A Buckingham-palota bejelentette, hogy Károly király az orvosai engedélyével visszatér feladataihoz, de még nem lesz teljesen a régi.

Még február elején vált nyilvánossá, hogy Károly király daganattal küzd, a kezelések hatására pedig visszább vonult királyi teendőitől, hogy a gyógyulására tudjon koncentrálni.

Az uralkodó az elmúlt hónapokban is folytatta a munkájának bizonyos részeit, mint például a Rishi Sunak miniszterelnökkel való heti audienciáit, de ezeket zárt kapuk mögött tette. Az elmúlt hónapokban egyedül a windsori húsvéti istentiszteleten jelen meg a nyilvánosság előtt.

A Buckingham-palota most arról számolt be, hogy a király orvosi csapata elégedett az uralkodó egészségének javulásával, így ismét elkezdheti feltölteni naptárát.

Idén a japán császár és császárné júniusi állami látogatása lesz az első hivatalos esemény, amely már Károly jelenlétében zajlik majd le. Ősszel pedig állítólag egy ausztráliai körútra indul, ez azonban még nem jelenti azt, hogy teljes egészében visszatér a megszokott kerékvágásba – írja a Mirror beszámolója alapján a Hamu és Gyémánt.

Károly király már vélhetően nagyon várta, hogy ismét munkába állhasson, ugyanis unokaöccse, Peter Phillips úgy nyilatkozott, hogy az uralkodó „frusztrált”, amiért távol van a közfeladatoktól.

Az orvosok optimizmusa ellenére, azonban még valószínűleg nem lesz annyira túlzsúfolt Károly király naptára, mint korábban, ugyanis a palota szóvivője szerint az uralkodó által vállalt kötelezettségeket eseti alapon fogják kezelni.

(Hamu és Gyémánt)

(Borítókép: Károly király. Fotó: GettyImages)