Budapest és Debrecen után most már Pécsről is indulnak külföldre repülőgépek. 16 évvel ezelőtt indult utoljára nemzetközi járat a megyeszékhelyről.

Március 26-tól menetrend szerint közlekedik majd a Universal Air társaság járata a Málta–Pécs–München útvonalon. A müncheni és máltai járatok hetente kétszer, kedden és pénteken fognak indulni a pécs-pogányi reptérről.

Münchenbe az út 1 óra 20 perc lesz, míg Máltára 2 óra 20 perc alatt érhetünk majd oda Pécsről. Május 15-től pedig tervben van a müncheni járat sűrítése is, ráadásul ettől a dátumtól már heti egy alkalommal, szerdánként Korfura is indul majd járat.

PécsMa beszámolója szerint a város polgármestere, Péterffy Attila a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy charterjárat 12, menetrend szerinti pedig 16 éve nem indult Pécsről. A polgármester még a 2019-es választási kampányában ígérte meg, hogy újranyitják a pogányi repteret, amire a város üzleti, egyetemi és turisztikai szereplői is nagyon vártak.

A repülőtér honlapja szerint rövid időn belül bővebb tájékoztatást is adnak a hamarosan induló jegyértékesítéssel kapcsolatban.

(PécsMa)

(Borítókép: Leszálló repülőgép. Fotó: GettyImages)