Nicole Kidman majdnem húsz évet várt kislányára

2008.07.08. 18:08
A 41 éves színésznő hétfőn adott életet Sunday Rose nevű kislányának, aki a rokonok szerint egy igazi gyönyörűség. Két ismerős a kislány nevének eredetére is fényt derített. Az egyik barát szerint a szülőket Keith Urban egyik dala ihlette meg, egy másik bennfentes szerint pedig Kidman így akart borsot törni a szcientológusok orra alá. A színésznő Tom Cruise-zal közös esküvője óta szeretne gyermeket. Első házassága alatt ugyan kétszer is teherbe esett, de mindkét babáját elveszítette. Ráadásul úgy érzi, hogy utódja, Katie Holmes elszerette tőle két adoptált gyermekét.

Hétfőn megszületett Nicole Kidman és férje, Keith Urban első gyermeke. Sunday Rose Kidman Urban 3.04 kilós súllyal jött a világra az amerikai Nashwille egyik kórházában. A büszke édesapa már közzé is tett egy nyilatkozatot saját honlapján: „Hálával tartozunk mindenkinek, aki gondolt ránk, és imádkozott értünk. Óriási áldás ez, és hálásak vagyunk, amiért megoszthatjuk örömünket önökkel.” A rokonok szintén ódákat zengnek a kisbabáról. „Csodálatos hír, hogy megszületett Nicole és Keith kislánya. Egy gyönyörű taggal bővült a családunk” – örvendezett a színésznő testvére, Antonia, aki édesanyjukkal együtt az Egyesült Államokba utazott a nagy esemény miatt.

Több elmélet is született azzal kapcsolatban, hogy miért pont ez lett a neve a pár gyermekének. Egy bennfentes szerint Keith Urban még a baba születése előtt írt egy dalt gyermekéről, aminek a Sunday (Vasárnap) címet adta – írja az msnbc.com. Amikor pedig kiderült, hogy Kidman egy kislányt hord a szíve alatt, úgy vélték, hogy ez tökéletes név lesz számára. „Akkor persze nem sejtették, hogy kis híján vasárnap jön majd a világra” – tette hozzá egy Kidman közeli forrás. Egy másik ismerős szerint a név egy fricska a szcientológusoknak. „Nicole katolikus, és a vasárnap egy nagyon fontos nap volt számára, amíg kapcsolatba nem került a szcientológiával. Ez az időszak nem ébreszt benne túl kellemes emlékeket. Így nem igazán zavarja, hogy gyermeke révén még egy ütést tud bevinni” – nyilatkozta egy bennfentes. Ausztrál szülővárosában mindenesetre rosszallóan fogadták a névválasztást, a Sunday Rose hangzása ugyanis többeket a "sunday roast", azaz a vasárnapi pecsenye hangzására emlékezteti.

Nem csoda, hogy a színésznő így akar revansot venni a szcientológusokon, pontosabban exférjén, Tom Cruise-on. Kidman tavaly elmondta, házassága alatt két gyermeket is elveszített. Először röviddel az esküvő után esett teherbe, de az embrió a méhen kívül kezdett el fejlődni, ezért nem hordhatta ki. A szomorú eset után két évvel a pár örökbefogadott egy kislányt, Isabellát, majd két évvel később egy kisfiút, Connort. A színésznő másodszorra a szakításuk környékén lett várandós, ekkor azonban elvetélt - írta a Daily Mail. Nem meglepő, hogy a sztárnak meglehetősen rosszul esett, hogy Cruise új felesége, Katie Holmes két évvel ezelőtt életet adott Suri Cruise-nak. Ráadásul Kidman szerint örökbefogadott gyermekei most már sokkal közelebb állnak mostohaanyjukhoz.

Miután Nicole Kidman 2006 júniusában férjhez ment Keith Urbanhez, többször is az a hír járta, hogy babát vár. A rehabot is megjárt countryzenész csak ráerősített ezen híresztelésekre, mivel egy évvel az esküvő után bejelentette, alig várja, hogy édesapa lehessen. Valami oknál fogva pár hónappal később megváltozatta a véleményét, majd mindent visszaszívott és egy gyerekcipővel lepte meg nejét. Karácsony után ismét elindult a huzavona azzal kapcsolatban, hogy a 40 éves celeb végre valóban teherbe esett-e, vagy sem. Mint kiderült, ezúttal a hír igaz volt. A pocakosodó híresség már januárban precízen megtervezte a szülés menetét, és az is kiderült, hogy a baba júliusban látja meg a napvilágot. A kismama ezután boldogan újságolta; alig várja, hogy nagyobbak legyenek a mellei a terhesség miatt. Ennek ellenére mégsem vetkőzött le a kilenc hónap alatt, és idővel az is kiderült, hogy nem kisfia, hanem kislánya lesz.