb lett volna, ha nem zargatjuk a mestert. Az egyik lányról megtudtuk, hogy egy ismeretlen szimbólum van a lábfején, a másikról pedig azt, hogy nem járt be Havas Henrik óráira.

Többnapos fotózáson vesz részt a Miss World Hungary mind a 21 döntőse. Egy az 1920-as 30-as évek világát és a Chicago című musicalt idéző katalógus készítésén fáradoznak, amihez a korhű ruhák, smink és hajak mellett stílusban passzoló ékszereket és kiegészítőket használnak.

Az érdekes tetoválás nyomában

G. Nagy Lilla, aki néhány hónapja érkezett haza Olaszországból, ahol három évig modellkedett és mindenféle rendezvényeken volt hostess, kifejezetten jól tűrte a sminkelés és a hajbeállítás hosszú perceit, sőt még lehet, hogy élvezte is.

Nézze meg a galériánkat!

Miközben arca egyre inkább megváltozott a finom ecsetvonásoknak köszönhetően, észrevettük a szokatlan helyen viselt, nem annyira szokatlan tetoválását. Meg is kérdeztük a szimbólum jelentéséről és a készítés körülményeiről: „Egy barátommal csináltuk közösen ugyanoda, ugyanazt; megbeszéltük, és ez volt az egyetlen, amiben mind a ketten egyetértettünk”. Abban pedig csak reménykedik, hogy nem valami furcsaság került a lábára: „Hát nekem azt mondták, hogy nem jelent semmit, aztán remélem, hogy nem”.

Hiányzott Havas óráiról

Freire Szilvia már ért el komolyabb sikereket a modellkedéssel, a Penthouse Igazi Szépség versenyén harmadik, a Miss Hungaryn ötödik helyezést ért el. Rövid, de annál lényegre törőbb beszélgetésünkből megtudtuk, hogy a fotózáson éppen átesett hölgy a Havas Henrik nevével fémjelzett médiaiskolába jár.

Sajnos nem volt elég jól tájékozott, mivel aznap tudta meg, hogy Havast elküldték a TV2-től, ezért nem igazán tudta kommentálni a történteket, de legfőképpen nem tudott új, érdekes részleteket közölni a történtekről. Azért bízik a békülésben: „Szerintem vissza fogják hívni”.

Havas tanári oldaláról próbáltuk ezután faggatni a modellt, de itt is felsültünk: „Volt vele egy tantárgyam, de igazából nem sokat jártam be”. Arcunkról az öröm szikrája is eltűnt, amikor Freire Szilvi hozzátette, nem azért nem járt be, mert lógott, hanem azért, mert levelezőn végzi az iskolát.

Végül még futottunk egy kört a jókedvű és nagyon aprólékos munkát végző sminkessel, hogy megtudjuk, mennyi idő, mire elkészül egy lánnyal. A sokat kérdezősködő riporterek miatt ez néha órákig tart, jó esetben félóra alatt végez műszempillástul, mindenestül. A komoly smink leszedése egy – a sminkes szavaival élve – „hess picsába!” arcmosással néhány perc alatt megoldható.