Amy Winehouse-nak nincs szüksége ellenségekre

2008.10.17. 07:46
Amy Winehouse mélypontjairól rendszeresen beszámol a bulvársajtó, de feleennyit se tudnánk, ha nem volnának körülötte a jóbarátok, akik mindig boldogan szolgálnak információkkal. Készségesen informálják a közvéleményt, amint az énekesnő kellően beszámíthatatlan, például mikor totál beállva próbál velük a stúdióban.

Amy Winehouse-nak nincs szüksége ellenségekre, hisz erre a célra ott vannak a barátai. A jelek szerint bármikor készek videóra venni őt, amikor épp mindent alulmúlóan szét van csúszva, és azt is vicces ötletnek tartják, hogy ezeket a videókat a neten minél szélesebb közönséggel megosszák.

Az énekesnőről májusban készült az a privátvideó, melyen meglepő módon nem a legjobb formáját nyújtja. Egy stúdióban, „barátok társaságában” jammel, ami esetében kimerül abban, hogy nyakában egy gitárral próbálja kísérni az énekest. Állapotát tekintve persze csoda volna, ha sikerülne neki.

Winehouse a tőle megszokott módon, felsőruházatként csak egyetlen melltartót viselve küzd a gravitációval, és hallhatóan eredménytelen kísérleteket tesz a ritmus eltalálására. Ebben a tempóban persze nem csoda, ha idén még csak két számot írt következő lemezére.

A jelenet mindenesetre valóban elképesztően vidám és vicces, mi is sokat nevetünk rajta azóta is. Az elkövető ezúttal nevesíthető, mivel büszkén, saját nevén rakta fel a YouTube-ra: a NeonHitch nevű felhasználó azt állítja, ő Winehouse lakótársa. A lány – akinek egyébként ez a valódi neve - MySpace-oldalán önmagáról írott, ájult hangú méltatásában arra is kitér, mennyire szereti Winót: „ő egyben a szakmai bizalmasom is. Nagyon sok tanácsot kaptam tőle, nagyon jó hozzám”. A háláját ily módon kimutató Neon Hitch egyébként véletlenül épp maga is feltörekvő énekesnő.

Amy Winehouse legnagyobb ellensége persze önmaga, de barátai se sokkal maradnak le a rá vadászó lesifotósok mögött. A jelek szerint körükben Wino a folyamatos vidámság forrása, jól lehet szórakozni rajta, ahogy kiüti magát, és szép baráti gesztus, hogy ezt megosztják a világgal. Nem először teszik.

Azon a felvételen is csodásan mulattunk idén tavasszal, amelyen Wino cracket szív egy házibuliban, és azon kesereg, mennyire kész van férje nélkül. A jóbarátoknak köszönhetően a videó szintén közkinccsé lett, a rendőrség ki is hallgatta az énekesnőt, bár végül eljárás nem indult ellene.

Férje, Blake Fielder Civil szintén nem az az ember, akire Winehouse-nak az életét és egészségét bíznia kellene, és vele is érdemes vigyázni, ha kamera van nála. Wino második drogozós videója neki köszönhető: akkor vette fel nejét, mikor az – szintén teljesen beállva - egy rasszista mondókát ismételget. Természetesen ez a klip is kiszivárgott, egy jóbarát - nyilván nem kevés pénzért - adta el a News of the Worldnek, Winehouse pedig nyilatkozatban kellett mosakodjon.

Amy Winehouse helyzetét egyébként családja se könnyíti. Bár édesapja, Mitch Winehouse a hírek szerint kishíján maga is belebetegedett már a nagy aggodalomba, lánya a legkülönfélébb időpontokban tűnik fel London klubjaiban, hogy nyilvánosan kokszot szippantson a DJ-pultról, vagy ver meg járókelőket beállva egy-egy eredményesebb mulatós este után. A legfrissebb hírek szerint barátai ugyan most 24 órás megfigyelés alá helyezték az énekesnőt, mert annyira aggódnak az egészsége iránt, de a fentiek fényében az se kizárt, hogy inkább valóságshowt forgatnak vele. Vagy inkább róla.