A királyi sarjnak a kötelezettségei miatt megromlott a kapcsolata feleségével.

Sussex hercege nemrég meglátogatta édesapját, sőt kitálalt arról is, hogy Károly király nem csak daganatos betegséggel küzd. A nyilatkozata után a herceghez közeli személyek elárulták, hogy Harry ideiglenesen vissza is térne a királyi család mindennapjaiba és szívesen segítene a hivatali ügyek intézésében, ha az apja megkérné erre.

Az ügy azonban nem ilyen egyszerű, ugyanis Vilmos herceg és Meghan Markle se szeretné, hogy Harry ismét a palota környékén tevékenykedjen, ugyanis Vilmos nem szívesen látná viszont a családban Harry herceget, Meghan Markle, pedig nem akar ismét a királyi család közelében lenni.

Hindustan Times számol be arról, hogy a kialakult helyzet miatt egyre nő a feszültség Meghan és Harry között, a hercegnő ráadásul még az Invictus Games sporteseményen sem akar részt venni, pedig azt férje alapította meg 2014-ben a veteránok és a sérült katonák számára.

Az Invictus Gamest 2025-ben tartják majd meg Vancouverben, de a rendezvényt népszerűsítő esemény Londonban lenne, viszont Meghan Markle nem hajlandó a városba utazni Tom Quinn királyi szakértő szerint.

Harry nyomást gyakorol feleségére, Meghanre, hogy csatlakozzon hozzá az eseményen

– fogalmazott a lap egyik informátora, aki szerint a hercegné sosem érezte magát igazán otthon az Egyesült Királyságban, de Harry nem hajlandó elfogadni nemleges választ.

Az Invictus Games Harry életének azon kevés területei közé tartozik, amely szilárd talajt biztosít számára

– fogalmazott Tom Quinn királyi szakértő, aki szerint Meghan hatalmas feszültséget generál a házasságában az álláspontjával, különösen amiatt, hogy a herceg édesapja súlyos betegséggel küzd.

(Hindustan Times)

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle. Fotó: GettyImages)