50 millió fontjába kerülhet Ron Woodnak az orosz pincérnője

2008.09.29. 15:25
A Rolling Stones gitárosának vagyona kétharmadába is belekerülhet egy vacsora orosz pincérnő csajával. A képek láttán a felbőszített nej, Jo Wood feladta, hogy rendbehozza a házasságukat, és úgy tervezi, beadja a válópert – ami ezzel az összeggel a brit celebipar legdrágábbja lehet.

Lesifotósok kapták le Ronnie Woodot, aki romantikus vacsorára vitte húszéves orosz pincércsaj barátnőjét hétvégén a londoni Locanda Locatelli étterembe. A képeket látva Wood neje, aki eddig bízott házasságuk rendbehozásában, úgy döntött, mégis inkább válóperes ügyvédeket keres. Meg egy rakás pénzt a válással.

A legdrágább vacsora

Ronnie Woodnak ugyanis akár 75 millió fontra (több mint 22 és fél millárd forintra) becsült vagyonának kétharmadát, 50 milliót (forintban ez 15 milliárd) is elviheti a 23 évi házasság után beadott válóper. A nej barátai szerint Jo Wood annyira megalázva érezte magát a romantikus vacsorát megörökítő lesifotókat látva, hogy válóperes ügyvédhez fordult, aki szerint „kiváló esélyei vannak” erre az összegre. Bár az ilyen kezdeti becslések a válóper előrehaladtával általában kisebb összegre mérséklődnek, Woodnak jó esélye van, hogy a 25 millióért elvált Phil Collinst és a 20 millióért szabadult Paul McCartneyt is lekörözze a legdrágább brit celeb-válóperek listáján.

Jo Wood sokáig próbálta rendbehozni házasságukat, miután áprilisban kiderült, hogy 61 éves zenész férje egy húszéves pincérlánnyal csalja meg őt. A reményt akkor adta fel, amikor előkerültek a fotók, amelyek bizonyítják, hogy Wood továbbra is találkozgat a lánnyal, és ezt már esze ágában sincs titkolni. A képek a londoni Locanda Locatelli luxusétteremben készültek, ahol a Daily Mailnek nyilatkozó szemtanúk szerint Wood és Jekatyerina Ivanovna két és fél órát ücsörögtek meghitten beszélgetve és kacarászva egy vacsora felett, miközben a lány szerelmesen simogatta Wood arcát. Mint a szemtanúk kiemelték: a rehabról frissen szabadult Wood és – a neje által eleinte csak ivócimborának magyarázott - barátnője végig csak kólát ittak.

Boldogan kóláztak

Inkább vele, mint nélküle

A News of the World értesülései szerint Jo Wood az első sokk után sokáig még menthetőnek hitte házasságukat, miután nyáron kiderült, hogy férje április óta az orosz sohói pincérlánnyal csalja. Miután férje júliusban még rehabra is elment, a nej úgy gondolta, ez egyben az Ivanovával való kapcsolat végét is jelenti, és kész lett volna megbocsátani férjének a kalandot. „De Ronnie máshogy látja. Nem tud lemondani Katról és szenvedni nélküle, csak hogy Jo boldog legyen” – nyilatkozta a pár közös ismerőse a lapnak.

Új lakás, új élet

Wood és a pincérlány kapcsolata azonban nem mutatja a kifáradás jeleit. A zenész igyekszik minden idejét fiatal szeretőjével tölteni, lakást bérelt neki Hampstead Heathben, ahová félig már maga is átköltözött: a zenei cuccait és a festőállványát legalábbis átvitte a kingstoni családi otthonból. "Bár általában igyekszenek külön-külön érkezni és távozni" - mondta el Wood egy ismerőse, és úgy tűnik, ezt a látszatot adta fel a zenész a fotókkal, nyíltan felvállalva barátnőjét.

Neje sokáig úgy vélte, a lány csak ivócimbora, aki – vele ellentétben – Wooddal tart a féktelen piálásban. A barátok szerint azonban „tévesen hiszi mindenki, hogy Kat valamiféle féktelen bulikirálynő. Végig Ronnie mellett állt a rehab alatt, és mindent megtesz, hogy [Wood] ezután is józan maradjon. Tudom, hogy Jo abban reménykedett, hogy [Wood] majd ejti Katiát és hazatér, de ez már nem fog megtörténni. Ronnie és Kat közt valódi a kötelék. Szerelmesek, és mikor együtt vannak, a korkülönbség se számít. És nagyon hasonlít a humoruk”.

Van az a pénz

A nej egy közeli ismerőse a lap kérdésére megerősítette: bár a megcsalt nej még nem adta be a válókeresetet, már valóban felvette a kapcsolatot válóperes ügyvédekkel tanácsadásért. Lelkileg is igyekszik túltenni magát a történteken, a legutóbb hírek szerint köszöni, jól elvan egyedül, bár tény, kellő anyagi háttérrel könnyű lesz szinglinek lenni.

Jo Wood nehezen engedi

Woodnak és nejének a közös vagyonon kívül tetemes ingatlanvagyona is van: több luxuslakásuk világszerte, többek közt egy 12 milliós udvarház a Temze mellett Kingstonban, egy négy és félmilliós kastélyuk a Kildare megyei Clane-ben és egy 250 ezres devoni tanya.

A nej a közös vagyon megosztása mellett a várhatóan még a válás után is jogosult férje jövőbeni jogdíj-bevételeinek 20 százalékára, mivel 23 évi házasságuk alatt saját karrierjét feladva Wood személyi asszisztenseként dolgozott, minden turnéján elkísérte, Rockyard nevű közös cégük üzleti ügyeit irányította, és Scream Art nevű, Wood festményeit értékesítő művészeti ügynökségükben is üzlettárs volt.