horoszkóp

Oprah Winfrey 2007 legbefolyásosabb celebje

2007.06.16. 10:19
A Forbes üzleti magazin 100-as celebrity listáján Oprah Winfrey foglalja el idén az első helyet. Winfreyt, a híres amerikai tévés személyiséget Tiger Woods golfozó követi, harmadik helyen Madonna áll egy sikeres turnéja miatt. Az első húsz között olyan brit sztárok is vannak, mint Sir Elton John, a Rolling Stones tagjai és David Beckham.

A listát évente adják ki és a celebek bevétele, az interneten és a nyomtatott sajtóban való megjelenése, TV és rádió szerepléseik alapján állítják össze. A listán több brit híresség foglal el előkelő helyet - például J. K Rowling a 48., a Harry Potter film sztárjai Daniel Fadcliffe és Emma Watson a 79. és 97. - írja a bbc.com.

Winfrey, akinek a showműsora hetente 30 millió nézőt szegez a képernyők elé az Egyesült Államokban, visszanyerte a vezető pozícióját, melyet tavaly Tom Cruise miatt vesztett el. A show körülbelül 260 millió dollárt hozott neki a konyhára.

"A magas jövedelme és az amerikai népre gyakorolt hatása - ami még a jövőre tartandó választásokra is befolyással lehet - volt az a páros, amivel visszanyerte a vezető szerepet"- véli Forbes egyik munkatársa.

A szintén - bár nem önerejéből - milliárdos Paris Hilton tavaly az ötvenhatodik helyen végzett, 2007-ben azonban nem sikerült bekerülnie az első száz közé, bár kétségkívül rengeteg témával szolgált a sajtónak. Míg az örökösnő inkább negatív- Oprah Winfrey pozitív sztár szerepét testesíti meg, mivel a fekete tévés személyiség mindig is nagylelkűségéről volt ismert. Két évvel ezelőtt például stábja minden egyes tagját mexikói luxusnyaralással ajándékozta meg , és nem sajnálva a pénzt iskolát nyitott Johannesburg mellett az afrikai gyerekek számára.

Paris Hiltont Madonna is legyűrte - bár az énekesnő tavaly kicsúszott a százból, idén ismét felkerült a Forbes listájára, mivel a nyári "Confessions" turnéja jócskán megnövelte a bevételeit. Az amerikai Billboard magazin szerint ez hozta a legnagyobb bevételt, amit női előadó elért valaha.