horoszkóp

Amy Winehouse szerint a pia veszélyesebb, mint a drog

2007.09.07. 11:59
Az énekesnő az elmúlt hetekben sorozatban mondta le fellépéseit egészségügyi problémáira való hivatkozással. Túladagolása ellenére úgy véli: az alkohol sokkal nagyobb probléma számára, mint a heroin, de ettől még esze ágában sincs leszokni.

Az énekesnő túladagolása után először vállalt fellépést a londoni Mercury Music Prize díjátadón. Nagy sikere volt, díjat mégsem kapott, sőt még be is szóltak neki. Cserébe ő is osztotta az észt.

Winehouse egyórás késéssel futott be a díjátadóra férje társaságában, és színes, 80-as éveket idéző ruhájában egyenesen a színpadra ugrott, ahol a Love is a Losing Game című számát adta elő. A 23 éves énekesnő ezután az asztala felé vette az irányt, ahol egy szívélyes öleléssel üdvözölte édesapját, Mitch Winehouse-t. A következő fél órát férjével együtt aktív alkoholizálással és vad csókolózással töltötték, majd elhajtottak egy taxival. Az eredményhirdetésre azonban mindenkit meglepve visszatértek, egymáshoz illő fehér ruhában – ez volt egyébként Winehouse harmadik átöltözése az est leforgása alatt. A díjazottak közt azonban saját neve helyett a Klaxons nevű zenekaré hangzott el, akik ráadásul be is szóltak neki köszönőbeszédükben. Jamie Reynolds, énekes-basszusgitáros elmondta: „Nem vagyok meglepődve azon, hogy lenyomtuk Winehouse-t. Az ő lemeze elég retro, ezek a díjak pedig inkább azoknak vannak kitalálva, akik valami újat tudnak felmutatni. A mi lemezünk lett idén a legnagyobb újdonság."

Winehouse nem reagált erre a kommentárra, inkább arról beszélt, szerinte az ő problémája nem is igazán a heroin-, hanem az alkoholfüggés. "Ha régóta piálsz, az sokkal rosszabb, mint ha lövöd magad. Az alkohol igazi méreg" - állítja az énekesnő, akit lemezcége által finanszírozott rehabilitációs és figyelemelterelő célú nyaralása alatt mégse koktélokkal, hanem friss tűnyomokkal a karján sikerült lefotózni. Mindezek ellenére az ivást sem kívánja abbahagyni: "Mások azzal töltik az időt, hogy megpróbálják kitalálni, mit is kezdjenek az életükkel. Én ugyanezt az időt ivással töltöm." Sikertelen leszokási kísérleteivel a háta mögött pedig arra jutott: "Azok közé tartozom, akik úgy gondolják: ha valamit nem tudsz magadtól megoldani, akkor senki nem fog tudni segíteni rajtad. Biztos vannak, akiknek működhet a rehab, de nem mindenkinek".

Az énekesnőnek ez volt az első nyilvános szereplése túladagolása óta. Azóta minden ilyen jellegű kötelezettségét lemondta egészségügyi állapotának helyrehozására való hivatkozással. Ezért nem vesz részt a hétvégi MTV Music Awards díjátadón sem, pedig a drámai erejű visszatérését erre az eseményre időzítő Britney Spearsszel együtt maradandó élményt nyújthattak volna.

Winehouse azt is tagadta, hogy otthagyná Angliát azért, hogy az Egyesült Államokba költözzön. Bár legutóbb férjével még Miamiban kerestek házat, amikor most megkérdezték, elhagyná-e a hazáját, mérgesen csak így felelt: „Nem."