Harry herceg és Meghan Markle kapcsolata a királyi családdal évekkel ezelőtt megromlott. A sussexi hercegi pár 2020-ban hozta meg a döntést, hogy a kötelezettségeiket hátrahagyva az Egyesült Államokba költöznek. Azóta botrány botrányt követ, ám voltak idők, amikor a pár még jó kapcsolatot ápolt Károly királlyal és Vilmos herceg családjával. Ezt jól mutatja az, ahogyan a trónörökös Meghan Markle terhességének hírére reagált.

Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatát sokan már az esküvőjük előtt ellenezték, a menyegzőt követően pedig egyre nagyobb ellentétek alakultak ki a királyi családon belül. A nézeteltérések odáig fajultak, hogy  a sussexi hercegi pár  hátrahagyta minden kötelezettségét és az Egyesült Államokba költözött. Lépésük hatalmas felháborodást keltett, majd a különböző nyilatkozataik csak olaj voltak a tűzre. Időközben a herceg  Tartalék  című botránykönyve is megjelent, valamint egy Netflix-sorozatban tálaltak ki arról, mi folyik a Buckingham palota falain belül.

Mindez kibékíthetetlen ellentétet szült a brit királyi család és a hercegi pár között, habár a családon belüli viszonyok volt idő, hogy sokkal jobban alakultak. Kiváltképp, amikor Meghan Markle teherbe esett, Harry herceg pedig az Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank esküvőjét követő fogadáson osztotta meg a hírt a bátyjával. Ez még 2018-ban, nem sokkal Harry és Meghan esküvője után történt. A hír hallattán a trónörökös állítólag mosolygott, őszintén örülve a hírnek.

El kell mondanunk Katalinnak

– reagált akkor Vilmos herceg. Mint az a memoárból kiderül, Wales hercegnéjét is nagyon boldoggá tette a gólyahír. Azóta az ő és Meghan közötti viszony is elmérgesedett.

Ez is érdekelheti:

(Femcafé)

(Borítókép: Vilmos herceg. Fotó: Getty Images)