Amy Winehouse már majdnem elvált, de mégse

2008.11.11. 19:00
Az énekesnő állítólag válni akar férjként tartott dzsankijától; már abban sem biztos, hogy a rehab árát kifizeti helyette; ügyvédekkel tárgyal a vagyonmegosztásról - mindez már majdnem jól is hangzana, csak ne vallaná közben videón, mennyire várja már, hogy újra lássa az ő Blake-jét.

Amy Winehouse házasságának hullámvölgyeiről naponta tudósít a Sun, néha önmaguk számára is meglepően. Hétvégén például megtudhattuk, hogy Wino látni se akarja a férjét, ma reggel már egyenesen válni akart, estére pedig videoüzenetben árulta el, mennyire várja már, hogy újra találkozzanak. De akkor most haladjunk időrendben.

Winehouse dühöng a férjére

A lap hétvégi cikkei szerint Wino még meglehetősen ki volt borulva, miután tudomására jutott, hogy a börtönből frissen kiengedett és azonnal a rehabra zsuppolt férje nem nála, hanem Sophie Schandorff nevű barátnőjénél jelentkezett először. A szőke modellről akkor hallhattunk először, amikor a férfi büntetőperének tárgyalásán állítólag szerelmes szavakat suttogtak egymásnak a vádlottak padján ülő Fielder Civillel, a börtönbüntetés kihirdetésénél pedig könnyekben tört ki. A lány Fielder Civil szabadulásakor Facebook-profilján ünnepelte „az ő tengerészének” visszatérését; a nej eközben nemcsak hogy nem várta a börtön előtt a férfit, de állítólag épp azt fontolgatta, kifizesse-e 30 ezer fontos (közel tízmillió forintos) elvonókúráját.

A lap szerint Blake Fielder Civilnek nem lesz könnyű visszasírnia magát, és ezt egy nyilatkozatkész ismerőssel erősítették meg: „Az volt a végső lökés, mikor Amy rájött, hogy Blake máris megkereste Sophie-t. [Blake] elvárta volna, hogy Amy fizesse a rehabját, miközben egy másik nővel kavar. Amy nem is látogatta meg az elvonón, és nem hajlandó telefonon sem beszélni vele. Meg fogja látogatni Blake-et, de egyelőre nagyon bizonytalan benne, mi legyen a házasságuk sorsa. Úgy tűnik, ennek a dolognak vége, bár láttunk már ilyet korábban is”.

Blake Fielder Civil csajokat gyűjtött a sitten

Sophie Schandorff, a szőke német modell nyáron tűnt fel a lapokban, amikor kétségbeesett zokogással fogadta a férfi börtönbüntetésének hírét. Nem ő azonban az egyetlen, akivel Winehouse nem mindennapi vonzerővel rendelkező férje állítólag viszonyt folytat: annak ellenére, hogy rács mögött ül, két másik nővel is hírbe hozták. Májusban egy 25 éves recepcióslánynak, Sarah Thomasnak fejtegette leveleiben, milyen királyul fognak majd élni válás után, a nejéből kisvasalt hárommillió fontos lelépési díjból; nyár végén pedig egy drogcsempészésért lecsukott női rabnak, Melissa Goldstone-nak vázolta, hogyan dugná meg, ha végre kikerülnének innen, és hogy nejével köztük már mindennek vége. Bár azért tulajdonképp hármasban még csinálhatnák.

A férj jelenleg a Surrey megyei Woking városka Life Works nevű klinikáján próbál leszokni drogfüggéséről: ennek fejében engedték ki egy hónappal korábban a börtönből, ahol egy csapos megverése és hamis tanúzásra való felbujtása miatt kellett volna 27 hónapot letöltenie.

Winehouse azonban ha akarta, se tudta volna várni a börtön előtt: apja, Mitch Winehouse szerint ugyanis Fielder Civil nem is szólt neki róla, hogy kiengedik. Lányának ezt utólag, az újságíróktól kellett megtudnia, és a papa szerint ettől lett annyira ideges, hogy behúzott a háza előtt rá váró fotósoknak.

Sőt, már válnak

A FemaleFirst ennél is jobb, szerintük Winehouse apja nyomására már ügyvédeket is fogadott, hogy megvédjék anyagi érdekeit egy esetleges válás esetén. Winehouse vagyonát tízmillió fontra (kicsit több mint három milliárd forintra) becsülik, és most az egész családja azon aggódik, hogy a kirúgandó férj lenyúlja. „Eszük ágában sincs megengedni ezt. Mitch intézi a dolgokat, de Amy is pontosan tisztában van mindennel” – idéz egy, a csapásiránynak megfelelő nyilatkozót a lap. Winehouse a héten állítólag erről is beszélt valakinek: „Nem tudom, akarom-e folytatni vele. Minden megváltozott. Próbálok túllenni rajta, mert már nem bírok több fájdalmat elviselni. De azért még mindig elképzelhető, hogy meglátogatom”.

A férj azonban mindezek ellenére optimistán nyilatkozott: „Most már életünk végéig együtt leszünk. Nem rúgott ki. Szeretjük egymást, és együtt maradunk örökre. Már beszéltünk telefonon azóta, és akármelyik pillanatban itt lehet, hogy meglátogasson. Alig várjuk, hogy újra találkozzunk” – mesélte önbizalomtól duzzadóan a Sunnak. Azért az elvonó 30 ezer fontos számlája kicsit aggasztja: „Azt hitte, csak csettint egyet, Amy meg majd azonnal köhögi a zsét. De eddig nem úgy tűnik. Blake nem túl boldog” – árulta el a Sun informátora.

Kivéve, ha mégse

Tiszta mázli, hogy Winehouse-t időközben elkapta egy újságíró, még mielőtt a sztori következő részében tényleg elvált volna. Igaz, ezt az új fordulatot is a Sunnak köszönhetjük, legfrissebb videójukon az énekesnő szűkszavúan de korántsem válásra utalóan beszél a viszontlátás remélt örömeiről, új irányvonalat adva a lap eddigi történetvezetésének. Az énekesnő a rövid klipben elárulja, hogy még a héten meglátogatja a férjét, akivel hú, de nagyon jó lesz újra találkozni: "Lehet, hogy csak ülünk majd a kanapén és sírunk. Nagyon érzelmesek vagyunk. Ó, nekem ez olyan... megindító élmény lesz. Neki nem annyira, ő olyan..." - fogalmaz pontosan az énekesnő.