Ha az ember otthonról dolgozik, jobban teszi, ha néha magához nyúl, de ennek is megvannak a hátrányai – írja a TheDeBrief magazin. Azzal érvel a cikk írója, hogy ez enyhíti a stresszt, de szabályok kellenek. 

Jó hatással van az agyra

A maszturbálásnak vannak jótékony hatásai, a gyors orgazmussal is csökkenthető a prosztatarák kialakulásának kockázata, nőknél a méhnyaki fertőzések kialakulásának esélyeit. Jó hatással van továbbá az agyra, az élvezéskor felszabaduló dopamin és az orgazmushoz vezető úton keletkező adrenalin a stressz, a depresszió ellen hatékonyak. A depresszióban szenvedők dopamin és szerotonin szintje igen alacsony, és az orgazmus ráadásul kikapcsolja a félelem és stresszközpontot az agyban. A migrénre is jó lehet.

A home-office-ban dolgozók tehát a szoros határidők, a stressz, a depresszió ellen is sokat tehetnek, ha magukhoz nyúlnak. Bár ha valaki pont a kontroll nélküliség miatt hatszor is magához nyúl, és órákig pornóoldalakat bámul, jóval több stresszt okoz magának a munkakerüléssel.

De könnyen rá lehet szokni

A szabadúszók  munkájának szerves részévé is válhat a maszturbálás, akár foglalkozási ártalom is lehet, ha nem tudja valaki kontrollálni. És azzal a kínos jelenettel is szembesülhet, hogy pont akkor csönget be a postás vagy egy Jehova-tanúja, amikor a leginkább nem kellene – ez a TheDeBrief cikk írójának felvetése, miért is lehet rossz rászokni szabadúszóként a maszturbálásra. 

A másik érv, ami ellene szól, hogy egyfajta beállított orgazmust generálhat, nem helyettesíti a szexet, de a kielégült fél akár el is kerülheti emiatt a szexet. Ha hozzászoktatja a szervezetét a napi két orgazmushoz délutánonként, eléggé valószínű, hogy az esti randin már nem a szex lesz a legfontosabb. Ahhoz, hogy működjön a dolog, szabályok kellenek: el kell tüntetni a bizonyítékokat, limitálni kell a mennyiséget, és ügyelni kell arra is, milyen ruhában dolgozik, nyit ajtót maszti után.