A vízből és porból készített habos ital épp olyan ízű, mint a csapolt változat, állítják a készítők, akik a hagyományos sörfőzési technikákat is mellőznék a jövőben. Úgy tudni, hogy azért álltak elő ezzel az ötlettel, hogy spórolni tudjanak a szállításon:
a por a valódi ital súlyának alig 10 százalékát teszi ki.
A nyersanyag-, a munkaerő- és az energiafelhasználást is minimalizálnák.
„Tudjuk, hogy a klasszikus pilsner-ivók és a kézműves sörök rajongói, különösen Németországban, eleinte szkeptikusak lesznek a termékünkkel szemben” – magyarázta Stefan Fritsche ügyvezető, aki arról is említést tett, hogy a cég először Ázsiát és Afrikát célozza meg.
A port először alkoholmentes sörből készítették el.
Úgy tervezik, már idén piacra dobják, s ha a fogyasztóknak van rá igényük, akkor kifejlesztik az alkoholos változatot is. Ami nem is lenne olyan meglepő, tekintve, hogy a kutatók nemrég felfedezték, hogy a sör jót tehet a férfiak egészségének. Azok a férfiak ugyanis, akik naponta egy alkoholos vagy alkoholmentes sört megisznak, változatosabb bélmikrobákkal rendelkeznek, ami csökkentheti bizonyos krónikus betegségek kialakulásának esélyét.
(Northfoto, Bors)
(Borítókép: koccintás. Illusztráció: Getty Images)