horoszkóp

Élvezettel aláz celebeket visszatérő klipjében Eminem

2009.04.08. 16:59
Kapcsolódók (1)
Az új lemezével nagy visszatérésre készülő rapper első lépésként videoklippel állt elő: a We Made You-ban a nemzetközi celebipar minden hajdúpétere és kelemenannája megkapja tőle a magáét. A Velvet saját himnuszaként tekint az alkotásra.

Ötévi mélységes hallgatás után új lemezzel készül visszatérni a rapper Marshall Mathers, azaz Eminem. Ennek bevezetéseként kedd óta fenn van a neten a klip a We Made You című számhoz, melyben rendesen kiosztja a nemzetközi bulvár-bolhacirkuszt a Poison zenekar tupírozott rockeréből valóságshow-hőssé vált Brett Michaelstől, a dugába dőlt country-énekesnő Jessica Simpsonon át Amy Winehouse-ig. Még Jennifer Aniston kidobott rockere is kap egy fricskát, tudják, az a fickó, akinek nevét csak a csaja miatt tanulta meg a média, csak aztán Aniston kirúgta. A klip az MTV-n a napokban debütált, majd maga az alkotó is hozzáfűzött pár gondolatot. Például hogy nem véletlenül tesz szemét kiszólásokat a szereplőkre.

Megragadja a lényeget

Mathers már 2008 végére ígérte az új lemezt, Relapse című anyaga végül több mint fél éves csúszással, május 19-én jelenik majd meg. A hasonmásokkal forgatott videóban Lindsay Lohan és – azóta már ex – barátnője, Samantha Ronson is feltűnik, és természetesen a kihagyhatatlan bulvárhősnők: a rúdtáncos Britney Spears, amint épp kiüti paparazó expasiját, Adnan Ghalibet, egy egyértelműen hurkás, hamburgert kétpofára zabáló Jessica Simpson (amerikai focista-bikája, Tony Romo szerepében Eminemmel), valamint részegen és elmázolódott rúzzsal maga Amy Winehouse is. A filmben új oldaláról mutatkozik be a pornósztár Lisa Ann, aki Sarah Palin alaszkai kormányzónőt alakította a nagysikerű Palin-pornóban: itt nem dug. Igaz, először egy asztalon találkozunk vele egy szexéhes eszkimó és egy túlfűtött jegesmedve társaságában, de végül Brett Michaels ágyában köt ki, és elnyeri el a jelenleg feleségkereső valóságshow-ban nyomuló szétivott-műtött glamrockert.

Fontos szerepet kap még Kim Kardashian tévéceleb állandóan tárgyalt feneke, aki ezzel a testrészével konkrétan ki is üti Eminemet, és persze Hollywood legismertebb leszbirománcai is megkapják a maguk macsó kommentjeit.

A videóban Eminem kicsit Elvis bőrébe is bújik, és az énekes Jailhouse Rock-koreográfiáját lejti el, mintegy átvezetésként a jelenethez, amelyben kínzó részletességgel mutatja be, milyennek képzel egy házastársi börtönszexet Blake Fielder-Civil és Amy Winehouse közt. A demonstrációval szerencsére csak a csókig jut. Az énekesnő reakcióját egyelőre nem ismerjük, a valóságshow-hősnő Kim Kardashian azonban egyáltalán nem bánja, hogy feneke ismét említést nyert a klipben: „Totál meglepetés volt nekem, fogalmam se volt róla, hogy rólam is szó lesz benne. Személy szerint megtisztelve érzem magam”. Kardashian megfogalmazása pici félreértésre vall, a valódi illetékes, a szerepeltetett segg azonban nem nyilatkozott.

Direkt szemétkedik

Eminem a klipről nyilatkozva egyébként teljesen önazonosan, minden bocsánatkérés nélkül bevállalta az MTV Newsnak: „Van benne némi cikizés. Mondhatnám, hogy igazából nem szándékosan csináltam így, vagy hogy nem direkt teszek megalázó célzásokat… pedig de, szándékosan. Hát mégis, mi a faszról szövegelek?!”. Mathers azért próbál némi öniróniát is belevinni a dologba, egy ponton feltűnik a múlt, Slim Shady gyerekkora: ha minden igaz, béna hajú, röhejes kiscsávó volt, a malackülsejű űrlény, Alf tévésorozatának nagy rajongója, aki még tudott örült a szülinapi tortának akkor is, ha nem ugrott ki belőle sztriptíztáncosnő.