A légiutas-kísérők elől semmit sem lehet elrejteni, több ezer kilométerrel és több millió utassal a hátuk mögött ugyanis mindent kiszúrnak. Mégis, többen akadnak, akik lopni próbálnak a repülőgépekről. Egy stewardess nemrég felfedte, hogy mire csapnak le először az enyves kezű tolvajok.

A Velveten korábban többször is bemutattunk különböző, légiutas-kísérők által ajánlott utazási és repülési praktikákat, valamint arról is beszámoltunk, hogy a stewardok és stewardessek szerint melyek az utasok legidegesítőbb szokásai

Legutóbb Paula Gahan légiutas-kísérő állt ki és rántotta le a leplet egy újabb meghökkentő tényről, mégpedig hogy az utasok egy része előszeretettel lop a repülőgépekről. Mint azt kiemelte:

elsősorban az ételekre vetik ki a hálójukat, ha azok nincsenek megfelelően elzárva.

Egy alkalommal például az ő nassolnivalóját csente el egy utas, amikor kezdőként elkövette azt a hibát, hogy elöl hagyta.

„Minden étel, ami elöl van – még ha egy uzsonnásdobozban is –, az utasok számára szabad préda. Odajönnek és szégyenérzet nélkül lenyúlják, mintha valamilyen íratlan szabály lenne, hogy „ha látható és ehető, akkor elvihetem”. Nemrég volt egy San Franciscó-i utam és vettem egy zacskó gumicukrot, hogy a 10 órás repülés alatt ne essen le a cukrom. A pulton hagytam a zacskót, majd megfordulva láttam, ahogy egy szemtelen nő kiszolgálta magát” – mesélte Gahan.

(LADBible)

(Borítókép: Légiutas-kísérő egy repülőgép fedélzetén. Illusztráció: Getty Images)