Nagyon vékony a határ az erőszak és a kölcsönös megegyezéssel történő szadomazochista szex közt. A szürke ötven árnyalatának köszönhetően a tinédzserlányok arra „vágynak", hogy véresre verjék őket, és kikötözve töltsék napjaikat, halomszámra osztják meg a blogjaikon a nőverős gifeket, és sóhajtozva vágynak Mr. Grey-re. Sőt, akár pólón is szívesen viselnek megkötözött nőt, amihez oda van írva: Mrs. Grey. Összeszedtük, mi a baj a manapság trendi szadomazochista vágyakkal, amikre sokan útmutatásként tekintenek.

A szadizmus nem egyenlő a szexszel és a szerelemmel

A szürke ötven árnyalata egy erőszakra és megvesztegetésre épülő párkapcsolatról szól, amelyben a szadista hajlamokkal bíró férfi mindenfélére ráveszi a belé szerelmes lányt. Cserébe szép ruhába öltözteti, vesz neki ezt-azt, éjjelente pedig össze-visszaveri. Jó, igen, ha nagyon fáj szegény lány feneke a veréstől, akkor bekenegeti neki, hogy gyógyuljon. Közben pedig az intimitásra képtelen férfi küzd önmagával. A mély, őszinte, kölcsönös érzelem, ami a való életben a párkapcsolatokat összetartja (jó esetben), nem ilyen. 

A való életben természetesen vannak olyan párok, akik szeretik a durvaságot, olyan nők, akik szeretik, ha megpofozzák őket szex közben, és olyan nők is, akik szívesen térdelnek és szeretnek a férfi előtt hátrakötött kézzel. Kölcsönös beleegyezéssel, tehát nem úgy kezdik, hogy még soha ilyesmiben nem volt részük, de szerelmesek, tehát belemennek a férfi akarata miatt. Tisztában vannak a saját vágyaikkal, már felfedezték a saját szexualitásukat, ismerik a saját mentális és fizikai határaikat. A valóságban egymásra odafigyelve, közösen hozott szabályokkal, a másik határait figyelembe véve tesznek egymással mindenfélét, amit akarnak – FELNŐTTKÉNT, saját akaratukból. Ez inkább szerepjátékszex, de lehet valódi BDSM kapcsolat, ha már mindenképpen címkézni kell, de semmiképp sem pedig szadista és mazochista kínzások sorozata, erőszakkal.

Sorozatgyilkosok és a szadizmus

A szadizmus az, amikor valaki csak és kizárólag a kínzásban találja meg a kielégülést – nincs kifliben alvás, együtt ébredezés, egymás szemét nézve egyszerre lihegés, intimitás, gyengéd simogatások. Hogy mennyire veszélyes szadista férfiakról ábrándozni (divatból), az is jól példázza, hogy szadista hajlamú emberek közt bőven akad sorozatgyilkos. Például az internetes sorozatgyilkosként elhíresült John Edward Robinson, aki BDSM chat szobákban ismerkedett meg az áldozataival. Vagy Glenn Marcus, aki szó szerint megbilogozta a nőjét, beleégetett egy G betűt, a nő orvosi segítségre szorult. A férfi több nőt is rabszolgájaként tartott az otthonában. 

A szadista felnőttek a pszichológusok szerint általában borzalmas gyerekkoruknak köszönhetően váltak azzá amivé, természetesen minden eset más és más, de nem véletlenül alakul ki a szexuális érettséggel együtt a kínzás és az uralás élvezete

Szerepjáték vagy valódi szadomazochizmus?

A szadomazochista pornófilmeket a Kinky.com szolgálja a legnagyobb mértékben a világnak, nemi erőszak pornó, nyilvános megaláztatás pornó, szadista gangbang pornó, elektromossággal kínzó pornók is akadnak bőven az oldalon. A világon a legnagyobb BDSM társkereső oldal a Fetlife.com, akit érdekel, hogy a valóságban milyenek azok a férfiak, akik A szürke ötven árnyalatának megfelelően Mr. Greynek nevezhetők, ott böngészhet. Még olyan férfi is van, aki a profilképeihez feltöltött pár képet arról, ahogy éppen összevarrja egy nő szeméremajkait – ennél keményebbek is vannak, fetisisztákról.

Az, hogy a nők fantáziáját mennyire befolyásolhatja bármilyen ponyvaregény, a szexuálpszichológusok kutatási területe, az biztos, hogy A szürke ötven árnyalatában látott-olvasott szexnek nem sok köze van a valós BDSM-hez. A probléma főleg az, hogy a trilógia hatásával együttjár az is, hogy felvilágosulatlan lányok vágynak olyasmire divatból, ami csak az írónő fantáziájában létezik – a való életben ez nagyon veszélyes terep, felvilágosult, szexuálisan és érzelmileg érett felnőtteknél működhet csak jól. Erőszakmentesen.