horoszkóp

Meghackelték Paris Hilton és Lindsay Lohan MySpace oldalát

2008.06.04. 08:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy biztonsági résnek köszönhetően szinte bárki számára elérhetőek a hírességek privát fotói, amiket a közösségi oldalra töltöttek fel - állítja Byron Ng. Bár a kanadai fiatalember tippjeinek segítségével valóban be lehet jutni privát oldalakra, korántsem biztos, hogy Paris Hilton és Lindsay Lohan magánblogjában kutakodunk.

Bárki számára elérhetőek a két hírességek privát fotói, amit eddig féltve őriztek MySpace-es fotóalbumukban. Mindezt egy kanadai programozónak, bizonyos Byron Ng-nek köszönhető, aki rájött, hogy a MySpace és a Yahoo közötti fájlmegosztás és némi biztonsági rés révén bárki megnézheti a közösségi oldal felhasználóinak képeit - olvasható a Valleywag oldalán. Bizonyítékképpen a fiatalember több képet is letöltött a két híresség privát fotói közül. Sajnos a képek nem túl pikánsak, többségükön Paris Hilton látható különböző emberek társaságában, az egyiken pedig egy szoláriumban pózol ruhában. Lindsay Lohanről is csak annyi derül ki, hogy szereti a fekete holmikat, a dobozos italokat és nemcsak barátnőjével, Samantha Ronsonnal, hanem pasikkal is szokott mulatni.

Megjegyezzük, felettébb gyanús, hogy egy-két felvétel olyan, mintha egy lesifotós készítette volna. Byron Ng utasításait követve mindenesetre valóban sikerült bejutni a Valleywag cikkében említett két privát oldalra, illetve galériába, ám abban továbbra sem vagyunk biztosak, hogy valóban Lindsay Lohan és Paris Hilton magánblogján kutakodtunk. A szőke celebnek egyébként van egy hivatalos MySpace oldala, ahol nemrég ódákat zengett új pasijáról, Benji Maddenről.

A Popcrunch állítása szerint mindenesetre sokkal izgalmasabbak voltak azok képek, amiket márciusban szintén Byron Ng tett közkincsé egy rövid időre. A programozó akkor szintén egy biztonsági résnek köszönhetően megszerezte azokat a fotókat, amik az Emmy-díjkiosztó után rendezett partin készültek Paris Hiltonról és tilosban italozó öccséről. Ng a nagy felfedezésről az Associated Press munkatársait is értesítette. Ők azonnal szóltak a Facebook üzemeltetőinek, akik pár órán belül elhárították a hibát. Az már csak a ráadás, hogy férfi az oldal alapítójának, Mark Zuckerbergnek a fotóalbumához is sikeresen hozzáfért.

Nem ez az első eset, hogy Paris Hilton és Lindsay Lohan neve együtt merül fel egy ügyes hackertrükk kapcsán. A szőke örökösnő tavalyelőtt állítólag megbuherálta Lohan mobilját, és disznó üzeneteket küldött a színésznő ismerőseinek. A híresség – ha valóban ő volt – valószínűleg a T-Mobile és a Cingular Wireless LLC telefontársaságok hiányosságát használta ki. A két celeb azóta kibékült, majd újra össze is veszett. Egy évvel az előbb említett incidens előtt pedig egy ügyes hackercsoport rengeteg hírességet haragított magára azzal, hogy valamilyen úton-módon feltörték Paris Hilton mobiltelefonját, és felrakták az internetre ismerősei elérhetőségét.